Blog categorie: parket
7 maart, 2022

Parket en vloerverwarming, kan dat?

Parket en vloerverwarming kan dat

Om gelijk maar met de deur in huis te vallen, de Floorlife parket collectie gaat uitstekend samen met de meest voorkomende typen vloerverwarming. In het verleden werd er vaak sceptisch gepraat over de combinatie van parket en vloerverwarming. Dit kwam mede doordat parket vloeren van oudsher voornamelijk massieve houten vloeren betrof. Tegenwoordig heb je naast massief parket ook lamelparket, deze vloeren zijn wel geschikt voor vloerverwarming. Waarom dit zo is leggen we hieronder aan je uit.

bekijk de parket collectie

 

Lamelparket, de ideale oplossing

De Floorlife parket collectie bestaat uit lamelparket die op een unieke manier gedroogd en bewerkt is. Hierdoor ontstaat er een vloer die weinig last heeft van omgevingsinvloeden. Lamelparket is opgebouwd uit meerdere lagen multiplex en afgewerkt met een massieve toplaag. Daardoor heeft deze vloer een zeer lage warmteweerstand. Simpel gezegd betekent dit dat de vloer de warmte gemakkelijk opneemt en kan verspreiden dan een volledige massieve houten parket vloer.

Zijn alle typen vloerverwarming geschikt?

Nee, niet alle typen vloerverwarming zijn geschikt in combinatie met een parket vloer. Zo mag de vloerverwarming niet warmer worden dan 27 graden, mag er niet teveel schommelingen zitten in temperatuur en moet er gebruik gemaakt worden van een cement dekvloer. Daarom wordt er ook vaak afgeraden om te kiezen voor een massief houten parket vloer of elektrische vloerverwarming. Ook het zwevend plaatsen van een parketvloer wordt in combinatie met vloerverwarming afgeraden. Dit komt omdat een verlijmde parketvloer de warmte van de vloerverwarming beter kan opnemen en doorgeven.

Meest duurzame keuze

FSC heeft al dertig jaar als missie om bossen te beschermen en te herstellen. Alle Floorlife parket vloeren dragen dit keurmerk. We kunnen dan ook garanderen dat onze parket vloeren uitsluitend geproduceerd worden van hout dat afkomstig is uit duurzame bosgebieden. Zo kies jij voor een vloer die niet ten koste gaat van de mens en het milieu. Daarnaast is een parket vloer van zichzelf misschien wel de meest warme vloer is. Dit komt doordat elk stukje hout uniek is waardoor het niet alleen karakter uitstraalt maar ook direct warmte toevoegt aan de ruimte. Tot slot houdt een parket vloer de warmte langer vast dan andere vloeren. Het is wel belangrijk dat de temperatuur van de vloerverwarming constant blijft. Het ’s nachts lager zetten van de thermostaat wordt dan ook sterk afgeraden, omdat de vloer dan langer nodig heeft om weer op te warmen. Dit kost extra energie en kan ervoor zorgen dat de vloer gaat werken.

De voordelen van vloerverwarming

Waarom kiezen voor vloerverwarming in plaats van radiatoren? De voordelen zijn eigenlijk eindeloos. Voor het gemak zetten we er een paar voor je op een rijtje.

 

  • Vloerverwarming werkt op een lagere temperatuur waardoor je minder energie verbruikt;
  • Dankzij de gelijkmatige verdelen vloert vloerverwarming al snel behaaglijk en comfortabel;
  • Vloerverwarming is onzichtbaar, dat is niet alleen mooier maar ook praktischer bij het inrichten van jouw woning;
  • Vloerverwarming is een hygiënische keuze, doordat stof zich niet kan ophopen achter of tussen de radiatoren;
  • De warmte die door vloerverwarming vrijkomt is minder droog. Dit zorgt voor een gezonder binnenklimaat;
  • Vloerverwarming is een veilige keuze, omdat je je niet kunt branden aan de radiatoren. Dat is ook prettig voor jonge kinderen.
Vergelijk producten (0)