Blog categorie: parket
23 maart, 2023

Stijlvol en stoer: maak kennis met visgraat parket

Stijlvol en stoer maak kennis met visgraat parket

Pvc en laminaat zijn tegenwoordig nauwelijks van echt hout te onderscheiden bij een prachtige visgraatvloer. Toch blijft er één vloer met stipt op nummer één staan als het gaat om visgraat: parket. Met een visgraat parketvloer krijg je een warm en authentiek gevoel. Er gaat immers niets boven een échte houten vloer. Bij Floorlife haal je met visgraat parket een luxe, maar ook een stoere sfeer in huis.

bekijk de collectie

 

Luxe uitstraling

Visgraat kent een lange historie, waar de vloer haar luxe karakter aan te danken heeft. Een visgraat vloer kwam je vroeger voornamelijk in grote herenhuizen tegen. Dit maakt visgraat parket tot een unieke vloer met een bijzonder verhaal. Ook vandaag de dag zorgt parket daarom voor een bijzondere ervaring in huis. Met visgraat parket zorg je voor een interieur dat spreekt. En geeft het nét dat extra tintje luxe waar jij naar op zoek bent in huis.

Tijdloos en sfeervol

Hoewel visgraat parket een specifiek patroon heeft, is het een vloer die bekend staat om haar tijdloze kenmerk. Niet heel gek dat visgraat razend populair is dus. In menig woonkamer zie je tegenwoordig daarom – letterlijk – het patroon van de graat van een vis terugkomen. De visgraatvloer blijft nog steeds een geliefde vloer die op talloze manieren te stijlen is. Het materiaal kan door haar tijdloze karakter nog jaren mee.

Combineren in ieder interieur

Bij Floorlife geloven we dat ieder interieur een visgraat parket vloer kan gebruiken. Waarom? Omdat visgraat een perfecte basis is voor iedere woning. De vloer is op eindeloos veel mogelijkheden te combineren en past daarom uitstekend in ieder interieur. Of je nu fan bent van een landelijke vloer, of juist een klassieke uitstraling wilt creëren in huis: visgraat is flexibel en je zult zien dat het materiaal werkelijk in iedere woonstijl tot zijn recht zal komen.

Geef je woning iets extra’s met parket

Parket is uniek in zijn soort. Het is namelijk een vloer met echte houten planken. Juist wanneer je op zoek bent naar die extra toevoeging voor jouw interieur – de finishing touch – komt parket als een geschenk uit de hemel. Door de combinatie van de luxe uitstraling van parket met de stoere tinten van visgraat zorg je voor een karakteristieke sfeer in jouw woning. Je geeft het interieur een extra bijzondere laag mee. En reken maar: dat valt op.

Iedere vloer haar eigen charme

Bij Floorlife is geen parketvloer hetzelfde. Iedere plank is namelijk uniek in zijn eigen soort. Een houten vloer leeft en is daarom authentiek. Parket is als het ware een vloer met een eigen DNA, die zich weer aanpast naar jouw woning en leefomgeving. Juist daarom voel je het karakter van de vloer meteen. En daar zijn wij bij Floorlife trots op.

Altijd warme voeten met jouw visgraat parketvloer

De vraag die wij vaak terug horen komen: is een visgraat parketvloer te combineren met vloerverwarming? Het antwoord is simpel: ja, bij Floorlife wel. Het klopt dat parket en vloerverwarming vaak niet samengaan. Gelukkig is een parketvloer bij Floorlife hier wel geschikt voor. We werken namelijk met lamelparket, dat zorgt voor een uitstekende geleiding van de warmte.

Let er wel op dat een houten vloer altijd werkt. Door de vloerverwarming kunnen er daarom naden en kieren ontstaan in de vloer.

  Prachtige kleuren in jouw interieur

  Met een visgraat parketvloer geef je jouw interieur een stoere uitstraling. Parket planken hebben namelijk prachtige kleurverschillen en schaduwen, die uitstekend passen in een authentieke woonstijl. Bij Floorlife snappen we als geen ander dat het lastig kan zijn om een parketvloer te kiezen. Daarom denken we graag mee in een kleuradvies om uiteindelijk tot jouw excentrieke vloer te komen.

  Laat je inspireren door anderen  

  Net zo fan als wij van een visgraat parketvloer? Leuk! Dan is de eerste stap gezet. Het is tijd om inspiratie op te doen voor jouw perfecte vloer. Bij Floorlife bieden we je daarom de mogelijkheid om binnen te kijken bij anderen. Zo laat je je inspireren door eindeloos veel combinaties en ontdek je uiteindelijk wat het best bij jouw woning en interieur past.

  Kom je er toch niet helemaal uit of wil je de visgraat parketvloeren eens in een groter formaat bekijken? Laat je dan adviseren door onze vakmannen in een Floorlife winkel. Wij wensen je graag van harte welkom.

  Vergelijk producten (0)