Blog categorie: pvc
29 juni, 2023

Pvc in de badkamer? Dit moet je weten

Pvc in de badkamer Dit moet je weten

Drukke dag gehad en ben je wel aan ontspanning toe? Dan is het fijn om in de badkamer heerlijk tot rust te kunnen komen. Met de juiste kleuren en materialen kun je jouw eigen wellness-plekje creëren in huis. De vloer is hierbij een onmisbaar onderdeel. Twijfel je of je pvc in de badkamer kunt leggen? We vertellen je alles over de mogelijkheden. Een vloer kiezen doe je bij Floorlife.

bekijk de collectie

 

Vereisten in de badkamer

Tijd om de badkamer te verbouwen. Misschien ben je toe aan een complete make-over of wil je alleen specifieke onderdelen vervangen. Wat de planning ook is, bij de verbouwing van de badkamer zijn essentiële zaken om rekening mee te houden. Anders dan een slaapkamer of woonkamer is dit namelijk een ruimte waar veel vocht bij komt kijken. Je wilt dus zeker weten dat jouw badkamermeubels en de vloer vochtbestendig zijn.

Naast het waterbestendige karakter is het in een badkamer belangrijk dat de kleuren hetgeen uitstralen wat jij in gedachten had. Denk vooraf dus goed na over de sfeer die jij wilt creëren en zorg dat de vloer en badkamermeubels hier naadloos op aansluiten. Op deze manier creëer jij je unieke, eigen plekje voor ontspanning.

Voordelen pvc vloer

Alle bovenstaande wensen in één vloer? Maak kennis met pvc. De alleskunner in het vloerenlandschap. Bij Floorlife zijn we dol op pvc en dat is niet voor niets. Met deze vloer kun je namelijk alle kanten op. Hebben we het over een waterbestendige vloer, dan is pvc een uitstekende optie. De pvc vloeren hebben een vochtbestendig karakter. En dat is prettig, want je wilt niet dat er na de eerste douchebeurt vochtvlekken op de vloer te zien zijn. Daarnaast is pvc een goede warmtegeleider, waardoor je niet meteen koude voeten krijgt zodra je de douche of het bad uit stapt. En dat is ook ideaal voor vloerverwarming.

Een veelzijdige vloer

In de badkamer kun je eindeloos combineren in interieurstijlen. Misschien ben je fan van een landelijk interieur, of gaat jouw voorkeur juist uit naar een moderne woonstijl. Pvc is daarbij je beste vriend. Waarom? Deze vloer vormt zich namelijk perfect naar ieder interieur. Door de veelzijdigheid van pvc is deze vloer in talloze kleuren en dessins aan te schaffen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een tegelvorm, maar kun je ook een authentieke hout-look creëren in de badkamer. Jij kiest de woonstijl en je sluit hier het pvc op aan.

Ideaal pvc op de muur

Wist je dat je pvc ook als wandbekleding kunt gebruiken? Op deze manier creëer je één geheel in de badkamer, waarbij de vloer op een prachtige manier overloopt in de muur. En: je maakt een groter statement met de woonstijl door de vloer door te trekken op de wand. De laatste jaren is pvc daarom toegenomen in populariteit als wandbekleding. Door het waterbestendige karakter van pvc vangt het verdwaalde spetters als geen ander op. Daarnaast is de muur eenvoudig schoon te houden doordat pvc onderhoudsarm is. Wie wilt dat nu niet?

  Pvc plaatsen: zo ga je te werk

  Pvc is een ideale vloer voor de doe-het-zelvers onder ons. De vloer is namelijk eenvoudig te installeren. Ligt er al een tegelvloer in de badkamer en vraag je je af of je het pvc hier overheen kunt plaatsen? Bij Floorlife raden wij dit af. Bij een pvc vloer is het belangrijk dat de ondervloer zo egaal als mogelijk is. Zorg er dus voor dat de ondergrond geëgaliseerd is voordat je deze gaat plaatsen. Hoe de pvc vloer vervolgens geplaatst moet worden, hangt af van het type pvc dat je gaat leggen. Hierin onderscheiden we twee soorten: click of plak pvc.

  Click pvc werkt, zoals de naam al zegt, met een click-verbinding. Het plaatsen van deze vloer gaat meestal redelijk eenvoudig in zijn werk. Plak pvc wordt daarentegen aan de ondervloer vastgelijmd. Dit vergt vaak meer expertise. De vakmannen van Floorlife adviseren je graag over het plaatsen van de pvc vloer in de badkamer en denken mee in de beste optie voor jou.

  Doen!

  Dus, pvc in de badkamer? Bij Floorlife zeggen we doen! Niet alleen worden wij enorm blij van het vochtbestendige karakter van pvc; de vloer is ook nog eens feilloos te combineren in ieder interieur. Neem gerust eens een kijkje in onze collectie of informeer bij onze lokale vakmannen naar de mogelijkheden om een pvc vloer te kiezen.

  Vergelijk producten (0)