Blog categorie: laminaat
9 maart, 2023

Laminaat of parket: welke vloer past het beste bij mij?

Laminaat of parket welke vloer past het beste bij mij

Laminaat- en parketvloeren zijn twee populaire varianten van vloerbekleding bij Floorlife. Op het eerste oog zijn er weinig verschillen te zien: beide vloeren geven je woning een karakteristieke uitstraling. Sta je voor de keuze voor een nieuwe vloer, dan is het fijn om de opties naast elkaar te leggen. Zo weet je zeker dat je uiteindelijk kiest voor de vloer die past bij jouw woonstijl én je wensen tegemoet komt!

bekijk de collectie

 

Verschil laminaat en parket in materiaal

Laminaat en parket verschillen qua uiterlijk niet veel van elkaar. Maar neem je beide vloeren onder de loep, dan zul je zien dat er verschillen zijn. Parket is namelijk gemaakt van echt hout. Je kiest dus letterlijk en figuurlijk voor een natuurlijke look in huis. Laminaat is net iets anders opgebouwd. Deze vloer bestaat uit meerdere lagen samengeperst materiaal.

Dit brengt ons meteen op het volgende verschil: de prijs. Waar parket van origine gemaakt is van echt hout, hangt hier dus ook een hoger prijskaartje aan. Vanwege de hogere prijs van parket is laminaat in het leven geroepen. Laminaat is het goedkopere zusje van parket, maar heeft vrijwel dezelfde robuuste uitstraling als parket bij Floorlife.

Levensduur van de vloeren

Het is waarschijnlijk niet heel verrassend dat een parketvloer daarom wel een langere levensduur heeft dan laminaat. Omdat parket gemaakt is van echt hout, is het daarmee de meest duurzame vloer uit onze collectie. Daarnaast kun je een parketvloer meerdere keren schuren. Zo kun jij je vloer een compleet nieuwe uitstraling geven en kun je je woonstijl 180 graden draaien. Jouw parketvloer van Floorlife gaat daarom dus vaak jaren mee.

Zo leg je laminaat en parket

Laminaat is dé vloer voor iedere doe-het-zelver. De vloerbekleding kenmerkt zich door haar praktische kliksysteem, waardoor alle planken eenvoudig met elkaar verbonden kunnen worden. Dit maakt laminaat tot een van de meest geliefde typen vloerbekleding. Het leggen van een parket vloer vergt vaak iets meer precieze en een specialistisch oog. Maar wees gerust: bij Floorlife zorgen we ervoor dat ook de parketvloer voorzien is van een clickverbinding.  

Combineer laminaat en parket met vloerverwarming

Heb je vloerverwarming in huis? Dan heb je geluk met laminaat en parket. Beide vloeren zijn namelijk goed te combineren met vloerverwarming. Waar regelmatig wordt gedacht dat parket en vloerverwarming slecht samengaan, is het tegendeel waar: de parketvloeren van Floorlife zorgen voor een uitstekende warmtegeleiding.

Wel is het belangrijk om te onthouden dat er altijd kleine kieren in het materiaal kunnen ontstaan door de warmte in de vloer. Echt hout werkt immers altijd. Kies je voor laminaat, dan is het bij vloerverwarming belangrijk dat je een ondervloer gebruikt.

Van landelijk tot rustiek: ontdek de mogelijkheden

De mogelijkheden voor parket en laminaat zijn eindeloos bij Floorlife. Of je nu fan bent van een rustieke vloer of juist een landelijk gevoel wilt uitstralen in huis: je kiest de vloer die past bij jouw wensen. Laminaat en parket zijn met talloze woonstijlen te combineren en staan beide bekend om hun karakteristieke uitstraling. Waar je met parket het warme karakter van een echte houten vloer in huis haalt, kies je met laminaat weer voor extra gemak.

Unieke uitstraling in huis

Zowel laminaat als parket geeft een robuuste uitstraling in huis. Bij Floorlife geloven we in de kracht van een unieke vloer. Iedere vloer heeft een verhaal en geeft daarom een eigen touch aan jouw woning. Het is dus je eigen keuze welk verhaal je wilt vertellen. Iedere vloer heeft een eigen karakter en sluit aan bij een andere woonstijl. Bij Floorlife garanderen we dat je met iedere vloer een uitstekende kwaliteit in huis haalt, waar je nog jaren van kunt genieten.

Laat je inspireren

Onze vakmannen helpen je graag om een weloverwogen keuze te maken voor jouw stijlvolle vloer. Bij Floorlife heb je veel keuze uit een collectie met prachtige vloeren van zowel laminaat als parket. Van inspireren kun je leren. Daarom is het altijd leuk om een kijkje te nemen bij anderen.

Zijn er nog vragen onbeantwoord over de verschillen tussen parket en laminaat? Dan helpen we die natuurlijk graag de wereld uit. Neem gerust contact met ons op, zodat onze vakmannen jouw vraag kunnen beantwoorden.

Vergelijk producten (0)