Blog categorie: parket
7 september, 2023

Ontdek de unieke voordelen van landelijk lamelparket in huis

Ontdek de unieke voordelen van landelijk lamelparket in huis

Een vloer die een prachtige uitstraling en duurzaamheid combineert: maak kennis met het prachtige lamelparket. Landelijk lamelparket is een veelzijdige, houten vloer die steeds populairder wordt onder interieurontwerpers. Zeker nu duurzaamheid steeds hoger op de agenda komt te staan, is lamelparket een uitstekende keuze voor jouw woning.

bekijk de collectie

 

Wat is lamelparket?

Voordat we in de voordelen van lamelparket duiken, zoomen we eerst in op wat lamelparket precies is. Een lamel parketvloer is opgebouwd uit meerdere houtlagen, ook wel de lamellen genoemd. Iedere lamelparketplank bestaat uit een toplaag van massief hout, vaak van een hoogwaardige houtsoort, zoals eiken, beuken, esdoorn of walnoot. Onder deze toplaag bevinden zich meerdere lagen multiplex of andere houtsoorten die in tegengestelde richting zijn geplaatst.

Toch blijft er vaak verwarring ontstaan tussen lamelparket en ‘normaal’ parket. We leggen het verschil uit.

Lamelparket en parket onder de loep

Het verschil tussen lamelparket en parket zit ‘m in de constructie. Parket bestaat namelijk, in tegenstelling tot lamelparket, volledig uit massief hout. Dit zorgt voor een stevige vloer, maar het kan gevoeliger zijn voor krimp en uitzetting, vooral bij grote temperatuur- en vochtverschillen. Door de gelaagde constructie van lamelparket (met meerdere houtsoorten) is deze vorm in vergelijking tot parket veel minder gevoelig voor krimp en uitzetting. Dit maakt lamelparket tot een populaire keuze.

De voordelen van landelijk lamelparket

Met haar bruine, warme tinten zorgt landelijk lamelparket voor een fijne basis in je woning. Bij Floorlife vinden wij het daarom niet gek dat steeds meer mensen voor landelijk lamelparket in huis kiezen. Wil je indruk maken met jouw interieur, dan zit je met deze vloer dus sowieso goed. We zetten de voordelen van landelijk lamelparket op een rij.

1. Warmte en sfeer met landelijk lamelparket

Een van de meest genoemde voordelen van lamelparket is de warmte en gezelligheid die de vloer brengt in iedere ruimte in huis. Het natuurlijke houtpatroon en de warme kleuren geven je interieur een landelijke uitstraling en geven karakter mee aan jouw unieke interieurstijl. Landelijk lamelparket is tijdloos, waardoor je ook nog eens jaren kunt genieten van jouw prachtige vloer.

2. Duurzaamheid en lange levensduur

Niet alleen is landelijk lamelparket tijdloos; de vloer is ook nog eens enorm duurzaam en kent een lange levensduur. Door de combinatie van massief hout en de onderlaag van meerdere houtsoorten zal de vloer minder snel werken, waardoor jouw landelijk lamelparketvloer nog tientallen jaren mee zal gaan. Zo vang je meteen twee vliegen in één klap. De vloer blijft namelijk jaren mooi én word je niet snel zat.

3. Uitstekend te combineren met vloerverwarming

Een ander aantrekkelijk kenmerk van landelijk lamelparket is dat het goed samenwerkt met vloerverwarming. Vaak wordt gedacht dat parket en vloerverwarming slecht samengaan, maar het tegendeel is echter waar: lamelparket van Floorlife blijkt een uitstekende warmtegeleider. Dit zorgt niet alleen voor een aangename temperatuur in

 

  4. Milieuvriendelijke keuze

  Met een lamelparketvloer draag je jouw steentje bij aan een groenere toekomst. Alle parketvloeren van Floorlife zijn namelijk voorzien van het FSC keurmerk. Dit wil zeggen dat het hout van onze vloeren uit een duurzaam bosgebied komen, waardoor je kiest voor een milieuvriendelijke optie. Zo verklein jij je ecologische voetafdruk, terwijl je geniet van een prachtige, frisse uitstraling in huis.

  Kies de parketvloer die bij jou past

  Met landelijk lamelparket geef jij je woning een robuuste, karakteristieke sfeer mee. Landelijk lamelparket is bij Floorlife verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en afwerkingen, waardoor je gemakkelijk een vloer kunt kiezen die past bij je persoonlijke stijl en de inrichting van je huis. Ben je minder fan van de landelijke sfeer? Hoewel vaak gedacht wordt dat lamelparket voornamelijk nostalgisch is, kan de vloer ook zeker modern zijn. Door de ruime mogelijkheden in ons assortiment vind je altijd een passende parketvloer voor jouw persoonlijke woonstijl.

  Laat je inspireren

  Geen idee hoe je jouw landelijk lamelparket in huis moet combineren? Of vind je het moeilijk om de juiste vloer te vinden in ons ruime assortiment? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Daarom hebben we bij Floorlife talloze ideeën gebundeld ter inspiratie. Op onze website kun je binnenkijken bij anderen, zodat je ontdekt waar jouw interieurhart sneller van gaat kloppen.

   

   

   

  Vergelijk producten (0)