Blog categorie: pvc
23 februari, 2023

Belangrijke tips voor het kopen van een nieuwe vloer

Belangrijke tips voor het kopen van een nieuwe vloer

Een vloer is de basis van je interieur en speelt een belangrijke rol in de uiteindelijke sfeer die jij wilt neerzetten. Een vloer is misschien ook wel één van de onderdelen in jouw interieur die je het minst snel vervangt. Des te belangrijker dus om een weloverwogen keuze te maken, zodat de vloer niet al na een paar jaar gaat vervelen. Waar begin je nu bij het uitzoeken van een nieuwe vloer? Een vraag die veel gesteld wordt. Wij helpen je graag en hebben een aantal handige tips op een rijtje gezet.

bekijk de collectie

 

Jouw woonruimte en woonstijl

Bij het kiezen van een nieuwe vloer spelen een aantal onderdelen een belangrijke rol, zoals de vorm en grootte van je woonkamer en de uiteindelijke sfeer die je wilt neerzetten in jouw woning. Heb jij bijvoorbeeld een wat kleinere maar knusse woonkamer? Dan zijn lange rechte planken in de lengte van jouw woning een uitstekende keuze. Dit accentueert de lengte van jouw ruimte en laat het zelfs optisch een aantal meters langer lijken. In een grotere ruimte heb je juist wat meer keuze en zal een visgraat vloer erg goed tot zijn recht komen. Een visgraat patroon is van nature wat drukker, waardoor deze in een grote ruimte extra sfeer en karakter toevoegt. Wil je een soortgelijk patroon in een kleinere ruimte? Kies dan voor een Hongaarse punt. Dit patroon is iets rustiger maar geeft wel een luxe en warme uitstraling. Het vertalen van jouw woonstijl naar de vloer is een belangrijke stap. Zo vraagt een industriële woonstijl om een industriële betonlook tegel en een landelijke woonstijl om een houten vloer met veel nerven en noesten.

De vloer die bij jouw woonsituatie past

In eerste instantie kies je natuurlijk een vloer die het beste bij jouw woonstijl past. Toch ga je met deze keuze aan een belangrijke vraag voorbij: is de vloer geschikt voor jouw woonsituatie? Zo vraagt een druk huishouden om een andere vloer dan een woning van bijvoorbeeld mensen op leeftijd. Een pvc vloer is ontzettend sterk, waterbestending en gemakkelijk in onderhoud. Dat maakt een pvc vloer bij uitstek geschikt voor gezinnen met kinderen. Dat wil niet zeggen dat deze vloer niet geschikt is voor mensen op leeftijd of starters. Eigenlijk is een pvc vloer de vloer voor iedereen. Wil jij iets minder van je woonbudget aan je vloer besteden maar wil de unieke uitstraling van een echte houten of betonnen vloer in huishouden? Dan is een laminaat vloer van Floorlife de oplossing. Onze levensechte decoren zijn, net als pvc, onderhoudsvriendelijk en geschikt voor huisdieren. Wil jij echt een unieke vloer en vind je het niet erg dat een vloer iets meer onderhoud vraagt? Kies dan voor een parketvloer. Omdat deze vloer van echt hout is gemaakt haal je letterlijk de natuur in huis en is iedere plank uniek.

De staat van jouw basisvloer

De staat van jouw basisvloer speelt een belangrijk rol bij de keuze van jouw vloer. Met de basisvloer bedoelen we de ondergrond waarop jouw vloer en/of ondervloer wordt geplaatst, dit kan bijvoorbeeld van hout of beton zijn. Is jouw basisvloer van hout? Dan wordt de keuze voor jouw vloer iets beperkter. Zo kun je geen plak pvc op een houten basisvloer plaatsen, omdat de ondergrond voor een plak pvc vloer eerst volledig geëgaliseerd moet zijn. Een houten basisvloer leeft, en kun je daarom niet egaliseren. De keuze voor een laminaat, parket of click pvc is dan snel gemaakt. Let er wel op dat je voor deze vloeren een ondervloer nodig hebt om een egaal eindresultaat te creëren. Heb je een betonnen basisvloer? Dan zijn de keuzes ruimer. Je kunt dan namelijk ook kiezen voor een plak pvc vloer, omdat een betonnen vloer wel geëgaliseerd kan worden. Toch is iedere situatie weer uniek en raden we je aan om je bij de aanschaf van een nieuwe vloer te laten informeren door een Floorlife vakman in jouw buurt.

Heb jij vloerverwarming?

Heb jij het voornemen om een vloer te vervangen of te plaatsen in combinatie met vloerverwarming? Dan is één vloer enorm populair: dryback pvc (plak pvc). Dankzij de dunne stroken kan de warmte van de vloerverwarming zich gemakkelijk een weg banen naar het oppervlak en verspreiden door de ruimte. Dryback pvc is niet de enige juiste keuze in combinatie met vloerverwarming. Ook een laminaat vloer, click pvc vloer of parket vloer zijn een goede optie. Het is dan wel belangrijk om de warmtedoorlaatweerstand uit te rekenen in combinatie met een ondervloer. Totaal mag de weerstand van de ondervloer en de vloer bij elkaar opgeteld niet hoger zijn dan 0,15 K/W per vierkante meter.

Vergelijk producten (0)