Blog categorie: laminaat
5 januari, 2023

Creëer een ruimtelijk effect met breed laminaat

Creer een ruimtelijk effect met breed laminaat

Wil jij een extra ruimtelijk effect creëren in je interieur? Dan zijn er een aantal mogelijkheden. Lichtinval, kleurgebruik en accessoires hebben allemaal invloed op het uiteindelijk ruimtelijke effect in jouw woning. Ook een vloer, zoals extra breed laminaat, kan ervoor zorgen dat jouw ruimte optisch groter gaat lijken. Zo krijg je er voor je gevoel kosteloos een aantal vierkante meters bij. Het is belangrijk om bij het kiezen van een vloer rekening te houden met de kleur, de breedte en lengte van de planken en het patroon van de vloer. Wil jij weten hoe extra breed laminaat kan bijdragen aan het optisch vergroten van jouw ruimte? Wij leggen het aan je uit.

bekijk de collectie

 

Extra breed laminaat is de trend

Extra breed laminaat geeft jouw woning binnen een handomdraai een prachtige uitstraling. Niet voor niets dus dat deze vloer de trend van dit moment is. Bij Ambiant spreken we van extra breed laminaat als de laminaat planken een breedte hebben van maar liefst 24 centimeter. Wil jij nog een stapje verder? Dan kun je kiezen voor de kwaliteit Washington. Deze vloer heeft een breedte van wel 32 centimeter. Onze vloeren zijn dus letterlijk breed, breder, breedst. Als je breed laminaat zoekt op onze website kun je gemakkelijk het filter ‘formaat’ gebruiken. Met deze functie filter jij de extra brede laminaat vloeren uit ons assortiment.

De tijdloze uitstraling van extra breed laminaat

Bijna iedere laminaat vloer is voorzien van een luxe V-groef. Deze groef varieert van een hele kleine micro groef tot een zichtbare bredere groef en van een groef aan de lange zijdes (2 zijdes) tot een groef rondom de volledige plank (4 zijdes). Dankzij een V-groef komt het patroon van jouw laminaat vloer nog beter tot zijn recht en wordt de vloer extreem realistisch. Daarnaast geeft een V-groef de vloer een extra rustieke uitstraling. Door voor een extra brede laminaat vloer te kiezen, kun jij jouw ruimte extra diepte geven en lijken kleinere ruimtes direct optisch groter. Wil jij nog een stapje verder gaan? Kies dan voor een extra brede laminaat vloer met uitsluitend een V-groef aan de lange zijdes. Zo ontstaat er een doorlopend patroon. Om dit effect te creëren is het wel van belang om de planken in de lengte van de ruimte te leggen.

Extra breed laminaat leggen

Eén van de grote voordelen van het leggen van extra breed laminaat is dat je veel sneller klaar bent en dus meer tijd over houdt voor leuke dingen. Want zeg nou zelf, we gaan veel liever met vrienden of ons gezin op pad dan dat we een vloer leggen. Hoe langer of breder de laminaat planken zijn, hoe minder planken je nodig hebt om de volledige ruimte te voorzien van een nieuwe look & feel. Dat is ook ideaal als je een niet zo ervaren doe-het-zelver bent en voor het eerst een nieuwe vloer legt. Daarnaast zijn laminaat vloeren van Floorlife voorzien van een unieke clickverbinding wat het leggen van extra breed laminaat nog een beetje eenvoudiger maakt. Dankzij deze clickverbinding clicken de panelen soepel, snel en naadloos in elkaar.

Extra breed laminaat in verschillende kleuren

Extra breed laminaat is ontzettend populair. Dit zien wij ook terug in het uitgebreide kleurenpalet waarin extra brede laminaat vloeren van Floorlife verkrijgbaar zijn. Van een licht rustig eiken patroon tot diverse grijstinten en een warme en donkere notenhouten vloer. De keuze is eindeloos. Wil jij een extra rustiek karakter aan jouw woning geven? Kies dan voor een uitstraling met veel noesten en opgestopte scheuren in een donkere kleur.

Vergelijk producten (0)