Blog categorie: laminaat
4 april, 2022

Laminaat vloer schoonmaken? Zo doe je dat!

Laminaat vloer schoonmaken Zo doe je dat

Een nieuwe vloer koop je niet voor even, maar voor het leven. Dat geldt ook voor een laminaat vloer. Alle laminaat vloeren van Floorlife hebben een matte, natuurgetrouwe uitstraling die de vloer levensecht maakt. Deze uitstraling wil je natuurlijk behouden en dat kan. Door je vloer regelmatig schoon te maken blijft je laminaat vloer een aanwinst voor je woning. Met deze handige tips maak jij binnen een handomdraai je laminaat vloer schoon.

bekijk de laminaat collectie

 

Het belang van een entreemat

Je zult het misschien niet meteen verwachten maar de kleinste dingen kunnen al invloed hebben op het behoud van de natuurgetrouwe look van jouw laminaat vloer. Eén van de belangrijkste punten is het aanschaffen van een entreemat. Veel mensen vinden dat een grote entreemat afbreuk doet aan de ruimte, maar het gebruik van een entreemat is van groot belang. Wanneer je geen gebruik maakt van een entreemat neem je het vuil van buiten gemakkelijk mee en verspreid je dit door je hele huis. Zelfs de kleinste zandkorreltjes schuren, zonder dat je het doorhebt, al over je laminaatvloer waardoor er krassen kunnen ontstaan. De aanschaf van een goede entreemat houdt dit tegen waardoor je langer van jouw laminaat vloer kunt genieten.

De beste manier om jouw laminaat vloer schoon te maken

De meest bekende en makkelijke manier om jouw laminaat vloer schoon te maken is regelmatig stofzuigen met een zachte borstel. Naast het stofzuigen van de vloer kun je de vloer ook dweilen met een uitgewrongen dweil. Het is belangrijk om de dweil goed uit te wringen omdat teveel water in de naden en kieren van de vloer kan trekken waardoor de planken krom kunnen trekken. Wil je de vloer net een beetje extra aandacht geven? Maak dan gebruik van de Co-pro laminaat reiniger. Dit reinigingsmiddel tast de matte toplaag niet aan, maakt je vloer in een handomdraai brandschoon en ruikt ook nog eens lekker.

De dont’s voor het schoonmaken van laminaat

Op internet lees je veel verschillende dingen over het reinigen van je laminaat vloer. Zo wordt er vaak gesproken over het gebruik van een allesreiniger bij het schoonmaken van een laminaat vloer. Het gebruik van een huis-tuin-en-keukenmiddeltje, zoals een allesreiniger, is juist erg schadelijk voor jouw vloer. Wij raden het dan ook ten zeerste af. In deze middelen kunnen namelijk bijtende stoffen zitten die de toplaag en matte uitstraling van jouw laminaat vloer aantasten. Zo kunnen er glimmende vlekken ontstaan of kan de natuurgetrouwe kleur veranderen. Wij zijn van mening dat iedereen zo lang mogelijk van de vloer moet kunnen genieten, dus wees gewaarschuwd.  

Vergelijk producten (0)