Blog categorie: patronen
15 juni, 2023

Ontdek de voordelen van een doorlopend vloerpatroon

Ontdek de voordelen van een doorlopend vloerpatroon

De mogelijkheden in vloerenlandschap zijn eindeloos. Dit betekent dat je voor een berg met keuzes staat als je een nieuwe vloer aan wilt leggen in huis. Heb je de keuze gemaakt voor een nieuwe vloer? Dan is de volgende vraag waar je de vloer in huis wilt leggen. Hieronder vertellen we je alles over de voordelen van een doorlopend vloerpatroon.

bekijk de collectie

 

 

Wat is een doorlopend vloerpatroon?

Een doorlopend vloerpatroon wil eigenlijk zeggen: je legt dezelfde vloer door het hele huis óf over de gehele verdieping. In plaats van te wisselen tussen meerdere vloeren, kies je er dus voor om hetzelfde patroon in iedere ruimte terug te laten komen. Toch kun je misschien twijfelen over deze keuze. Misschien voelt het wat saai of standaard. Toch is een doorlopend vloerpatroon alles behalve saai! Wij leggen je uit waarom.

Het creëert een optisch effect

Een doorlopend vloerpatroon zorgt voor een optisch effect in huis. Een vloer heeft namelijk veel invloed op de sfeer in een bepaalde ruimte en voornamelijk op de wijze hoe een bepaalde ruimte oogt. Met een doorlopend vloerpatroon kun je een ruimte groter doen lijken. We zeggen bewust ‘doen lijken’, omdat je een ruimte natuurlijk niet letterlijk groter kunt maken. Een optisch effect betekent dus dat een woning ruimtelijker oogt.

Optisch effect in de praktijk

Maar hoe werkt dat dan, zo’n optisch effect? Komt ‘ie: een doorlopend legpatroon kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat een ruimte langer lijkt, doordat het patroon doorloopt in een andere ruimte. Je benadrukt als het ware de lengte van de ruimte. Nog een tip: kijk waar de lichtinval in huis vandaan komt en zorg dat de richting van de vloer hiernaar wijst. Op deze manier maak je optimaal gebruik van de lichtinval, waardoor je de lengte van de vloer nog meer benadrukt. En daarvoor geldt: hoe meer je die lengte benadrukt, hoe groter de ruimte zal lijken.

 

Eenheid in huis

Rust creëren in huis lukt waarschijnlijk niet met vier verschillende vloeren. Een steady basis is belangrijk als je de rust wilt benadrukken in het interieur. En laat de vloer nu net de basis zijn van de uitstraling van je woning. Een doorlopend legpatroon kan helpen bij deze rustige basis. Het zorgt namelijk voor balans in het interieur. Doordat in iedere ruimte hetzelfde patroon terugkomt, zoals visgraat, ontstaat er een goede harmonie in de woonstijl. Daarnaast zorgt het doorlopend legpatroon voor eenheid in het interieur. Je persoonlijke woonstijl komt nóg meer naar voren doordat je deze in iedere ruimte extra benadrukt.

Snel geklaarde klus

Een doorlopend vloerpatroon gaat gepaard met lange en brede planken. En het voordeel daarvan is: dit zorgt voor een hoge legsnelheid. Doordat je gebruik maakt van lange planken, kun je in een korte tijd een groot oppervlak van de vloer leggen. In plaats van dat je moet puzzelen met verschillende vloeren en legpatronen, zorg je er nu voor dat je de vloer in één handeling over de gehele verdieping plaatst. Met andere woorden: snel resultaat!

Natuurlijke uitstraling

Misschien wel ons favoriete aspect van een doorlopend vloerpatroon is de natuurlijke uitstraling dat het creëert. Veel verschillende vloeren in huis kunnen zorgen voor onrust, omdat het legpatroon continu onderbroken wordt. Kies je voor een doorlopend patroon, dan lijkt het alsof de vloer oneindig doorloopt. Hierdoor ontstaat er een strakke en natuurlijke uitstraling van de vloer. Deze strakke afwerking zorgt niet alleen voor een natuurgetrouwe look, maar geeft ook een chique tintje aan de vloer.

   

   

  Laat jouw stijl spreken

  Of je voorkeur nu uitgaat naar een doorlopend legpatroon of je juist meerdere vloerpatronen wilt combineren: er is geen goed of fout. Iedere stijl is uniek en bijzonder op haar eigen manier. Bij Floorlife moedigen we daarom altijd aan om jouw persoonlijke woonstijl te laten spreken. Bedenk vooral welke sfeer je in huis wilt creëren en kies hier de vloer(en) op uit. Wil je meer speelsheid en contrast aanbrengen? Dan kunnen meerdere patronen juist heel goed werken. Inspiratie op doen bij anderen kan al helpen om te ontdekken waar jij je goed bij voelt. Kijk bijvoorbeeld eens binnen in andere interieurs en doe er je voordeel mee.

  Jouw karakteristieke vloer bij Floorlife

  Onze vakmannen helpen je graag bij het vinden van jouw prachtige vloeren. We kunnen meedenken in stijl, maar ook in het juiste legpatroon om de ruimte in je woning optimaal uit te laten komen. Schroom niet en vraag gerust om advies bij één van onze vakmannen.

  Vergelijk producten (0)