Blog categorie: pvc
20 april, 2023

Tips voor de perfecte vloer voor de bovenverdieping

Tips voor de perfecte vloer voor de bovenverdieping

Op zoek naar de ideale vloer voor de bovenverdieping? Die zoektocht kan best lastig zijn. Je wilt stijl, comfort en functionaliteit met elkaar combineren. Het beste van drie werelden samenvoegen tot één vloer. In deze blog vertellen we je welke vloer geschikt is voor de bovenverdieping. En geloof ons: daar ga je fan van worden.

bekijk de collectie

 

De bovenverdieping kent veel eisen

Een vloer voor de bovenverdieping moet aan diverse kenmerken voldoen. De vloer komt in aanraking met verschillende omstandigheden en dat vergt een veelzijdig karakter. Het kan daarom best even puzzelen zijn om de juiste match voor je bovenverdieping te vinden. Je wilt vooral een hoog comfort creëren in de slaapkamer, terwijl je voor de badkamer vooral een praktische vloer wenst. Bij Floorlife hebben wij al deze kenmerken meegenomen in onze collectie.

Een hoge mate van comfort

Op de bovenverdieping wil je vooral rust uitstralen. Het is de plek waar je wilt ontspannen na een drukke dag en waar je je lichaam kan laten uitrusten. Een vloer is hierbij een belangrijke sfeerbepaler. Je kunt het zien als de basis van je interieur en is daarom een essentiële factor op de bovenverdieping.

Vooral de kleurkeuze van de vloer is van belang. Om rust uit te stralen op de bovenverdieping, zijn vooral warme kleuren wenselijk. Warme kleuren zorgen voor karakter in een ruimte en geven een mooie, zachte sfeer. Kies bijvoorbeeld voor een lichte, eikenvloer van laminaat of ga voor een warme, bruine tint. Zo zorg je al snel voor een prachtig comfort op de bovenverdieping.

Een waterbestendige vloer

In de badkamer gelden andere regels. Je wilt met je natte voeten op de vloer kunnen lopen als je uit de douche stapt en niet bang hoeven te zijn voor spetters. Gelukkig hebben wij bij Floorlife prachtige vloeren met een waterbestendig karakter. In de badkamer is de tegel-look populair. Toch is een echte tegelvloer vaak koud aan de voeten. De tip? Pvc! Pvc is waterbestendig, zorgt voor een uitstekende warmtegeleiding en is in tegels te bestellen. De ideale mix dus voor jouw badkamer.

Eén geheel in de slaapkamer

De slaapkamer is de plek waar comfort en stijl samen komen. Het interieur moet een rustgevende sfeer uitstralen, maar het mag tegelijkertijd ook een eyecatcher zijn. Hoe je dat combineert? Kies bijvoorbeeld voor een prachtige visgraat vloer met een lichte, warme kleuren. Zo kies je voor een karakteristieke uitstraling, maar brengen de warme tinten toch een warme sfeer in jouw slaapkamer. Ook slim: zorg dat de vloer en het bed goed bij elkaar aansluiten. Zo creëer je een perfecte harmonie in het interieur.

Kies voor een geluiddempende vloer

Het is natuurlijk erg vervelend als je in de woonkamer iedere stap hoort die op de bovenverdieping gezet wordt. Of misschien heb je wel een bovenwoning en wil je jouw buren graag jouw geluid besparen. Met een geluiddempende vloer van Floorlife houd jij de onderbuur (of de benedenverdieping) te vriend. Met de plak pvc vloer zorg je voor een uitstekende geluidsdemping en voorkom je dat de vloer kraakt bij iedere stap. En dat is erg fijn voor medebewoners die al slapen.

Creëer eenheid

Iedere ruimte in huis heeft eigen wensen. Zo kies je in de badkamer sneller voor een functionele vloer, terwijl je in de slaapkamer vooral op zoek bent naar een elegante uitstraling. Je kunt natuurlijk verschillende vloeren met elkaar combineren op de bovenverdieping. Let wel op dat de vloeren samen mooi in elkaar overlopen. Kies bijvoorbeeld één vloer voor alle slaapkamers en wissel af voor een tegel-look in de badkamer. Zo houd je een speels effect, maar creëer je een eenheid.

Laat je inspireren door woontrends

De gouden tip voor de vloer voor de bovenverdieping? Duik in de laatste woontrends. Van anderen kun je veel inspiratie op doen en zo ontdek je al snel wat je zelf mooi vindt in huis. Bij Floorlife helpen we je graag om van jouw huis je thuis te maken. Kom langs bij één van onze verkooppunten en laat je adviseren door onze vakmannen. Samen vinden we de perfecte vloer voor je bovenverdieping en zorgen we ervoor dat je iedere dag weer met een fijn gevoel gaat slapen.

Neem een kijkje in onze collectie en ontdek onze robuuste en unieke vloeren.

    Vergelijk producten (0)