Blog categorie: laminaat
17 augustus, 2023

Ontdek de voordelen van breed laminaat

Ontdek de voordelen van breed laminaat

Laminaat is de laatste jaren sterk in populariteit toegenomen. Smal, breed en diverse legpatronen: laminaat is in talloze uitvoeringen verkrijgbaar. Deze veelzijdigheid kan de keuze voor het juiste laminaat best ingewikkeld maken. Extra breed laminaat leggen? Bij Floorlife zeggen we doen! Hieronder lees je alles over de voordelen van breed laminaat.

bekijk de collectie

 

Breed laminaat onder de loep

Breed laminaat: de naam zegt het al. Het is een laminaatvloer met extra brede planken. Ga je laminaat leggen in huis, dan zijn de lengte en breedte van de vloer belangrijke afwegingen die je moet maken. Zo kun je ervoor kiezen om juist een extra smalle plank te plaatsen, maar kun je ook veel sfeer creëren met breed laminaat. Niet gek dat dit type laminaat steeds populairder wordt. We vertellen waarom breed laminaat zo gewenst is.

Crëer een grotere ruimte

Een vloer die de ruimte groter laat lijken? Dan zit je helemaal goed bij breed laminaat. Breed laminaat creëert als het ware een optische illusie in huis. Dat leggen we uit. Anders dan standaard laminaatvloeren zijn er bij brede laminaatvloeren namelijk minder groeven aanwezig. Dit zorgt ervoor dat een ruimte al snel breder lijkt doordat de breedte van de ruimte benadrukt wordt. Ondanks dat er natuurlijk sprake is van gezichtsbedrog, lijkt het dus daadwerkelijk alsof de ruimte uitgerekt wordt. Ideaal (en laagdrempelig) dus je woning groter te doen lijken. Dit maakt breed laminaat meer dan welkom als nieuwe vloer in huis.

Eenvoudig te plaatsen

Een ander voordeel van breed laminaat is dat de vloer eenvoudig en snel te leggen is. Door de brede dessins en het kleinere aantal groeven heb je namelijk minder planken nodig om het oppervlak te bedekken. Dit maakt laminaat dus een prettige keuze als je de vloer zelf wilt plaatsen. Dankzij de unieke clickverbinding van Floorlife is de laminaatvloer nóg sneller zelf te leggen. Zelfs als je geen handige doe-het-zelver bent kom je met de laminaatvloer van Floorlife goed uit de voeten.

Nog sneller de vloer in huis leggen? Kies dan voor de combinatie van laminaat in de breedte leggen én een doorlopend vloerpatroon. Een doorlopend vloerpatroon wil zeggen dat je het dezelfde vloer plaatst over het gehele vloeroppervlak. Je wisselt dus niet af in dessins, maar je kiest ervoor om één patroon over de hele vloer te plaatsen. Dit zorgt er niet alleen voor dat de ruimte groter zal ogen, maar ook dat de vloer nóg sneller te plaatsen is.

Unieke uitstraling

Naast dat je met breed laminaat een ruimte groter kunt laten lijken en het simpelweg sneller te plaatsen is, geeft de brede uitstraling een bijzondere beleving in huis. Breed laminaat geeft een prachtige toevoeging aan het interieur; het ziet er namelijk erg strak uit. Met breed laminaat creëer je een luxueuzere uitstraling. Door de brede dessins met weinig groeven ontstaat er een rustige omgeving. Dat is pas écht thuiskomen.

 

 

  Jouw duurzame vloer

  Breed laminaat van Floorlife heeft een extra duurzaam karakter. Niet alleen haal je met de vloer nét wat extra natuur in huis; onze laminaatvloeren gaan ook nog eens lang mee. Sterker nog: de levensduur (en garantie!) van ons laminaat is levenslang. Ofwel, je investeert eenmaal in een prachtige laminaatvloer, waar je daarna voor de rest van je leven van kunt genieten. Ook in de ruimtes die veelvoudig gebruikt én belast worden.

  Fijn voor je portemonnee

  In tegenstelling tot tegels, pvc of parket is laminaat een betaalbare vloer. Met de brede planken creëer je dus eenvoudig een luxe sfeer in huis, zonder dat hier een grote kostenpost tegenover staat. Stijlvol hoeft dus niet prijzig te zijn bij Floorlife.

  Doe inspiratie op bij anderen

  Twijfel je of breed laminaat iets voor jou is? Kijk dan eens binnen bij anderen, bijvoorbeeld door onze influencers. Liever goed gejat dan slecht bedacht toch? Bij Floorlife begrijpen wij dat als geen ander. Daarom hebben wij talloze inspiratie voor jou verzameld. Zo kun je eindeloos veel ideeën op doen om uiteindelijk jouw favoriete vloer te vinden.

  Benieuwd naar de mogelijkheden voor breed laminaat leggen bij Floorlife? Neem dan een kijkje in onze collectie of vraag om hulp bij onze lokale vakmannen.

   

  Vergelijk producten (0)