Pvc vloer slaapkamer? ✔ Ontdek welk pvc van Floorlife bij jouw ruimte past. ✔ Click- of plak pvc. ✔ Visgraat of Hongaarse punt. ✔ Bekijk direct!

Blog categorie: pvc
8 februari, 2024

Pvc vloer slaapkamer

Pvc vloer slaapkamer

Geluiddempend, sterk, duurzaam én makkelijk stofvrij te houden: een pvc vloer heeft het in zijn mars. Niet gek dus dat jij overweegt een pvc vloer in je slaapkamer te leggen. Maar met welk type pvc vloer hul je jouw slaapkamer nu écht in de gewenste sfeer? En waarmee houd je rekening om te profiteren van het hoogste comfort? Laat je informeren en inspireren in dit blog.

ontdek ons laminaat

 

Geluiddempend en onderhoudsarm: de voordelen van pvc

In jouw slaapkamer wil je ongestoord kunnen slapen. Je wil een leefruimte creëren waar jij je fijn voelt. En die precies voldoet aan jouw voorkeuren en interieurstijl. Een pvc vloer in de slaapkamer draagt hier absoluut aan bij. Pvc laat jou namelijk profiteren van voordelen als:

  • Geluiddempend. Pvc is een ster in het dempen van geluiden. Hierdoor slaap je rustig door als je partner ’s nachts naar het toilet gaat.
  • Onderhoudsarm. In tegenstelling tot bijvoorbeeld vloerbedekking, hechten vuil en allergenen zich niet aan pvc. Zo houd je je slaapkamer altijd lekker fris.
  • Sterk en duurzaam. Onderhoud je je pvc vloer goed, dan gaat deze maar liefst 15 tot 30 jaar mee.
  • Authentiek karakter. Pvc ziet eruit als echt hout en straalt zijn eigen authentieke karakter uit.

Click of plak pvc slaapkamer: wat is beter?

Qua comfort en uitstraling kunnen we hier kort over zijn: het maakt niks uit of je click of plak pvc in je slaapkamer legt. Beide soorten pvc stralen eigenheid uit én hebben dezelfde (geluid)isolerende eigenschappen. Waarvan je je keuze wel kunt laten afhangen:

1. Het gemak tijdens het plaatsingsproces

Beide soorten pvc laat je – voor het mooiste resultaat – het liefst plaatsen door een echte vakman. Maar ben je zelf ook erg handig? Dan is click pvc voor jou misschien wel de beste keuze. Waar je het leggen van plak pvc namelijk te allen tijde aan een vakman zou moeten overlaten, is click pvc ook zelf te plaatsen (als je hier echt bekwaam in bent).

 

2. Welke vloer er nu in je slaapkamer ligt

Ligt er nu al een vloer in je slaapkamer? Plak pvc kun je alleen over een bestaande tegelvloer plaatsen, mits deze tegels goed vastliggen. Click pvc kun je wel over een bestaande vloer leggen, mits deze volledig egaal, stabiel en vlak is. Ligt er dus een andere vloer dan een tegelvloer in jouw slaapkamer en wil je plak pvc? Dan zou je de bestaande vloer er eerst moeten uitslopen. Laat je vooraf altijd adviseren door een vakman bij jou in de buurt.

Van betonlook tot visgraat vloer slaapkamer: wat is de juiste keuze?

Je weet nu welk type pvc vloer jouw slaapkamer nodig heeft. Maar belangrijker is nog wel: voor welke uitstraling ga je? Ga je voor licht, donker of ertussenin? En houd je van het patroon van een Hongaarse punt, ga je voor een betonlook of wil je een visgraat vloer in je slaapkamer? Waarvoor je het best kunt gaan, hangt volledig af van jouw voorkeuren en de rest van de slaapkamerinrichting. Let bijvoorbeeld op elementen als:

1. De kleur van je bed, (kleding)kast en eventuele andere meubels

Heb je donkere meubels, dan is een wat lichtere vloer vaak een goede keuze. En andersom steekt een donkere vloer mooi af tegen lichte meubels. Natuurlijk blijft het een smaakkwestie en kan een vloer in dezelfde kleurtint als jouw meubels ook erg mooi zijn. Maar hierbij loop je dan weer het risico dat het al snel een kille bedoening wordt.

2. De grootte van jouw slaapkamer

Is jouw slaapkamer niet zo heel groot? Dan is het verstandig je pijlen te richten op een wat rustiger patroon. Een visgraatvloer met veel kleurverschillen, noesten en nerven, oogt bijvoorbeeld relatief druk in een kleine slaapkamer. Iets wat je juist wil voorkomen in de ruimte waar jij graag tot rust komt. Heb jij een relatief grote slaapkamer? Dan maakt een druk patroon de ruimte juist sfeervoller en minder ‘leeg’.

3. De accessoires in jouw slaapkamer

Kussens met een druk bloemetjespatroon, gestreepte gordijnen of schilderijtjes met allerlei kleuren en lijnen: ook de accessoires in de ruimte bepalen welk patroon pvc vloer mooi staat in jouw slaapkamer. Heb je veel accessoires met drukke patronen? Dan doe je er goed aan te gaan voor een pvc vloer zonder al te veel kleurverschil, noesten en nerven (zoals de Hongaarse punt). Maar bij accessoires in een effen kleur, kun je best uitpakken met een vloer met een wat drukker patroon (zoals visgraat).

Verhoog het comfort met een mooi vloerkleed onder je bed

Met een mooie pvc vloer maak je je slaapkamer al een stuk stijlvoller, sfeervoller en comfortabeler. Doe je hier echter graag nog eens een schepje bovenop? Dan is een vloerkleed onder je bed een echte verrijking. Met je blote voeten uit bed stappen op een warme, zachte ondergrond: dat is het ultieme comfort.

Ontdek welk vloerkleed geschikt is voor op pvc of vind direct de pvc vloer die bij jou past!

 

Vergelijk producten (0)