Blog categorie: pvc
18 januari, 2024

Pvc vloer schoonmaken

Pvc vloer schoonmaken

Eén van de voordelen van een Floorlife pvc vloer is dat hij onderhoudsarm is. Dankzij de extra sterke en beschermende toplaag heb je er namelijk weinig onderhoud aan. Om zo lang mogelijk van de vloer te genieten moet je hem natuurlijk af en toe wel goed schoonmaken. Dat kan niet zomaar met alle schoonmaakmiddelen. Een pvc vloer van Floorlife is namelijk niet tegen elk soort schoonmaakmiddel bestand. Ben je benieuwd hoe je jouw pvc vloer moet schoonmaken? Dat lees je in deze blog. 

bekijk de collectie

 

Stofzuigen en pvc dweilen: minimaal 1 keer per week 

Een schone vloer creëert een heerlijk fris gevoel in huis. Wij raden daarom aan om jouw Floorlife pvc vloer minimaal 1 keer per week goed schoon te maken. Dat doe je door het stof, vuil en zand eerst te verwijderen met een stofzuiger. Het is belangrijk om een stofzuigermond te gebruiken die geschikt is voor pvc. Stofzuig altijd met de borstels naar beneden. Zo voorkom je krassen op het pvc.

Na het stofzuigen, kan je de vloer met lauwwarm water en de Co-pro pvc reiniger dweilen. Gebruik hier geen heet water voor. Dat is namelijk niet goed voor het pvc. 

Grondig pvc schoonmaken: welk middel gebruiken?

Eens in de zoveel tijd is het belangrijk om jouw Floorlife pvc vloer grondig schoon te maken. Het is daarvoor tijd als je de vloer met normaal dweilen niet meer goed schoon krijgt. Belangrijk is dat je hiervoor wel het juiste middel gebruikt. Door het gebruik van verkeerde schoonmaakmiddelen kan je pvc vloer bijvoorbeeld vuil gaan ogen of beschadigen. Hoe je het pvc grondig reinigt, lees je hieronder.

Welk reinigingsmiddel moet ik gebruiken?

Pvc reinigers

Om pvc vloer grondig te reinigen, kun je het beste een professionele pvc reiniger gebruiken. Deze reinigers bevatten namelijk speciale ingrediënten om de levensduur van de vloer te verlengen. Ze houden de slijtlaag van je pvc vloer in topconditie.

De pvc reiniger voor 2 keer per jaar

Reinig het pvc 2 keer per jaar met de Co-pro pvc intensiefreiniger. Deze reiniger zorgt ervoor dat het pvc niet uitdroogt. Daarbij geeft de reiniger ook een matte uitstraling en zorgt hij voor een anti-slip effect op het pvc. Gebruik na het reinigen een polish voor een extra beschermlaag.

De pvc reiniger voor 1 keer per jaar

Om het pvc zo lang mogelijk mooi te houden, adviseren wij om 1 keer per jaar de Co-pro pvc polish super mat te gebruiken. Deze reiniger legt een krachtige extra beschermlaag over het pvc. 

Welke schoonmaakmiddelen niet gebruiken bij pvc:

Er zijn verschillende middelen die niet geschikt zijn voor pvc. De volgende schoonmaakmiddelen moet je niet gebruiken voor het reinigen van pvc:

Allesreiniger

In allesreiniger zitten bepaalde chemicaliën die niet goed voor de toplaag van jouw Floorlife pvc vloer zijn. Als je allesreiniger gebruikt, wordt de toplaag glad. Hierdoor ontstaan er strepen en doffe wazen op de vloer.

Groene zeep of afwasmiddel

Ook groene zeep en afwasmiddel zijn niet geschikt als schoonmaakmiddel voor jouw Floorlife pvc vloer. Deze middelen laten namelijk een vettige laag op je pvc vloer achter. Het gevolg hiervan is dat er doffe of glimmende plekken op de vloer ontstaan. 

Schoonmaakazijn

Omdat schoonmaakazijn zuur bevat, is ook dit af te raden om jouw Floorlife pvc vloer mee te reinigen. Een kleine scheut schoonmaakazijn kan al voor schade aan de toplaag zorgen. Wanneer de vloer weer opgedroogd is na het gebruik van schoonmaakazijn, oogt de vloer dof. 

Ammoniak

Gebruik geen ammoniak om jouw pvc vloer te reinigen. Ammoniak heeft namelijk een negatief effect op de toplaag. Het middel kan voor blijvende schade zorgen of de vloer laten verkleuren.

Gebruik ook geen stoomreiniger

Goed om te benoemen is dat je jouw pvc vloer van Floorlife ook niet moet schoonmaken met een stoomreiniger. De stoom is namelijk erg heet en dat kan ervoor zorgen dat vloer krom trekt of gaat bollen. 

Schoonmaken pvc vloer: strepen verwijderen

Het dragen van schoenen - bijvoorbeeld met rubberen zolen - kan strepen op je Floorlife pvc vloer veroorzaken. Deze strepen zijn gelukkig makkelijk van de vloer af te halen. Met een klein scheutje pvc reinigingsmiddel en lauwwarm water verwijder je de streep van de vloer. Gebruik hier dus geen ander schoonmaakmiddel voor. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de vloer dof wordt of de toplaag beschadigd. 

 

Tips voor het onderhouden van je pvc vloer

Er zijn een aantal praktische tips die je kan toepassen om zo jouw pvc vloer van Floorlife zo lang mogelijk mooi te houden en je er zo min mogelijk onderhoud aan hebt:

Tip 1: Leg een deurmat bij een buitendeur

Zand, steentjes en andere soorten vuil kunnen krassen en beschadigingen aan het pvc veroorzaken. Leg daarom een deurmat bij elke buitendeur. De deurmat vangt namelijk een hoop vuil op en dat voorkomt dat het vuil op het pvc terechtkomt. 

Tip 2: Haal vlekken zo snel mogelijk van het pvc af

Dankzij de sterke waterafstotende- en toplaag kan pvc heel wat stootjes hebben. Echter is het wel belangrijk om vlekken zo snel mogelijk met een vochtige doek van het pvc af te halen. Vlekken hebben de neiging - in combinatie met direct zonlicht - in het pvc te trekken. Snel handelen helpt om eventuele schade te voorkomen.

Tip 3: Pas op met scherpe objecten

Het zachte materiaal van pvc voelt comfortabel aan om op te lopen. Daardoor is het ook wat kwetsbaarder voor deukjes. Wanneer je er met hakken, puntige stoelpoten of andere scherpe objecten overheen gaat, kan dat voor deukjes in het pvc zorgen. Houd daar dus rekening mee. 

 

Vergelijk producten (0)