Blog categorie: pvc
17 oktober, 2022

Dit betekenen de gebruiksklassen van jouw vloer

Dit betekenen de gebruiksklassen van jouw vloer

Wanneer je je aan het oriënteren bent op een nieuwe vloer, vliegen de kleuren, patronen en specificaties je om de oren. Een van de specificaties die je misschien niet direct bekend voorkomt is de gebruiksklasse van jouw vloer. Toch is dit één van de belangrijkste specificaties, omdat de gebruiksklasse bepaald in welke ruimte jouw vloer gelegd kan worden. Wat de verschillende gebruiksklassen betekenen leggen we hieronder aan je uit.

bekijk de collectie

 

Vloeren met de hoogste kwaliteitseisen

Bij Floorlife hoef je je geen zorgen te maken over de kwaliteit van je vloer. Naast een ontzettend lange garantie zijn onze vloeren ook nog eens uitvoerig getest op de meest strenge kwaliteitseisen binnen Europa. Kies jij voor een vloer die voorzien is van (hoge) gebruiksklassen, dan kies je dus eigenlijk voor een extreem sterke vloer met veel voordelen. De gebruiksklasse van parket, laminaat en pvc vertellen ons meer over de ruimte waarin de vloer gebruikt kan worden. Hoe hoger de gebruiksklasse, hoe intensiever je op de vloer kunt leven. We kunnen de verschillende gebruiksklassen verdelen over drie categorieën: huishoudelijk, commercieel en industrieel. Wij richten ons in deze blog met name op de eerste en tweede categorie: huishoudelijk en commercieel.

De gebruiksklassen voor huishoudelijk gebruik

De gebruiksklassen voor woongebruik en commercieel gebruik bestaan beide uit 4 categorieën die elkaar deels overlappen. In onderstaande tabel vind je een overzicht van de verschillende gebruiksklassen in combinatie met meest voorkomende ruimtes waarin onze vloeren gelegd kunnen worden. Vind je dit een beetje lastig? We hebben deze tabel ook vertaald naar twee handige filters die je op onze website www.floorlife.nl kunt vinden als ‘geschikt voor (ruimte)’ en ‘woongebruik’.

Floorlife vloeren voor industrieel gebruik

Een gebruiksklasse waar we in deze blog wat minder aandacht aan hebben besteed is industrieel gebruik. Een deel van de Floorlife collectie is zelfs geschikt voor de meest intensief gebruikte ruimtes, zoals warenhuizen en scholen. In vergelijking met de andere gebruisklassen bestaat deze categorie slechts uit drie niveaus. Wil jij weten welke Floorlife vloeren geschikt zijn voor jouw industriële toepassing? Laat je dan infomeren bij een Floorlife verkooppunt in jouw buurt.

Symbool

Gebruiksklasse

Geschikt voor

Licht woongebruik

Slaapkamer.

Normaal woongebruik

Woonkamer, eetkamer, slaapkamer, keuken.

Normaal tot zwaar woongebruik

Woonkamer, eetkamer, slaapkamer, keuken.

Zwaar woongebruik

Woonkamer, eetkamer, slaapkamer, keuken, hal.

Licht commercieel gebruik

Woonkamer, eetkamer, slaapkamer, keuken, hal, winkels en kantoren.

Normaal commercieel gebruik

Woonkamer, eetkamer, slaapkamer, keuken, hal, winkels en kantoren, huisdieren.

Zwaar commercieel gebruik

Woonkamer, eetkamer, slaapkamer, keuken, hal, winkels en kantoren, huisdieren.

Intensief commercieel gebruik

Woonkamer, eetkamer, slaapkamer, keuken, hal, winkels en kantoren, huisdieren.

 

Vergelijk producten (0)