Blog categorie: pvc
18 mei, 2023

Ontdek de charme van een lichte vloer en zo houd je 'm mooi

Ontdek de charme van een lichte vloer en zo houd je m mooi

Lichte vloeren zijn populair en wij begrijpen wel waarom. Het brengt rust en stijl in jouw interieur. Niet gek dus dat interieurliefhebbers steeds vaker kiezen voor een lichte tint voor de vloer. Maar hoe combineer je een lichte vloer in huis en hoe houd je ‘m mooi? Je ontdekt het hieronder.

bekijk de collectie

 

Daarom kies je voor een lichte vloer

Bij Floorlife zijn we dol op de uitstraling van lichte vloeren. Een lichte vloer komt uitstekend tot haar recht in een modern interieur, maar is tegenwoordig op talloze andere manieren te combineren. Een lichte vloer heeft een veelzijdig karakter en waait daarom met alle winden mee. Wil je een makkelijke basis voor jouw interieur creëren? Met een lichte vloer kun je alle kanten op en zit je eigenlijk altijd goed. Zeker als je nog twijfelt over je nieuwe interieurstijl en je de vloer als basis wilt leggen, is de lichte vloer een uitstekende optie.

Dit zijn de voordelen van een lichte vloer

Een lichte vloer heeft veel voordelen voor jouw unieke woonstijl. We zetten ze op een rij. Een lichte vloer:

 • Laat een kleine ruimte ruimtelijk ogen;
 • Geeft extra licht aan donkere ruimtes;
 • Is eenvoudig met talloze woonstijlen te combineren;
 • Sluit goed aan bij alle kleurtinten in huis;
 • Geeft rust en kalmte in huis;
 • Geeft al snel een mooi contrast.

Zorg voor extra ruimte in huis

Heb je kleine ruimtes in huis of weinig daglicht? Dan is een lichte vloer je beste vriend. Een lichte vloer kan een kleine ruimte optisch groter doen lijken en brengt licht in donkere ruimtes. Een lichte vloer weerkaatst namelijk het natuurlijke licht en accentueert daarmee de ruimte van je kamers. Perfect om extra licht te creëren in je woning of om kleine ruimtes meer inhoud te geven.

De lichte vloeren bij Floorlife

Bij Floorlife hebben we een prachtige collectie aan lichte vloeren. Iedere vloerbekleding is in een lichte uitvoering te verkrijgen. Zo vind je prachtige lichte laminaat of pvc vloeren, maar kun je ook kiezen voor een prachtige parket visgraatvloer in een lichte houtkleur. Onze stylisten vinden het belangrijk dat er voor iedere woonstijl een passende vloer te vinden is. We zijn daarom altijd op de hoogte van de laatste interieurtrends en passen onze collectie hier nauw op aan.

Nadelen van een lichte vloer

Een lichte vloer kan natuurlijk wat ‘besmettelijker’ zijn dan een donkere vloer. Op een lichte vloer zie je al snel meer vuil en stof liggen. Toch hoeft dit niet altijd het geval te zijn. Kies je namelijk voor een natuurgetrouwe uitstraling van de vloer, dan zijn er verschillende nerven te zien in het hout. Hierdoor zal het vuil minder snel opvallen en zal dit als het ware in het oppervlak van de vloer wegvallen. De gouden tip? Houd de vloer regelmatig schoon. Veeg bijvoorbeeld af en toe met een zachte bezem en haal de dweil af en toe over de vloer. Zo houd je het prachtige karakter van de vloer in tact.

  Voorkom dat de ruimte te koel wordt

  Bang dat de lichte vloer je interieur te koel maakt? Geen zorgen. Door de juiste meubels en accessoires toe te passen in huis, zorg je alsnog voor een warm en huiselijk gevoel. Denk bijvoorbeeld aan zachte, warme materialen. Daarnaast kun je de lichte vloer ook perfect stijlen met een vloerkleed. Ideaal om de woonkamer extra sfeer te geven. Door te kiezen voor een vloerkleed met een warme ondertoon voorkom je dat het interieur te kil wordt en verzacht je de koele tinten in je woning.  

  Ontdek de lichte vloer

  Doe inspiratie op bij anderen om te ontdekken of de lichte vloer past bij jouw interieur. Menig interieurliefhebber heeft al voor de lichte vloer gekozen, dus er is genoeg inspiratie te vinden om eens goed in de wereld van lichte vloeren te duiken. Van woontips krijg je vaak veel nieuwe ideeën en kun je zomaar ineens de perfecte match vinden voor jouw woonstijl. Benieuwd hoe de lichte vloer eruit ziet in jouw woning? Met de AI-tool van Floorlife projecteer je de vloeren uit onze collectie meteen in de ruimte van jouw woning. Ideaal!

  Kies voor een lichte vloer bij Floorlife

  Kleuradvies nodig voor de lichte vloer in jouw woning? Onze vakmannen helpen je graag. We denken mee in een uniek interieur en laten jouw persoonlijke woonstijl spreken. Kom langs bij één van onze verkooppunten en vind jouw perfecte vloer.  

  Vergelijk producten (0)