Blog categorie: pvc
10 augustus, 2023

Vanaf wanneer is een pvc vloer belastbaar?

Vanaf wanneer is een pvc vloer belastbaar

Goed nieuws: je hebt een karakteristieke pvc vloer aangeschaft en geplaatst. Tijd om de rest van het interieur in te richten. Maar vanaf wanneer is een pvc vloer eigenlijk belastbaar? In deze blog leggen we uit of je de meubels meteen op het pvc kunt plaatsen én geven we tips om jouw nieuwe vloer optimaal te beschermen. Zo verleng je de levensduur van jouw unieke pvc.

bekijk de collectie

 

Verschillende pvc vloeren

Bij Floorlife maken we het onderscheid tussen twee soorten pvc: click en plak pvc. Hoewel click en plak pvc nauwelijks verschillen in uiterlijk, is er wel degelijk een essentieel verschil aan te wijzen: de manier van installeren. Waar plak pvc namelijk aan de basisvloer vast gelijmd wordt, wordt click pvc via een clickverbinding geïnstalleerd. Dit proces kun je vergelijken met het plaatsen van laminaat. Hebben we het bij Floorlife over pvc, dan is dit verschil belangrijk om in het achterhoofd te houden.

Mag je direct op de pvc vloer lopen?

Een veelvoorkomende vraag is of je meteen over een pvc vloer kunt lopen nadat deze gelegd is. Vooral bij plak pvc komt deze verwarring geregeld om de hoek kijken. Deze twijfel ontstaat vaak omdat plak-pvc aan de basisvloer verlijmd wordt. Toch hoef je je daar geen zorgen om te maken. Zowel bij een click als plak pvc vloer kun je meteen over de vloer lopen. Je hoeft dus niet met muizenstapjes over de vloer te lopen, omdat je bang bent iets te beschadigen. De vloer is meteen beloopbaar.

Meubels plaatsen op een nieuwe pvc-vloer

Op een pvc vloer lopen is één ding; zware meubels plaatsen is een tweede. Het is daarom niet gek dat veel mensen zich afvragen of je de meubels meteen op de net geïnstalleerde vloer kunt plaatsen. Over het algemeen geldt: kun je over jouw nieuwe pvc vloer lopen, dan kunnen de meubels ook geplaatst worden. Dit betekent dat je jouw bank, kasten of tafels – zowel bij click als plak pvc – meteen na het installeren op de vloer kunt plaatsen.

Wel is het bij plak pvc belangrijk dat de vloer eerst gewalst is. Dat leggen we uit. Walsen betekent dat de luchtbellen onder het pvc verwijderd worden en de vloer op het volledige oppervlak goed gehecht is aan de ondergrond. Is dit proces doorlopen, dan kun je de meubels met een gerust hart op jouw nieuwe pvc-vloer plaatsen. Zeker met de volgende drie tips.

1 Kies voor viltjes onder de meubels

Ondanks dat je jouw meubels dus meteen op de pvc-vloer kunt plaatsen, raden wij wel aan om hier verantwoord mee om te gaan. Om jouw nieuwe vloer niet meteen te beschadigen, is het daarom aan te raden om speciale viltjes onder de meubels te plaatsen. Deze viltjes voorkomen krassen of deuken in de vloer, bijvoorbeeld door het schuiven of verplaatsen van meubels. Vooral bij zware meubels zit een ongeluk al in een klein hoekje en kan een verkeerde manoeuvre een diepe kras veroorzaken. Meubelviltjes gaan deze beschadigingen tegen, waardoor je jouw vloer nóg langer mooi houdt.

 

 

 

 

  2 Gebruik een mat in huis

  Vieze voeten betekent een vieze vloer. Niet alleen zorgt een mat bij de deur ervoor dat je minder hoeft te stofzuigen (ook fijn), het gaat ook slijtage aan de vloer tegen. Onbewust breng je namelijk nogal wat vuil en kleine steentjes mee naar binnen als je met jouw schoenen naar binnen stapt. Deze steentjes komen in het loopoppervlak terecht, waardoor er vervolgens weer krassen op de vloer kunnen ontstaan. Doe jezelf een plezier en zorg dus voor een mat bij de entree van je woning. Fijn voor je schoonmaaktaken, maar ook optimaal voor de levensduur van je vloer.

  3 Til je meubels op

  Hoewel je viltjes onder jouw meubels plaatst, is dit natuurlijk geen vrijbrief om met jouw meubels te schuiven en slepen. Zo tast je de viltjes van de meubels enkel aan en is het op termijn alsnog vragen om krassen. Wil je de conditie van jouw vloer optimaal houden? Leer jezelf dan aan dat je jouw meubels optilt bij het verplaatsen. Dit geldt niet alleen voor zware kasten, maar ook voor eetkamerstoelen. Onbewust schuif je deze dagelijks namelijk een behoorlijk aantal keer over jouw mooie pvc vloer!

  Vraag het aan ons!

  Durf je niet meteen over jouw net-gelegde pvc vloer te lopen? Deel je twijfel met ons, zodat onze vakmannen met je mee kunnen denken! Zo kom je er waarschijnlijk achter dat jouw zorgen nergens voor nodig zijn.

  Vergelijk producten (0)