Blog categorie: gastblog
31 januari, 2024

Hulpmiddelen voor het uitkiezen van je nieuwe vloer (Marrit de Lang)

Hulpmiddelen voor het uitkiezen van je nieuwe vloer Marrit de Lang

Een nieuwe vloer uitkiezen kan een flink karwei zijn. Want voor welk materiaal ga je, welk patroon, welke kleur.. Vragen te over! Gelukkig zijn er hulpmiddelen om je te helpen in deze zoektocht en die zet ik vandaag voor je op een rijtje. Mijn naam is Marrit de Lang en op Instagram kun je me vinden onder de naam @donebymyselfblog. Wij hebben net een nieuwe pvc vloer in onze woonkamer, de prachtige “Royal”. Om tot deze vloer te komen heb ik de beschikbare hulpmiddelen goed kunnen gebruiken, en die deel ik dus ook graag met jou. Ik weet uit eigen ervaring hoe overweldigend de zoektocht naar een nieuwe vloer kan zijn, maar er zijn manieren om het jezelf makkelijk(er) te maken. Lees je mee?

bekijk de collectie

 

Showrooms

Een goede eerste stap voor het kiezen van je nieuwe vloer is je te oriënteren in een winkel. Hier kun je alle beschikbare vloeren bij elkaar bekijken, en alles rustig bekijken. Neem hier de tijd voor, en ga desnoods meerdere keren langs. Bekijk de verschillende mogelijkheden en laat je adviseren door de medewerkers. Wellicht valt er al een materiaal af, of valt een materiaal in het echt tegen. Dit geeft je een goed eerste beeld.

Proefstalen

Een tweede stap in het kiezen van je nieuwe vloer is het bestellen van vloerstalen. Je wil een vloer altijd thuis testen, omdat het licht thuis anders is, dan in de winkel. Ook als je een vloer bij iemand anders thuis hebt gezien, is het nog steeds raadzaam een staal in eigen huis te kijken. De hoeveelheid dag- en zonlicht verschilt enorm per huis, en dus kan de tint van een vloer anders uitpakken. De kleur wil je ook goed bij je eigen meubels kunnen bekijken, of dat goed met elkaar matcht.

Als het op proefstalen aankomt is het fijn om een grote maat te hebben! Online kun je vaak stalen bestellen die je mag houden, in een Floorlife winkel mag je wel eens een grotere maat even lenen.

Visualizers

Een fantastische tip die wij tijdens onze eigen zoektocht naar een nieuwe vloer dankbaar hebben gebruikt, zijn visualizers. Je uploadt een foto van je eigen huis, laadt deze in op de website en tadaa, een zeer realistische weergave van hoe de nieuwe vloer eruit komt te zien! De visualizers werken zo goed dat dit echt een heel goed beeld geeft. Vooral bij een vloer met een patroon is het fijn om dit op grotere schaal te kunnen visualiseren, want op een kleine(re) schaal is dit altijd lastig. Ik heb van deze optie dankbaar gebruik gemaakt tijdens mijn eigen zoektocht, en was echt elke keer positief verrast door het realistische beeld. Ook dan wil je nog steeds een staal thuis hebben om de kleur te testen, maar zo fijn om de schaal op deze manier beter te kunnen inschatten. Doen, dus!

Vrienden/familie/buren

Een onverwacht maar niet uit te sluiten hulpmiddel: andermans huizen! Houd tijdens je zoektocht voor een nieuwe vloer altijd je ogen open, want inspiratie komt soms uit onverwachte hoek. Het huis van je oom en tante, vrienden of dichterbij huis: de buren. Vooral die laatste categorie kan zeer behulpzaam zijn, als je hetzelfde (type) huis hebt. Een hele fijne manier om een vloer op grotere schaal te kunnen zien, in dezelfde setting huis. Niets mis mee om hen om vloerentips te vragen, of zelfs letterlijk het type vloer dat ze hebben liggen. Fijne inspiratie om weer mee te nemen in je eigen zoektocht!"

Vergelijk producten (0)