Blog categorie: parket
13 juni, 2022

Parket: authentieke houten vloeren

Parket authentieke houten vloeren

Bij Floorlife vind je gegarandeerd de perfecte houten vloeren voor jouw authentieke en warme interieur. Niet alleen de natuurlijke charme van onze houten vloeren zal je hart sneller doen kloppen, maar ook zeker de persoonlijke touch die je deze vloeren kunt geven. Met de keuze uit verschillende sorteringen, behandelingen en afmetingen, durven wij te garanderen dat onze houten vloeren aan al jouw wensen zullen voldoen. 

bekijk de collectie

 

Met houten vloeren zijn de mogelijkheden eindeloos

Bij Floorlife hebben we echte houten vloeren die opgebouwd zijn uit meerdere lagen geperst hout met een toplaag van massief eiken. Dit noemen we ook wel lamelparket. Het voordeel van lamelparket is dat het wat goedkoper is dan een massieve houten vloer, maar de afwerkingen zijn hetzelfde. Zo kun je kiezen voor een select, rustiek of extra rustieke uitvoering. Iedere afwerking heeft zijn eigen charme. Een houten vloer met een selecte sortering heeft relatief weinig noesten en scheuren in de planken. Daar tegenover staat een extra rustieke houten vloer die juist veel en grote noesten heeft met spint, kleurverschillen en opgestopte scheuren. Wil je ook nog een vlammend effect? Dan kun je kiezen om je houten vloer te laten roken. Welke sortering jij kiest, hangt van jouw persoonlijke woonstijl af.

Houten vloeren, zo geef je ze de perfecte bescherming

Bij Floorlife beseffen we ons maar al te goed wat er dagelijks allemaal in je huis afspeelt. Van gezellige feestjes tot modderige schoenen, we kennen het allemaal. Net als jij, willen wij dat er op een vloer geleefd kan worden. Daarom zijn onze authentieke houten vloeren dé oplossing voor het dagelijkse leven. Met de verschillende mogelijkheden in afwerking geef jij je parket vloer niet alleen een persoonlijke touch, maar zorg je er ook voor dat je vloer wel tegen een stootje kan en gemakkelijk te onderhouden is. Met de aanschaf van een goede entreemat zet je de eerste stap naar een langere levensduur van jouw vloer. Daarnaast is het belangrijk om je vloer de aandacht te geven die het verdient door het regelmatig te stofzuigen en dweilen met een uitgewrongen dweil. Wil je meer weten over het schoonmaken van jouw houten vloer? Lees dan onze blog ‘Zo krijg je een parketvloer weer mooi schoon’.

Een houten vloer weerspiegelt jouw woonstijl

Wij hebben een oprechte passie voor vloeren. Dat zie je ook terug in onze authentieke decoren. Onze houten vloeren hebben een adembenemend effect op jouw interieur en zijn verkrijgbaar in talloze patronen, kleuren en afwerkingen. Doordat iedere plank uniek is, is geen houten vloer hetzelfde. Onze stylisten hebben oog voor detail en zorgen ervoor dat alles in perfecte harmonie is met elkaar. Van een lichte, beige vloer met weinig noesten tot een warme donkeren uitvoering, niets geeft het warme gevoel van hout zo goed weer als een echte parketvloer.

Een duurzaam karakter

Een houten vloer leeft. Niet zo gek dus dat het al jaren één van de meest populaire vloerbekleding is. Toch hebben houten vloeren door de jaren heen een hele verandering ondergaan. Zo heeft duurzaamheid tegenwoordig een belangrijke plek in ons leven gekregen en vinden wij het belangrijk om onze vloeren op een milieuvriendelijke manier te produceren. Door te kiezen voor een houten vloer van Floorlife ben je er zeker van dat deze geproduceerd worden van hout dat afkomstig is uit duurzame en hernieuwde bosgebieden. Dat betekent kortgezegd dat wij voor iedere boom die voor onze vloeren wordt gebuikt ook weer een nieuwe terug planten. Zo dragen we samen ons steentje bij aan mens en milieu.   

Vergelijk producten (0)