Blog categorie: pvc
1 juni, 2023

Pvc click tegel leggen: zó doe je dat

Pvc click tegel leggen z doe je dat

Tegels hebben een stijlvolle uitstraling. Ideaal als je in huis een strakke look wilt creëren. Goed nieuws voor de betonlook liefhebbers: pvc is ook verkrijgbaar in tegelvorm. Met de keuze voor de pvc-tegel geniet je van de voordelen van pvc én creëer je een unieke sfeer in huis. Klinkt als twee vliegen (of vloeren) in één klap dus. Hieronder lees je hoe je een pvc click-tegel kunt leggen en wat de voordelen hiervan zijn.

bekijk de collectie

 

Warme voeten

Wie fan is van een tegelvloer, weet waarschijnlijk ook dat dit (meestal) een koude ondergrond is. Toch hoeft een vloer met een betonlook niet altijd koud te zijn. Pvc is tegenwoordig nauwelijks van een echte tegelvloer te onderscheiden en is daarom een uitstekende vervanger van betonnen tegels. En het voordeel daarvan is: met pvc kies je wél voor warme voeten. Pvc is een perfecte warmtegeleider en kan goed gecombineerd worden met vloerverwarming.

Unieke karakter van een tegel look

Een vloer met een tegel look heeft een stoere uitstraling. Perfect in een landelijk, modern of industrieel interieur. Een tegelvloer van pvc heeft een realistische beton look en past daarom uitstekend in een robuuste woonstijl. Bij Floorlife is pvc in tegelvorm in talloze kleuren verkrijgbaar: zowel in lichte als donkere tinten. Je kiest dus eenvoudig wat er bij jouw interieur aansluit.

Verschil tussen click en plak pvc

Je hebt de keuze gemaakt voor een pvc tegel. Leuk! Toch is niet iedere pvc vloer hetzelfde. Er zijn namelijk twee soorten te onderscheiden: click en plak pvc. Plak pvc wordt, de naam zegt het al, direct op de basisvloer geplakt. Click pvc daarentegen klikt letterlijk in elkaar. Dit zorgt ervoor dat de vloer niet alleen eenvoudig te leggen is, maar ook nog eens bijzonder stil is. Fijn voor gehorige woningen, maar ook prettig voor de gemoedsrust in huis.

Click pvc: de vloer voor de doe-het-zelver

Click pvc is in vrijwel iedere ruimte eenvoudig zelf te leggen. Dit maakt de pvc click tegel dus een pretje voor doe-het-zelvers. In tegenstelling tot een plak pvc vloer hoeft de ondergrond bij click pvc niet geëgaliseerd te worden. Wel is het belangrijk dat de ondergrond egaal én sterk genoeg is. Twijfel je? Overleg dit dan met één van de vakmannen van Floorlife. Wij adviseren je graag over de kwaliteit van je ondervloer, zodat je met een gerust hart kunt beginnen aan de installatie.

Voorbereiding voor het leggen van een pvc click tegel

Voordat je begint met het leggen van de click tegel vloer, is het belangrijk dat je de vloer eerst laat acclimatiseren. Het acclimatiseren zorgt ervoor dat de vloer gewend raakt aan het binnenhuisklimaat, Doe je dit niet, dan kan de vloer later gaan werken. En dat wil je natuurlijk voorkomen. Zorg ervoor dat je de vloer in de juiste kamertemperatuur laat wennen. Is het altijd erg warm bij jou in huis? Stel deze temperatuur dan ook in voor het acclimatiseren. Het proces duurt vaak minstens 48 uur.

Zorg voor een schone ondergrond

Zijn de pvc click tegels geacclimatiseerd? Dan is het tijd om te beginnen met het leggen van de vloer. Daarvoor is het belangrijk dat de ondergrond schoon is. Veeg alle stofdeeltjes en resten weg met een bezem of met een stofzuiger. Op deze manier zorg je voor een egale ondergrond. Een perfecte conditie voor de pvc click tegel.

    Leggen maar!

    Het leggen van een click pvc tegel vloer werkt simpel: je klikt deze namelijk eenvoudig in elkaar door de unieke clickverbinding, ook wel Silent Rigid Click (SRC) genoemd. Zorg dat je een goede afstand tot de muur behoudt voor een optimaal resultaat. Een tip: je hoort precies wanneer de planken stevig vastzitten. De planken geven namelijk een klikgeluid als deze in elkaar vallen. Een eitje dus.

    Vragen over het leggen van click pvc

    De vakmannen van Floorlife helpen je natuurlijk graag bij jouw click tegelvloer. Kom je er niet uit of ben je niet zo’n doe-het-zelver? Dan ondersteunen we je bij de montage. De collectie bij Floorlife biedt eindeloos veel mogelijkheden voor een click pvc vloer. Zo weet je dus zeker dat je een vloer vindt die feilloos aansluit bij jouw wensen. Benieuwd naar de betonlook vloeren bij anderen? Neem dan een kijkje in andere prachtige woonkamers.  

    Vergelijk producten (0)