Blog categorie: parket
26 januari, 2023

Belangrijke redenen om voor een parket vloer te kiezen

Belangrijke redenen om voor een parket vloer te kiezen

Wie is er nu geen fan van echt hout? Houten vloeren van Floorlife zijn al enkele jaren enorm populair en wij snappen wel waarom. Onze houten vloeren zijn ontzettend duurzaam, volledig naar jouw woonwensen af te stijlen en extreem natuurgetrouw. We zeggen daarom ook wel dat je met een Floorlife parket vloer de natuur letterlijk in huis haalt. Dit maakt onze parket vloeren uitermate geschikt in combinatie met werkelijk iedere woonstijl. In deze blog leggen wij je een aantal belangrijke redenen uit, waarom jij voor een parket vloer moet kiezen.

bekijk de collectie

 

Jouw unieke uitstraling

Een houten vloer uit het Floorlife assortiment is volledig op jouw smaak en woonwensen af te stemmen. Dit maakt onze parket vloeren met recht de meest unieke en persoonlijke vloeren. Bij het uitzoeken van een nieuw parket vloer zijn er een aantal stappen die je moet doorlopen om tot jouw droomvloer te komen. De eerste stap is het kiezen van de sortering die het beste aansluit bij jouw smaak. Bij Floorlife kennen we drie verschillende sortering. Select, rustiek en extra rustiek. Bij een selecte uitvoering is jouw vloer relatief rustig en zijn planken met grote noesten, scheuren en kleurverschillen letterlijk uit de selectie gehaald. Een rustieke vloer is, zoals de naam al zegt, een stuk rustieker en voorzien van veel nerven, noesten en spint. Bij een extra rustieke vloer gaat dit nog een stapje verder en zijn de noesten nog groter en de planken voorzien van opgestopte scheuren.

Maak je vloer persoonlijk

Na het kiezen van de gewenste sortering is het tijd om de behandeling van de vloer te kiezen. Deze maakt jouw parket vloer nog persoonlijker. Bij Floorlife heb je de keuze uit verschillende behandelingen van de vloer. Zo kun je kiezen uit een onbehandelde vloer of een geoliede vloer in wit, blank en naturel. Daarnaast kun je de vloer laten roken, waardoor er een vlammend effect ontstaat en de vloer letterlijk een gerookte uitstraling krijgt. Ook slot kun je het karakter van de plank nog iets meer benadrukken door te kiezen voor een 4-zijdige V-groef. Als je kiest voor een 2-zijdige V-groef zijn de planken aan de lange kant voorzien van een groef, waardoor je meer lengte in jouw woning creëert. Tot slot moet je er rekening mee houden dat een parket vloer leeft. Dat betekent dat iedere plank uniek is en geen vloer hetzelfde. Het is daarom belangrijk dat je de planken uit verschillende pakken met elkaar mengt, zodat je lichte en donkere planken door elkaar gaat gebruiken.

Een duurzame keuze

Een parket vloer combineert het beste van twee werelden. Zo is een parket vloer gemaakt van echt hout en dus de meest authentieke en duurzaam vloer in onze collectie. Daarnaast is een parket vloer meerdere keren te schuren waardoor je vloer letterlijk met je woonstijl mee verandert. Door de vloer te schuren en opnieuw te oliën krijgt jouw vloer een compleet nieuwe look en gaat de vloer jaren mee. Je verwacht het misschien niet, maar een Floorlife parket vloer is ook nog eens geschikt voor vloerverwarming. Zo wordt jouw woning in koude dagen ook heerlijk warm. De houten planken nemen de warmte op en geven het door aan de ruimte, zodat je niet onnodig energie hoeft te verbruiken.

Vergelijk producten (0)