Blog categorie: pvc
12 december, 2022

Energie besparen met Floorlife vloeren

Energie besparen met Floorlife vloeren

Het leven om ons heen wordt steeds duurder. Denk bijvoorbeeld aan de snel stijgende energieprijzen, duurdere boodschappen en de oplopende prijs van brandstof. Hoog tijd om ergens te besparen, zodat we ook leuke dingen kunnen blijven doen. Door de juiste vloer te kiezen kun je jaarlijks tot wel 10% besparen op jouw energierekening. Dat willen we toch allemaal? Benieuwd hoe de vloeren van Floorlife kunnen bijdragen aan het verlagen van jouw energieverbruik? Wij leggen het aan je uit.

bekijk de collectie

 

Isoleer je basisvloer

Koude voeten, dat wil je natuurlijk het liefst voorkomen. Door je basisvloer te voorzien van een goede isolatie, kun je op jaarbasis al snel enkele tientallen euro’s besparen. Zo kun je de kruipruimte onder je vloer voorzien van isolatiekorrels of isolatiemateriaal aan de onderkant van je basisvloer monteren. Een goedkopere, een gemakkelijke, manier van isoleren is echter dichterbij dan je denkt. Wanneer je een nieuwe laminaat of parket vloer gaat leggen, is het belangrijk om ook te onderzoeken welk type ondervloer het beste bij jouw woonsituatie aansluit. Heb jij geen vloerverwarming in je woning? Dan is het belangrijk om een ondervloer te kiezen met een hoge warmtedoorlaatweerstand, zoals de Brown-pack en de Green-pack uit de Co-pro collectie. Daarnaast is een click pvc vloer uit de Floorlife collectie een uitstekende keuze wanneer je geen vloerverwarming hebt. Onze click pvc vloeren hebben namelijk een onderlaag van kurk. Deze kurken onderlaag bestaat uit cellen die gevuld zijn met lucht, waardoor er een natuurlijke isolatie ontstaat.

Maak gebruik van vloerverwarming

De aanschaf van vloerverwarming is, in combinatie met de juiste vloer, de eerste stap naar een energiezuinigere woning. Bij vloerverwarming kun je de watertemperatuur van je cv-ketel lager instellen dan bij radiatoren. Zo verbruik je minder gas en nemen je energiekosten meteen af. Alle Floorlife vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming, maar toch steekt één vloer er bovenuit: een plak pvc vloer. De stroken van een plak pvc vloer zijn ontzettend dun, slechts enkele millimeters, en worden direct verlijmd op de dekvloer. Daardoor gaat er weinig warmte verloren en heeft plak pvc een extreem lage warmteweerstand. Zo is jouw woonruimte met minimale stookkosten snel verwarmd. Let bij de aanschaf van een nieuwe vloer in combinatie met vloerverwarming altijd op de warmteweerstand van de vloer, hoe lager de warmteweerstand, hoe geschikter de vloer is in combinatie met vloerverwarming. Een extra tip van ons voor jou: houd de temperatuur van jouw vloerverwarming stabiel en zet hem ’s nachts niet lager dan 2 graden onder de temperatuur die je overdag hanteert.

De isolerende eigenschappen van een Floorlife vloer

Een parket vloer is niet alleen de meest unieke vloer, maar ook van zichzelf de meest warme vloer. Een Floorlife parket vloer heeft naast een warme uitstraling met gerookte kleuren, nerven en noesten, ook een zekere isolerende werking. Een parket vloer is namelijk opgebouwd uit meerdere lagen hout die warmte langer vasthouden. In combinatie met vloerverwarming duurt het iets langer voordat de ruimte is opgewarmd, maar de warmte blijft wel lang in de ruimte. Heb jij geen vloerverwarming? Check dan bij de aanschaf van een nieuwe vloer de warmteweerstand van de vloer. Wanneer je huis niet is voorzien van vloerverwarming heb je een vloer nodig met een zo hoog mogelijke warmteweerstand om de warmte in je woning langer vast te houden. De vloer dient dan namelijk als isolatiemateriaal, en hoe hoger de waarde, hoe beter geïsoleerd.

Laat je informeren door een Floorlife vakman

Het allerbelangrijkste van een nieuwe vloer is natuurlijk dat deze aansluit bij jouw persoonlijke en unieke woonstijl. Toch is het ook belangrijk om te kijken naar de eigenschappen van een vloer, zodat je het hoogste rendement uit je vloer haalt en zelfs geld kunt besparen. We snappen dat het best lastig is om dit zelf uit te zoeken. Onze Floorlife vakmannen staan te popelen om jou te helpen. Wat je vraag ook is, bij ons is niets gek genoeg. Bezoek een Floorlife winkel in jouw buurt en maak optimaal gebruik van onze kennis.

Vergelijk producten (0)