Blog categorie: pvc
16 februari, 2023

Kun je een pvc vloer op een bestaande vloer leggen?

Kun je een pvc vloer op een bestaande vloer leggen

Iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken, verandering. Want zeg nou zelf, elke dag hetzelfde rondje lopen of elke week stamppot boerenkool op tafel gaat uiteindelijk vervelen. Dit geldt ook voor de inrichting van jouw interieur, waarbij de vloer misschien wel de basis is. Op een gegeven moment ben je gewoon toe aan iets nieuws. In een wereld waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt is de keuze voor een pvc vloer snel gemaakt. Pvc is niet alleen 100% waterbestendig en enorm sterk, maar gaat ook een leven lang mee. Is het in alle gevallen nodig om je bestaande vloer eruit te halen of kun je een nieuwe pvc vloer ook gewoon over jouw bestaande vloer heen leggen? In deze blog leggen we dat aan je uit.

bekijk de collectie

 

Laat je altijd informeren

Er wordt vaak te snel gedacht dat een nieuwe pvc vloer gemakkelijk over een bestaande vloer geplaatst kan worden. Toch is dat niet zo makkelijk als wordt gezegd. Zo is het alleen mogelijk om een plak pvc vloer over een bestaande tegelvloer te plaatsen. Het is dan wel van belang dat deze tegels goed vastliggen en eerst volledig geëgaliseerd worden. In andere gevallen is het niet mogelijk om een plak pvc vloer over een bestaande vloer te plaatsen. Dit komt doordat een bestaande vloer vrijwel nooit volledig egaal is. Zo zitten er bijvoorbeeld naden (dit noemen we ook wel groeven) tussen bestaande planken of oneffenheden in het patroon van de vloer. Het is daarom belangrijk om bij het leggen van een plak pvc vloer eerst de bestaande vloer te verwijderen en de basisvloer te egaliseren. Voor het leggen van een click pvc vloer over een bestaande vloer zijn er wel een aantal mogelijkheden, maar dit is sterk afhankelijk van de staat en het type van jouw bestaande vloer en de ondervloer die gebruikt wordt. Zo is het belangrijk om een drukvaste ondervloer te gebruiken, zoals de Yellow-Line pu hd heat uit de Co-pro collectie. Vraag altijd één van onze Floorlife vakmannen wat de mogelijkheden zijn voor jouw situatie. Zij kijken graag met je mee.

Een pvc vloer leggen op plavuizen

Hoewel je in eerste instantie zou verwachten dat plavuizen volledig glad zijn en je hier een nieuwe pvc vloer overheen kunt plaatsen is niets minder waar. Plavuizen zitten namelijk vol oneffenheden en zijn rondom voorzien van een flinke voeg. Toch is het wel mogelijk om een plak pvc vloer over bestaande plavuizen te leggen. Het is dan wel belangrijk dat je een egale basis creëert door de vloer eerst te egaliseren. Je kunt deze egaline direct over de plavuizen aanbrengen zodat er een ‘nieuwe’ basisvloer ontstaat. De plak pvc tegels of planken kunnen vervolgens direct op deze basisvloer verlijmd worden. Dat scheelt onnodig hak- en breekwerk en een heleboel stof. Heb je vloerverwarming onder de plavuizen? Geen probleem! Dankzij de dunne pvc stroken en de uitstekende geleiding van plavuizen zul je nauwelijks verschil merken van de extra laag die is aangebracht. Zoals eerder aangegeven is het wel belangrijk om je vooraf te laten informeren bij een Floorlife vakman in jouw buurt.

Het voordeel van een pvc vloer

Zoals in de inleiding aangegeven is een pvc vloer ontzettend duurzaam, sterk en waterbestendig. Dat brengt een heleboel voordelen met zich mee. Zo is een pvc vloer bij uitstek geschikt voor vochtige ruimtes en hoef je je geen zorgen te maken over vallende voorwerpen op de vloer. De kans dat er een deuk in jouw pvc vloer komt is een stuk kleiner dan bij bijvoorbeeld een laminaat vloer. Jouw gezondheid staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom zijn alle pvc vloeren van Floorlife volledige ftalaatvrij. Zo kunnen wij garanderen dat onder andere kinderen veilig op jouw vloer kunnen spelen. Van een traditionele rechte plank tot een tijdloze Hongaarse punt of betonlook tegel, bij ons kan het niet gek genoeg. Met ontelbaar veel verschillende natuurlijke tinten vind jij gegarandeerd de vloer die bij jouw woonstijl aansluit.

Vergelijk producten (0)