Blog categorie: laminaat
29 november, 2022

Een laminaat vloer in de keuken, kan dat?

Een laminaat vloer in de keuken kan dat

Iedereen wil het graag, een open keuken. Waar we vroeger voor de kamer en keuken een aparte ruimte hadden, zien we tegenwoordig dat deze ruimtes vaak worden samengevoegd tot één grote woonkeuken. Wij krijgen dan ook steeds vaker de vraag of het wel verstandig is je parket, laminaat of pvc vloer door te leggen in de keuken. Pak een kopje koffie en ga rustig op de bank zitten. In deze blog leggen we je uit wat de mogelijkheden zijn van een laminaat vloer in de keuken.  

bekijk de collectie

 

Onze vloeren in jouw keuken

Om gelijk maar met de deur in huis te vallen, een laminaat vloer van Floorlife is ook geschikt voor in de keuken. Er zijn wel een aantal aandachtspunten waar je rekening mee moet houden als je een laminaat vloer voor in jouw keuken gaat kopen. Je wilt natuurlijk wel een vloer die tegen een stootje kan, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over vallende voorwerpen of waterschade. Een belangrijk kenmerken voor het kiezen van een vloer voor in de keuken is de gebruiksklasse. Hoe hoger de gebruiksklasse, hoe sterker de vloer. Een laminaat vloer van Floorlife met een gebruiksklasse vanaf 22 en hoger is geschikt voor in de keuken. Ook de garantie, het waterbestendige karakter en de krasbestendigheid van jouw laminaat vloer zijn belangrijke kenmerken waar jij rekening mee moet houden als jij een laminaat vloer voor in de keuken wilt aanschaffen

Waterbestendige laminaat vloeren

Tijdens het koken zit een ongeluk in een klein hoekje. Een glas water die je omstoot, een hete pan die uit je handen valt of het laatste beetje water dat nog in je glas zit als je het glas in de vaatwasser zet. Een paar spetters of een plas water op de vloer is snel gemaakt. De vloer in de keuken moet daarom een beetje robuust, sterk en hufterproof zijn. Een belangrijk kenmerk van een Floorlife laminaat vloer is de sterke toplaag, die ervoor zorgt dat de vloer is opgewassen tegen kleine ongelukjes. Ook als jij wilt koken als een topchef en regelmatig de meest lekkere gerechten bereidt, wil je naast een professionele keuken en kwalitatieve vloer. Dankzij het waterbestendige karakter van onze laminaat vloeren kunnen waterspetters niet direct doordringen tot in de kerk van de vloer. Het is echter wel belangrijk om water tijdig van de vloer te vegen.

Je laminaat vloer in topconditie houden

Om de unieke uitstraling van je laminaat vloer te behouden, is het schoonmaken van je vloer met een huis-tuin-en-keukenmiddeltje niet wenselijk. Deze middelen kunnen de toplaag van je laminaat vloer namelijk aantasten waardoor er doffe strepen en vlekken ontstaan. Hoe je kookspetters, vuil en vettigheid dan wel van je vloer verwijderd? Met de Co-pro laminaatreiniger of gewoon met een stofzuiger, uitgewrongen dweil en lauwwarm water. Pas op dat je niet te veel water gebruikt. Als een grote hoeveelheid water te lang op jouw laminaat vloer blijft liggen kan jouw vloer uitzetten waardoor de clickverbinding loslaat en jouw vloer bol gaat staan.

Zo plaats je een laminaat vloer

Naast het feit dat laminaat natuurgetrouw is, een waterbestendig karakter heeft en gemakkelijk te onderhouden is, heeft laminaat nog veel meer voordelen. Laminaat is in aanschaf een stuk goedkoper dan pvc en parket waardoor je voor een lager budget dezelfde sfeer kunt creëren in je interieur. Dat willen we toch allemaal? Doordat onze laminaat vloer voorzien zijn van een levensechte houtstructuur kun je in ieder ruimte, dus ook de keuken, een warme en unieke sfeer brengen. Het grootste voordeel van een Floorlife laminaat vloer is de unieke clickverbinding, waardoor de panelen eenvoudig en snel in elkaar clicken. Deze unieke clickverbinding zorgt ervoor dat het plaatsen van een laminaat vloer binnen een dag gebeurt is. 

Laminaat vloeren van Floorlife

Al tientallen jaren zien we laminaat vloeren voorbij komen in de Nederlandse huiskamers. Niet zo gek dus dat laminaat een flinke ontwikkeling heeft doorgemaakt. Zo zijn laminaat vloeren niet alleen steeds realistische geworden, maar zijn de mogelijkheden in patronen en kleuren ook flink toegenomen. Naast de traditionele rechte plank, vind je in de Floorlife laminaat collectie ook een klassiek visgraat patroon en trendy betonlook tegels. Daarnaast is elk patroon verkrijgbaar in verschillende kleurnuances. Van een licht eiken patroon met weinig noesten tot een donker authentieke kleur met een druk patroon waarin veel nerven en noesten zichtbaar zijn. Wij durven je te garanderen dat je bij ons de perfecte vloer voor jouw keuken en andere woonruimtes vindt. Wil je dit zelf ervaren? Bezoek dan één van onze Floorlife verkooppunten bij jou in de buurt.

Vergelijk producten (0)