Blog categorie: pvc
30 mei, 2022

De verschillen tussen laminaat en een pvc vloer

De verschillen tussen laminaat en een pvc vloer

Als je op zoek bent naar een nieuwe vloer begrijpen we dat het best lastig is om een keuze te maken tussen alle mogelijkheden die er zijn. Ga je voor het warme karakter van een echte houten vloer, kies je voor een vloer die makkelijk te onderhouden is of ga je voor een vloer die je eenvoudig zelf kunt leggen. De keuze is reuze, daarom willen we je iets meer vertellen over de verschillen tussen een laminaat en pvc vloer.

bekijk de collectie

 

Kies voor een sterke vloer

Heb jij een druk huishouden met kinderen of huisdieren? Dan is het belangrijk om een vloer te kiezen die tegen een stootje kan. Met een pvc vloer of laminaat vloer van Floorlife maak je dan een uitstekende keuze. Alle pvc en laminaat vloeren zijn geschikt voor intensief gebruik, maar toch zijn er ook verschillen tussen deze kwalitatieve vloeren. Zo is de toplaag van laminaat harder, waardoor er minder krassen ontstaan. De toplaag van pvc is wat zachter, maar pvc heeft daarentegen wel een sterkere slijtagelaag. Daardoor is pvc iets krasgevoeliger, maar krijg je minder snel doffe vlekken op de vloer.

Het leggen van een pvc of laminaat vloer

Door te kiezen voor laminaat heb jij je woonruimte binnen een handomdraai voorzien van een nieuwe vloer. Floorlife laminaat vloeren zijn voorzien van een eenvoudig kliksysteem waardoor je de vloer gemakkelijk zelf kunt leggen. Houd er wel rekening mee dat je gebruik maakt van een ondervloer, zodat de basisvloer geëgaliseerd wordt. De naam click pvc verklapt het al een beetje, de legwijze van een click pvc vloer komt namelijk overeen met laminaat. De stroken clicken letterlijk in elkaar. Het grote voordeel van een klik pvc vloer is dat de panelen al voorzien zijn van een geïntegreerde ondervloer waardoor deze net wat eenvoudiger te leggen is. Het plaatsen van een plak pvc vloer vergt enige kennis en kunde. Wij raden je dan ook aan om dit over te laten aan een vakspecialist in jouw buurt. Wist je dat plak pvc de beste oplossing is in een huis voorzien met vloerverwarming? Plak pvc stroken zijn namelijk ontzettend dun en geleiden de warmte optimaal naar jouw woonruimte.

Zo onderhoud jij je laminaat of pvc vloer

Het onderhouden van jouw pvc of laminaat vloer is relatief eenvoudig. Het is vooral belangrijk om te weten wat je juist niet moet doen bij het onderhouden van de vloer. Wanneer je namelijk het verkeerde middeltje gebruikt, kun je de toplaag van een pvc of laminaat vloer aantasten. Daardoor verdwijnt de natuurgetrouwe uitstraling. Het eerste wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat je vloer in topconditie blijft is het aanschaffen van een goede entreemat. Zo voorkom je dat zand en vuil zich door het huis verspreidt en jouw vloer aantasten. De meeste laminaat vloeren kunnen niet zo goed tegen water. Het is daarom belangrijk om te dweilen met een uitgeknepen dweil, zodat het water niet kan doordringen tot in de kern. Bij het schoonmaken van pvc heb je hier geen last van. Het schoonmaken van een pvc vloer is dan ook ontzettend simpel. Een pvc vloeren, en waterbestendig laminaat, zijn goed bestand tegen water, het is alleen belangrijk om het juiste schoonmaakmiddel te gebruiken.

Nog meer verschillen tussen laminaat en pvc

Een ander belangrijk verschil om rekening mee te houden is het verschil in diktes van de planken. Zo zijn een laminaat en click pvc vloer een stuk dikker dan een plak pvc vloer. Dit heeft niet alleen invloed op het loopgeluid van jouw vloer, maar ook op het leggen. Doordat laminaat en click pvc wat dikker zijn kunnen deze vloeren niet overal onderdoor worden gelegd. Zo hebben click pvc en laminaat ruimte nodig om te kunnen werken en ben je genoodzaakt om gebruik te maken van plakplinten bij bijvoorbeeld je keuken en drempels. Bij een plak pvc vloer heb je hier geen last van. Deze vloer kan nagenoeg naadloos tegen opstaande randen en drempels worden gelegd en kan zelfs onder je keuken door worden geplaatst. Ben jij benieuwd welk type vloer het beste past bij jouw woonsituatie? Bezoek dan een Floorlife verkooppunt in jouw buurt en laat je informeren.

Vergelijk producten (0)