Vloerkleden van Floorlife en vtwonen

Een vloerkleed maakt jouw interieur compleet

Maak je huis helemaal af met een vloerkleed dat perfect past bij jouw persoonlijke woonstijl. Een vloerkleed creëert gelijk een sfeervolle ambiance in jouw woning. Daarnaast heeft een vloerkleed nog meer voordelen: het is een snelle oplossing voor warme voeten, isoleert in de koude wintermaanden en zijn ook nog eens praktisch. Bekijk ons uitgebreide assortiment vloerkleden en ontdek welke het beste bij jouw interieur past.

Een vloerkleed maakt jouw interieur compleet

Maak je huis helemaal af met een vloerkleed dat perfect past bij jouw persoonlijke woonstijl. Een vloerkleed creëert gelijk een sfeervolle ambiance in jouw woning. Daarnaast heeft een vloerkleed nog meer voordelen: het is een snelle oplossing voor warme voeten, isoleert in de koude wintermaanden en zijn ook nog eens praktisch. Bekijk ons uitgebreide assortiment vloerkleden en ontdek welke het beste bij jouw interieur past.

per page
View as Grid List

24 Artikelen

Set Descending Direction
per page
View as Grid List

24 Artikelen

Set Descending Direction

Een vloerkleed mag niet ontbreken in je interieur

Vloerkleden zijn tegenwoordig ontzettend populair. Vloerkleden voegen warmte, comfort en een persoonlijk tintje toe aan jouw interieur. Onze vloerkleden zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, maten en kleuren. Wil je met jouw vloerkleed aandacht trekken? Kies dan voor een opvallende kleur. Liever een subtiel vloerkleed in een neutrale kleur? Ook dat is mogelijk. Bovendien kan een vloerkleed meubels in kleine ruimtes samenbrengen, waardoor kamers groter lijken. In een grotere ruimte vervullen ze een rol als geluiddempers en zorgen ze voor de juiste sfeer.

Geef je interieur een nieuwe look met een vloerkleed

Wil je iets nieuws toevoegen aan je interieur? Met een vloerkleed zorg je eenvoudig voor een nieuwe look in jouw interieur. Het geeft jouw woonkamer of slaapkamer gelijk een andere sfeer door de kleur, het materiaal en de vorm van het vloerkleed. Met een effen vloerkleden heb je altijd een stabiele basis in jouw interieur. Zorg ervoor dat het vloerkleed en de meubels elkaar versterken, om zo de gewenste sfeer in je huis te creëren.

Een vloerkleed zorgt voor warmte en comfort

Een van de grootste voordelen van een vloerkleed is dat het zorgt voor warmte en comfort in jouw interieur. Vloerkleden voelen zacht aan onder je voeten, waardoor ze perfect zijn voor slaapkamers en knusse woonkamers. Niet alleen bieden vloerkleden comfort, maar ze isoleren ook warmte, wat resulteert in een lagere energierekening tijdens de koude wintermaanden. Ervaar zelf de zachtheid en warmte van een vloerkleed op jouw laminaat, parket of pvc vloer.

Praktische functionaliteit van vloerkleden

Naast het creëren van sfeer, zijn vloerkleden ook erg praktisch. Zachte vloerkleden zijn perfect voor ruimtes waar kinderen spelen. Een speels vloerkleed geeft ook gelijk sfeer aan de ruimte. Op een hoogpolig vloerkleed, kunnen kinderen zorgeloos rollen. Dankzij de hoge kwaliteit, hoef je je geen zorgen te maken over het onderhoud en de levensduur, want onze vloerkleden gaan lang mee.

Een vloerkleed is de perfecte woondecoratie

Vloerkleden voegen ook een decoratief element toe aan een ruimte. Je hoeft kleur en patronen niet te vermijden, het kan je interieur juist een levendig karakter geven. Een vloerkleed trekt de aandacht en kan jouw ruimte een persoonlijk tintje geven en volledig transformeren. Een vloerkleed is daarom een absolute musthave.

Het juiste vloerkleed kiezen

Het kiezen van het juiste vloerkleed kan een uitdaging zijn vanwege de vele verschillende stijlen, maten en materialen die beschikbaar zijn. Het is belangrijk om de juiste maat te kiezen, zodat het vloerkleed perfect in jouw ruimte past. Een te groot kleed kan de ruimte overweldigen, terwijl een te klein kleed er verloren uitziet. De juiste afmetingen zijn essentieel, voordat je een vloerkleed aanschaft. Daarnaast is het ook belangrijk om van tevoren na te denken over de vorm van het vloerkleed.

Hoe groot moet een vloerkleed zijn?

Voordat je een vloerkleed aanschaft, adviseren wij je om eerst je meubilair en de oppervlakte van de ruimte waar het vloerkleed komt te liggen op te meten. Bij twijfel is het beter om een te groot vloerkleed aan te schaffen, dan een te klein vloerkleed. Een te klein vloerkleed zorgt ervoor dat je meubels niet goed met elkaar in verbinding staan, wat de ruimte rommelig kan maken. Een simpele vuistregel die kan helpen: voeg links en rechts circa 20 à 30 centimeter toe van het object waaronder of waarbij je het vloerkleed wilt neerleggen (bij je bank bijvoorbeeld, of onder de eettafel). Zo vind je altijd jouw perfecte vloerkleed.

De poolhoogte van jouw vloerkleed bepalen

De poolhoogte van een vloerkleed is een belangrijke overweging. Kies je voor een hoogpolig kleed of ben je juist op zoek naar een laagpolig vloerkleed? Hoogpolige vloerkleden geven veel warmte en sfeer, terwijl laagpolige kleden vlakker zijn en gemakkelijk schoon te maken. Elke poolhoogte heeft zijn eigen voordelen en nadelen.

Tips voor het reinigen van vloerkleden

De juiste manier om een vloerkleed schoon te maken, hangt af van het materiaal waarvan het vloerkleed is gemaakt. Wil je kruimels en ander vuil uit je vloerkleed verwijderen? Dit kan door het kleed uit te kloppen of te stofzuigen. Om een vlek te verwijderen, dep je deze voorzichtig met een licht vochtige doek. Voor hardnekkige vlekken kun je gebruik maken van een vlekkenreiniger of een stoomreiniger. Het regelmatig onderhouden van je vloerkleed wordt sterk aanbevolen om de levensduur te verlengen.

Een vloerkleed is onmisbaar

Kortom, een vloerkleed is onmisbaar in je huis en je zult het pas echt waarderen wanneer je een vloerkleed hebt. Of het nu gaat om hoogpolige vloerkleden, neutrale kleuren of juist opvallende kleuren, het maakt niet uit welke stijl je kiest, want je zult er zeker geen spijt van krijgen. Een vloerkleed is een verrijking voor elke ruimte in huis, zowel decoratief als praktisch. Wil je meer informatie? Kom dan langs bij één van onze Floorlife verkooppunten bij jou in de buurt.

Winkelmand