Blog categorie: onderhoud
31 augustus, 2023

Een handig stappenplan om hoge plinten te bevestigen

Een handig stappenplan om hoge plinten te bevestigen

Plinten zijn de finishing touch van je vloer. Ze zorgen voor een prachtige, strakke afwerking en voegen een gevoel van voltooiing toe aan je interieur. Maar hoe kun je hoge plinten bevestigen en wat is hiervoor de juiste werkwijze? Hieronder delen we een handig stappenplan, zodat je voorbereid aan de slag kunt.

bekijk de collectie

 

Redenen om hoge plinten te bevestigen

Je wilt hoge plinten bevestigen in huis. Bij Floorlife begrijpen wij dit maar al te goed. Hoge plinten hebben een stijlvolle uitstraling en voegen een luxueus tintje toe aan het interieur. Zo kan het bijvoorbeeld extra diepte geven aan een ruimte in huis, waardoor er nog meer karakter ontstaat. Naast de uiterlijke voordelen van hoge plinten zijn er nog meer redenen om te kiezen voor hoge plinten. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Verbergen van oneffenheden. Hoge plinten kunnen een matige afwerking van de muur of vloer direct verbergen.
 • Unieke overgang. Met hoge plinten ontstaat er een feilloze overgang van de vloer naar de muur. Dit zorgt voor een harmonieus geheel in de ruimte.
 • Beschermen van de muur. Hoge plinten bieden extra bescherming van de muur tegen voorwerpen, denk aan stofzuigers of meubels.

Uiteraard is de keuze voor hoge plinten voornamelijk een stijlkeuze. Denk daarom goed na over de gewenste uitstraling in het interieur.

Stap 1: Bereken het materiaal

Het is tijd om de hoge plinten te bevestigen. Allereerst is het belangrijk dat je afmeet hoeveel lengte aan plint je nodig zult hebben. Meet de lengte van de muren op en zorg ervoor dat je voldoende plintmateriaal aanschaft om deze lengte minimaal te kunnen dekken.

Stap 2: Maak de hoge plinten op maat

Heb je de plinten opgemeten? Pak een potlood en een meetlint en teken de afmeting af op de plint. Vervolgens kun je met een verstekzaag het benodigde deel van de plint afsnijden. Gebruik voor de hoeken van de plint een hoek van 45 graden om ervoor te zorgen dat de plinten feilloos op elkaar aansluiten.

Stap 3: Hoge plinten monteren met montagekit

Hoge plinten monteren doe je met de plintenkit van Floorlife van Co-pro. De kit zorgt voor een snelle hechting van de verlijming van plinten op wanden, vloeren en plafonds. Binnen één minuut is al een hechting van 80 procent bereikt. Op deze manier zorg je voor een optimaal resultaat van het monteren van de plinten.

Breng de montagekit van Co-pro aan op de achterkant van de plint. Doe dit bij voorkeur in golfjes en zorg dat de gehele plint goed bedenkt is met kit.

Stap 4: Hoge plinten bevestigen

Na het aanbrengen van de lijm kun je de hoge plinten bevestigen. Druk de plint tegen de muur aan en druk deze stevig op zijn plaats. Door de snelle hechting van de Floorlife montagekit van Co-pro zal er al snel een goede hechting aan de muur ontstaan.

Stap 5: Afwerken en drogen

Zijn alle plinten geplaatst? Goed bezig! Nu is het tijd om de montagekit te laten drogen, zodat er een uitstekende hechting ontstaat. De minimale droogtijd is 24 uur. Hierna kun je beginnen met de afwerking. Vul bijvoorbeeld eventuele voegen op met voegkit voor een strak resultaat.

 

 

 

  Verschillende soorten hoge plinten

  Bij Floorlife bieden we verschillende soorten hoge plinten aan om vloer volledig af te werken. Je vindt ze in talloze hoogtes, diktes en kleuren. Zo zorg je ervoor dat de plint uitstekend aansluit bij jouw muur en de vloer, waardoor er een bijzondere eenheid ontstaat. Je kunt er kiezen om de kleur van de plint bij de muur of de vloer aan te laten sluiten. Dit is geheel afhankelijk van je persoonlijke stijlvoorkeur en hierbij is dus geen goed of fout.

  Hulp nodig bij hoge plinten bevestigen?

  Hoge plinten monteren is niet voor iedereen weggelegd. De klus vergt namelijk specialistische kennis. Ben je geen doe-het-zelver of lukt het je niet om een strakke afwerking te creëren? Onze vakmannen helpen je graag om de hoge plinten te bevestigen. Samen zorgen we voor een optimaal resultaat, waardoor je nog jaren van je nieuwe vloer én hoge plinten kunt genieten.

  Twijfel je of hoge plinten iets voor jou zijn? Wij denken graag met je mee en zorgen voor een vloer waar jij je meteen thuis voelt.

   

  Vergelijk producten (0)