Parket vloer van Floorlife

Parket, een vloer die leeft

Vaak hoor je dat een parket vloer pas mooi wordt nadat er jaren intensief op is geleefd. Wij vinden dat onzin. Een nieuwe parket vloer moet je aanspreken vanaf het eerste moment dat deze in je woning ligt. Dat de houten vloer door de jaren heen extra karakter krijgt is een mooie bijkomstigheid. Om deze reden bestaat de Floorlife parketcollectie uit diverse kleuren en decoren.

Parket, een vloer die leeft

Vaak hoor je dat een parket vloer pas mooi wordt nadat er jaren intensief op is geleefd. Wij vinden dat onzin. Een nieuwe parket vloer moet je aanspreken vanaf het eerste moment dat deze in je woning ligt. Dat de houten vloer door de jaren heen extra karakter krijgt is een mooie bijkomstigheid. Om deze reden bestaat de Floorlife parketcollectie uit diverse kleuren en decoren.

Alle belangrijke voordelen van parket op een rijtje

Alle belangrijke voordelen van parket op een rijtje

Bekijk ze allemaal
Wij maken voor jou de duurzaamste keuzes!

Wij maken voor jou de duurzaamste keuzes!

Ga voor groen
Vind je favoriete woonstijl met de laatste trends

Vind je favoriete woonstijl met de laatste trends

Start jouw zoektocht
Verrassende vloerideeën met onze AI-tool

Verrassende vloerideeën met onze AI-tool

Virtueel binnenkijken
View as Grid List

Items 1-12 of 73

Page
per page
Set Descending Direction
View as Grid List

Items 1-12 of 73

Page
per page
Set Descending Direction

Wat is lamelparket?

We noemen parket ook wel lamelparket, omdat het is opgebouwd uit meerdere lagen die ook wel lamellen heten. De volledige Floorlife parket collectie bevat uitsluitend lamelparket. Waar de onderste lagen zijn opgebouwd uit Multiplex is de bovenste laag van massief eiken hout. Deze laag is tussen de 2 en de 5 millimeter. Dit heeft meerdere voordelen. Zo zet lamelparket minder snel uit waardoor je het ook zwevend kunt leggen. Zwevend leggen houdt in dat je de vloer, net als bij laminaat, op een ondervloer kunt plaatsen. Daarnaast is lamelparket sneller te leggen en beter geschikt voor vloerverwarming omdat de massieven houten toplaag dunner is dan een volledig massieve parketvloer. Zo kan de warmte sneller worden afgegeven.

De opbouw van lamelparket

Lamelparket vloeren zijn opgebouwd uit meerdere lagen, dit noemen we ook wel lamellen. Dit zorgt ervoor dat er minder krachten in de parket planken zitten waardoor werking in het hout zoveel mogelijk wordt voorkomen. Werking is eigenlijk niets anders dan het uitzetten of krimpen van hout doordat de luchtvochtigheid verschilt in de zomer en winter. Om problemen met werking te voorkomen dient de luchtvochtigheid in je woning tussen de 45% en 65% te zijn. Daarnaast zorgen de stroken multiplex die onder de massieve toplaag zijn aangebracht voor een verbeterde akoestische werking.

Welke parketselectie kies jij

Een Floorlife parket vloer heb je in verschillende uitvoeringen. Als je op zoek bent naar een stoere, robuuste parket vloer is één van onze rustieke uitvoeringen een uitstekende keuze. Bij een rustieke parket vloer zijn er noesten en vlammende effecten aanwezig en zijn spint en kleurverschillen toegestaan. Dat geeft een natuurlijke, landelijke uitstraling. Bij een extra rustieke uitstraling zijn er naast grote noesten ook opgestopte scheuren aanwezig. Liever een wat minder uitgesproken vloer? Kies dan voor een parket vloer in een selecte uitvoering. Deze parket planken zijn geselecteerd op een rustige uitstraling waarbij noesten niet groter zijn dan 1,5 centimeter.

Kies je voor een gerookte of niet gerookte parket vloer?

Naast de verschillende uitvoeringen (zoals select, rustiek en extra rustiek) kun je ook kiezen voor een gerookte of niet gerookte parket vloer. Dit kan in een naturel of witte uitvoering. Bij een gerookte vloer lijkt het letterlijk alsof de vloer gerookt is, waardoor de natuurlijke structuur en uitstraling extra benadrukt worden. Zo worden oneffenheden en noesten op de parket vloer beter zichtbaar. Dat geeft een fantastische uitstraling. Dankzij het rookeffect ziet je vloer er daadwerkelijk anders uit dan een gewone witte of naturel houten vloer. Ervaar het zelf bij een verkooppunt bij jou in de buurt.

Visgraat parket

Een visgraat vloer van pvc of laminaat is al prachtig, maar een karakteristieke visgraat parket vloer brengt het authentieke gevoel nog beter over. Net als bij een laminaat of pvc visgraat vloer worden de houten planken in een hoek van 90 graden gelegd in een doorlopend motief. Zo ontstaat er letterlijk een visgraat patroon. De schaduwen en kleurnuances in de parket planken geven extra warmte en klasse aan jouw interieur.

Parket en vloerverwarming, een goede combinatie

Vaak wordt gedacht dat parket en vloerverwarming niet samengaan, maar Floorlife parket vloeren bewijzen het tegendeel. Doordat de volledige Floorlife parketcollectie bestaat uit lamelparket, zijn onze vloeren juist uitermate geschikt voor vloerverwarming. De opbouw van lamellen zorgt ervoor dat het hout bij temperatuurschommelingen minder uitzet, dit in tegenstelling tot een volledig massieve houten vloer. De warmte baant zich door de lamellen gemakkelijk naar het oppervlak waardoor de ruimte snel opwarmt. Let er wel op dat er wellicht kleine naden en kieren kunnen ontstaan door de combinatie van temperatuurschommelingen en verschillen in luchtvochtigheid.

Het oliën van je parket vloer

Heb jij een parketvloer? Dan is het belangrijk om deze af en toe met olie te behandelen. Daarmee bescherm je de vloer tegen slijtage en vlekken en zal hij er niet droog of dof uit gaan zien. Zo behoudt je vloer zijn natuurlijk uitstraling. Hoevaak je de vloer moet oliën is afhankelijk van het gebruik van de vloer. Wordt je houten vloer schraal of verkleurt hij door vocht? Dan kun je deze plekken ook plaatselijk voeden met onderhoudsolie.

Het schoonmaken van parket

Of je nu een nieuwe parket vloer hebt aangeschaft of al een tijd geniet van een bestaande parketvloer in je woning, het schoonmaken van je parket vloer is zo gebeurt met een stofzuiger met een zachte borstel en een uitgewrongen dweil. Om je vloer goed schoon te maken adviseren we daarnaast om je vloer regelmatig te reinigen met natuurzeep. De naam zegt het al, dit is een natuurproduct die de look van je houten vloer behoudt.

Alle voordelen van parket op een rijtje

  • Parket heeft een tijdloos, karakteristieke, stijlvolle en natuurlijke uitstraling;
  • Parket is een volledig natuurproduct en daardoor erg duurzaam;
  • Een verlijmde parket vloer combineert uitstekend met vloerverwarming;
  • Een parketvloer past bij iedere woonstijl. Van klassiek en landelijk tot trendy;
  • Bij goed onderhoud gaat je parketvloer jarenlang mee;
  • Creëer eenheid met een parket traprenovatie

Parket kopen, wij inspireren jou

Onze vloeren collecties bieden eindeloos veel mogelijkheden. Ben jij benieuwd naar de keuzes van anderen? Laat je dan inspireren door diverse woonstijlen en neem een kijkje in de mooiste woonkamers.

Winkelmand