Blog categorie: pvc
22 juni, 2023

Krassen op de vloer: zo kom je er vanaf!

Krassen op de vloer zo kom je er vanaf

De vloer in huis wordt dagelijks veelvoudig gebruikt en belast. Niet heel gek dus dat er krassen op de vloer kunnen ontstaan. Toch komen krassen en andere slijtage de kwaliteit van de vloer niet ten goede, waardoor jouw vloer er misschien niet meer naar wens uit ziet. De vraag rijst: kun je krassen op de vloer verwijderen? En misschien nog beter: hoe kun je het voorkomen?

bekijk de collectie

 

Voorkomen is beter dan genezen

Je wilt krassen op de vloer natuurlijk het allerliefst voorkomen. Hoewel een ongeluk al snel in een klein hoekje zit, zijn er bepaalde tips om krassen te vermijden. De grootste boosdoener van krassen op de vloer zijn de meubels in huis. Het schuiven van bijvoorbeeld stoelen of tafels kan de vloer al snel beschadigen. Een handige tip? Plaats viltjes onder de poten van je meubels en til de stoelen op als je deze aanschuift. Zo ga je krassen tegen!

Ook schoenen in huis kunnen voor krassen zorgen op de vloer. Dit heeft vooral te maken met zand of steentjes die je schoenen meenemen in huis. Probeer daarom zoveel mogelijk je schoenen uit te doen voordat je naar binnen gaat en op je sokken in huis te lopen. Lukt dit niet? Zorg dan dat je schoenen schoongeveegd zijn op de mat.

Soms pech

Krassen zijn niet altijd te voorkomen. Logisch. Je krijgt bezoek over de vloer, je hebt misschien jonge kinderen of je laat per ongeluk iets vallen. Met andere woorden: er wordt geleefd. Je kunt nu eenmaal niet altijd met een fluwelen handschoen met de vloer omgaan. Toch hoeft een kras op de vloer niet meteen het einde van de wereld te betekenen. Deze krassen kun je in sommige gevallen eenvoudig verwijderen. Hoe je te werk gaat, hangt af van het type vloer. Hieronder bespreken we werkwijze voor de verschillende vloeren.

Krassen verwijderen: pvc vloer

Heb jij een prachtige pvc vloer, maar stoor jij je aan de krassen die er door de jaren heen op zijn ontstaan? Dan kun je dit op diverse manieren aanpakken. Zit de kras op één strook pvc? Dan kun je dit eenvoudig oplossen door deze strook door een nieuwe strook te vervangen. Ook kun je ervoor kiezen om de kras te camoufleren met een reparatiestift. Zijn de krassen verdeeld over een groter oppervlak? Dan kun je er ook voor kiezen om de gehele vloer te vervangen.

Zo verwijder je krassen bij parket

Een authentieke houten vloer is gevoelig voor krassen. Dit is zonde, zeker als deze krassen snel in het oog vallen. Als de krassen niet te diep in de houten vloer genesteld zijn, dan kun je deze zelf verwijderen. Door de vloer te behandelen met onderhoudsolie kun je slijtageplekken op de houten parket vloer herstellen. De onderhoudsolie beschermt uitstekend tegen vuil en vocht en verlengt de levensduur van jouw prachtige parketvloer.

Naast dat het belangrijk is dat je deze behandeling af en toe voor de gehele vloer uitvoert, kun je ervoor kiezen om het parket ook plaatselijk met de olie te bewerken. Een ideale oplossing voor krassen op een beperkt oppervlak van de vloer óf als de vloer op een specifiek gedeelte schraal wordt of verkleurd. Is de parketvloer aanzienlijk versleten? Gebruik dan de intensiefreiniger!

  Krassen op laminaat

  Voor krassen op laminaat geldt enigszins hetzelfde als pvc. Zeker bij één strook laminaat, is het aan te raden om deze enkele strook te vervangen door een nieuwe. Als de krassen over een groot oppervlak verdeeld zijn, kan dit minder effectief zijn. Een huis-tuin-keuken-middel dat goed kan werken? Olijfolie! Doe een beetje olijfolie op een doek en poets er (zachtjes) mee over de kras. De kans is groot dat het kleurverschil tussen de kras en de vloer kleiner wordt, waardoor de kras minder op zal vallen. Ook kun je bij laminaat kiezen voor een laminaatstift om de kras te camoufleren.

  Diepe krassen in de vloer

  Zijn er diepe krassen in de vloer ontstaan en werken bovenstaande opties niet? Dan is het de overweging waard om een nieuwe vloer aan te schaffen in huis. Op deze manier geef je je interieur een prachtige renovatie. Bij Floorlife vind je altijd een prachtige vloer in onze collectie, die past bij jouw woonstijl. Heb je vragen over de collectie bij Floorlife of wil je advies om de krassen uit jouw vloer te verwijderen? Raadpleeg dan één van de lokale vakmannen. Zij helpen je graag verder. 

   

  Vergelijk producten (0)