Floorlife Parket

Parket of hout als vloerafdekking wordt al eeuwen toegepast. Moderne parketvloeren hebben zich echter wel door ontwikkeld en zijn aangepast aan deze tijd. Zo zorgt een lamelparket door zijn meerlaagse opbouw bijvoorbeeld voor een zeer stabiele vloer met prettige akoestische eigenschappen. Afwerkingen met de beste oliën en droogmethodes zorgen voor een kwalitatieve en kleurechte afwerking.

Bekijk de parket collectie

“Hout leeft”

Vaak hoor je dat een houten vloer pas mooi wordt nadat er jaren intensief op is geleefd. Wij vinden dat onzin. Een nieuwe parketvloer moet je aanspreken vanaf het eerste moment dat deze in je woning ligt. Dat de vloer door de jaren heen extra karakter krijgt is een mooie bijkomstigheid. Om deze reden hebben wij de Floorlife parketcollectie samengesteld uit een diversiteit van kleuren en selecties. Neem een rustieke selectie voor een noesten en scheuren. Of kies voor een select sortering met een rustige en moderne uitstraling.

Lamelparket

Lamelparket vloeren zijn opgebouwd uit meerdere lagen. Dit zorgt er voor dat er minder krachten in het hout zitten. Wat vervolgens weer zorgt voor minder scheurvorming en kromtrekken van de vloerdelen. Door de stroken multiplex die onder massieve toplaag zijn aangebracht ontstaan er een soort luchtkamers, wat zorgt voor een verbeterde akoestische werking. Lamelparket klinkt wat minder hard dan massieve houten vloeren.

Ruime keuze

De Floorlife Parket collectie bestaat uit diverse parketsorteringen. Over het algemeen zijn deze te verdelen in 4 groepen, sortering A, B, C en D. Deze sortering loopt van select sortering (sortering A) tot zeer rustieke sortering (sortering D). Select betekent dat de delen gesorteerd zijn op rustige uitstraling, waarbij delen met scheuren, noesten en grote kleurverschillen zoveel mogelijk buiten de selectie zijn gehouden. Rustiek betekent dat er juist geselecteerd is op de tekening en het karakter van het hout, met andere woorden: grote (gestopte) scheuren, noesten en kleurverschillen voor een natuurlijke landelijke uitstraling.

Maak gebruik van onze roomconfigurator