Blog categorie: pvc
24 augustus, 2023

Een pvc vloer naadloos leggen: kan dit?

Een pvc vloer naadloos leggen kan dit

Een strakke, naadloze vloer komt steeds vaker terug in de interieurtrends. Het geeft een moderne touch aan de woonstijl en zorgt voor één compleet geheel in het oppervlak van de vloer. Maar wat zijn nu eigenlijk de voor- en nadelen van een naadloze vloer en kun je pvc naadloos leggen? Hieronder lees je er alles over.

bekijk de collectie

 

Wat is een naadloze vloer?

Een naadloze vloer is niets anders dan een vloer zonder naden of groeven. Voorbeelden van naadloze vloeren zijn betonvloeren of gietvloeren. Ofwel: een vloer die gegoten wordt is per definitie altijd naadloos. Een naadloze vloer duikt regelmatig op in de interieurbladen en bij Floorlife begrijpen wij waarom: het ziet er namelijk ontzettend stijlvol uit. Daarnaast is een naadloze vloer een hygiënische optie in huis. Je kunt de vloer namelijk eenvoudig schoonhouden en ronddwalend vuil kan niet zich niet in de naden van de vloer nestelen. Ideaal dus!

Zo mooi is betonlook met pvc

Niet iedereen staat te springen om een echte betonvloer in huis te plaatsen. Pvc met betonlook is in dat geval een uitstekend alternatief voor beton en heeft een natuurgetrouwe uitstraling. Tegenwoordig kun je een prachtige pvc vloer nauwelijks van een echte betonvloer onderscheiden. Daarnaast streef je met een pvc vloer een prachtige naadloze uitstraling na. Dat geeft een prachtig resultaat aan jouw woning.

Kun je pvc naadloos leggen?

Hoewel je met pvc een naadloze uitstraling na kunt streven, is het belangrijk om in het achterhoofd te houden dat een pvc vloer nooit volledig naadloos kan zijn. Dit komt omdat pvc uit diverse dessins – ofwel vloerdelen – bestaat, die tegen elkaar geplaatst worden. Dit zorgt ervoor dat de vloer dus altijd uit meerdere ‘naden’ zal bestaan. Deze naden zijn echter zo dun, dat deze nauwelijks opvallen en er een zo goed als naadloos resultaat ontstaat.

Liever een volledig naadloze vloer, dan past een authentieke giet- of betonvloer waarschijnlijk beter bij je.

Voordelen van betonlook van pvc

Toch zijn wij bij Floorlife fan van een betonvloer van pvc. Niet alleen omdat de vloer enorm karakteristiek is, maar ook omdat pvc veel voordelen kent ten opzichte van écht beton. Je kiest dus voor de voordelen van pvc en laat de ongemakken van authentiek beton achterwege. Een betonlook pvc vloer is namelijk:

 • Onderhoudsvriendelijk;
 • Goed te combineren met vloerverwarming;
 • Erg realistisch in uitstraling;
 • Heerlijk stil om op te lopen;
 • Een duurzame optie.

PVC vloer zonder plinten leggen

Een strakke uitstraling nastreven zonder plinten? Dat kan! Wel hangt dit ervan af van het type pvc. Bij click pvc vloeren raden we namelijk wel aan om plinten te plaatsen. Deze vloeren hebben namelijk een bewegingsruimte nodig tussen de muur en de vloer, omdat deze kunnen gaan werken. Bij click pvc is het daarom wel stijlvol om de vloer met een plint af te werken.

Bij plak pvc vloeren is het echter wel mogelijk om de vloer zonder plint te plaatsen. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat de vloer naadloos overloopt in de wand, waardoor er een uniek geheel ontstaat. Zo kun je dus toch een naadloze ervaring creëren.

  Hoe leg je een pvc vloer zonder plint?

  Voor een mooi resultaat is het bij het plaatsen van een plak pvc vloer zonder plint belangrijk dat je goed voorbereid te werk gaat. Allereerst is het essentieel dat de ondervloer geëgaliseerd is en de vloer minimaal 48 uur de tijd heeft gehad om te acclimatiseren. Zo voorkom je dat de vloer achteraf gaat werken. Vervolgens kun je starten met het plaatsen van de vloer. Wil je een naadloos effect creëren met de vloer? Dan raden wij aan om een vakman te raadplegen. Een naadloos effect vergt namelijk vakmanschap en ervaring, waardoor wij aanraden om dit door onze vakmannen uit te laten voeren.

  Creëer een naadloze look met pvc

  Een naadloze pvc look is tijdloos en ontzettend karakteristiek. Bij Floorlife vind je prachtige betonlook vloeren met een naadloze uitstraling. Daarnaast helpen onze vakmannen je graag om deze vloer strak in je woning te plaatsen.

  Twijfel je of een naadloze vloer iets voor jou is? Doe dan inspiratie op bij anderen! Door ideeën op te doen ontdek je vanzelf welke vloer bij je past: een vloer waarbij jij je thuis gaat voelen. Vragen over de mogelijkheden om een pvc vloer naadloos te leggen? Onze vakmannen adviseren je natuurlijk graag.

   

  Vergelijk producten (0)