Blog categorie: pvc
19 januari, 2023

Pvc vloer zelf leggen of laten leggen?

Pvc vloer zelf leggen of laten leggen

Wanneer je voornemens hebt om een grote verbouwing in gang te zetten of wanneer je je interieur wilt voorzien van een nieuwe look & feel dan is één van de vragen die continu terugkomt: ga je een nieuwe pvc vloer zelf leggen of laat je dit doen door een specialist? Door de pvc vloer zelf te leggen, kun je flink wat kosten besparen. Dit klinkt natuurlijk erg aantrekkelijk. Maar is het wel zo’n goed idee om jouw nieuwe pvc vloer zelf te leggen? In deze blog leggen we dat aan je uit.

bekijk de collectie

 

Pvc is altijd een goed idee

Met meer dan 250 verschillende decoren en kleuren is de pvc collectie van Floorlife ontzettend veelzijdig. We durven dan ook te stellen dat jij bij ons gegarandeerd de pvc vloer vindt die bij je woonstijl past. Door te kiezen voor een Floorlife pvc vloer kies je niet alleen voor een levensecht design, maar ook voor comfort en gemak. Zo zijn onze pvc vloeren waterbestendig, gemakkelijk in onderhoud én geschikt voor vloerverwarming. Maar dat is nog niet alles. Een pvc vloer van Floorlife is namelijk ook nog eens verrassend betaalbaar en ijzersterk.

Een plak pvc vloer zelf leggen

Is jouw keuze gevallen op een karakteristieke plak pvc vloer van Floorlife? Dan zou je in eerste instantie verwachten dat je direct kunt beginnen met het plakken van de vloer op de achtergrond. Toch werkt dit niet helemaal zo. In vrijwel alle gevallen, zelfs bij een nieuwbouwwoning, moet de basisvloer vooraf geëgaliseerd worden. Dit betekent dat de vloer volledig vlak en vrij wordt gemaakt van kleine bobbels en hobbels. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat er een egaal eindresultaat ontstaat. Zelfs de kleinste oneffenheden zijn namelijk zichtbaar door de dunne planken van een plak pvc vloer. Het is daarom belangrijk om de vloer te laten egaliseren door een Floorlife vakman. En als je dan toch al een professional in huis hebt, raden we je aan om ook het plakken van de vloer aan hen over te laten. Dit is namelijk een zeer secuur klusje, want je wilt natuurlijk geen kieren of naden tussen de planken.

Een click pvc vloer zelf leggen

Als je graag zelf je pvc vloer wilt leggen, raden we je aan om te kiezen voor een click pvc vloer. De legwijze van een click pvc vloer komt namelijk in hoofdlijnen overeen met die van laminaat, maar er zijn ook een aantal verschillen. Voordat je begint met het leggen van jouw click pvc vloer is het belangrijk om je nieuwe vloer minimaal 48 uur te laten acclimatiseren in de ruimte waar deze gelegd wordt. Ook de basisvloer is bij het leggen van click pvc een belangrijke factor. De basisvloer moet nagenoeg egaal zijn, om er voor te zorgen dat er een strak eindresultaat ontstaat. De click pvc vloeren van Floorlife zijn voorzien van een geïntegreerde ondervloer van kurk, waardoor het niet noodzakelijk is om kleine oneffenheden in de basisvloer te egaliseren. Twijfel je of jouw vloer voldoende egaal is? Laat je dan adviseren bij één van onze verkooppunten. Heb je alle punten kunnen afvinken? Dan kun je beginnen met het leggen van jouw click pvc vloer.

Een budgetvriendelijke vloer voor het leven

Als je een nieuwe vloer gaat aanschaffen maak je in je hoofd regelmatig een rekensommetje en zet je alle kosten op een rijtje. Een pvc vloer is in de aanschaf iets duurder dan bijvoorbeeld een laminaat vloer, maar je krijgt er veel extra’s voor terug. Zo is een pvc vloer enorm sterk en hoef je je niet direct zorgen te maken over vallende voorwerpen en glazen. De kans dat er een deuk in jouw pvc vloer ontstaat is namelijk erg klein. Dit komt door de sterke toplaag die wel tegen een stootje kan. Daarnaast haal je met een pvc vloer het hoogste rendement uit je vloerverwarming. Pvc is namelijk ontzettend dun waardoor de warmte vanaf de vloerverwarming beter kan worden overgedragen naar de ruimte. Zo bespaar jij een heleboel stookkosten, dat is ook fijn voor je portemonnee.

Vergelijk producten (0)