Blog categorie: pvc
25 augustus, 2021

Verschil tussen click en plak pvc – welke is geschikt?

Verschil tussen click en plak pvc welke is geschikt

Floorlife heeft voor iedere woonstijl een passende pvc vloer. De staat van je basisvloer (ook wel dekvloer genoemd) bepaalt voor een deel welke type pvc vloer je kiest. Zo is de ene basisvloer bijvoorbeeld oneffen en voorzien van vloerverwarming, terwijl een andere basisvloer juist ontzettend vlak is en daardoor makkelijker te verwerken is. Wat voor staat je basisvloer ook heeft, Floorlife heeft de perfecte pvc vloer. Twijfel je nog of een click pvc vloer of plak pvc vloer geschikt is voor jouw woning? Wij helpen je graag bij het maken van de keuze! Lees alles wat je moet weten over de voordelen van beide typen in deze blog.

 

Waarom een click of plak pvc vloer?

De laatste jaren zijn pvc vloeren ontzettend populair geworden, wij snappen dat wel. Pvc zit namelijk bomvol voordelen. Zo is pvc geluiddempend, hygiënisch, vochtbestendig, geschikt voor vloerverwarming en ontzettend onderhoudsvriendelijk. Je kunt een pvc vloer in twee verschillende uitvoeringen krijgen: click pvc en plak pvc (dit noemen we ook wel dryback). Ben jij benieuwd wat de verschillen tussen beide typen zijn? Lees dan snel verder.

Wat is een plak pvc vloer?

Plak pvc bestaat uit dunne stroken die direct verlijmd worden aan de basisvloer. Het is daarom ontzettend belangrijk dat de basisvloer super glad en egaal is. Daarom moet de basisvloer voor het verlijmen van de pvc stroken eerst geëgaliseerd worden. De dunne pvc stroken hebben een aantal grote voordelen. Zo combineren ze bijvoorbeeld uitstekend met vloerverwarming. De warmte van de vloerverwarming baant zich super snel een weg naar boven door de dunne stroken en haal je extra rendement uit de vloerverwarming. Omdat plak pvc stroken direct aan de basisvloer verlijmd worden is plak pvc ook nog eens geluiddempend.

Alle voordelen van plak pvc op een rijtje

 • Plak pvc heeft een zeer goede warmtedoorlaatbaarheid en is daardoor uitermate geschikt voor vloerverwarming;
 • De dunne plak pvc stroken worden direct aan de basisvloer verlijmd. Je hebt dan geen ondervloer nodig;
 • Plak pvc leg je strak tegen de muren aan waardoor je geen gebruik hoeft te maken van plinten om de vloer mee af te werken;
 • Loopgeluid is verleden tijd met plak pvc.

Alle voordelen van plak pvc op een rijtje

 • Plak pvc heeft een zeer goede warmtedoorlaatbaarheid en is daardoor uitermate geschikt voor vloerverwarming;
 • De dunne plak pvc stroken worden direct aan de basisvloer verlijmd. Je hebt dan geen ondervloer nodig;
 • Plak pvc leg je strak tegen de muren aan waardoor je geen gebruik hoeft te maken van plinten om de vloer mee af te werken;
 • Loopgeluid is verleden tijd met plak pvc.

Wat is een click pvc vloer?

Het leggen van een click pvc vloer kun je vergelijken met het leggen van een laminaat vloer. De pvc planken klemmen via een clickverbinding aan elkaar vast. Click pvc is dan ook eenvoudig zelf te installeren. Als je basisvloer voldoende vlak is hoef je ook geen gebruik te maken van een ondervloer. Floorlife click pvc is namelijk voorzien van een egaliserende onderlaag van 1 millimeter die oneffenheden tot wel 5 millimeter per 2 meter egaliseert. Nog een voordeel, als je gaat verhuizen, verhuist een click pvc vloer eenvoudig met je mee.

Opbouw click pvc.png

De voordelen van click pvc opgesomd

 • Door de egaliserende onderlaag kan een click pvc vloer over kleine oneffenheden worden geplaatst.
  Egaliseren van je basisvloer is dan niet meer nodig;
 •  Click pvc hoef je niet aan de basisvloer te verlijmen en is daardoor heel eenvoudig zelf te installeren;
 • Click pvc heeft een geluidsreducerende onderlaag. Daardoor hebben de onderburen geen last van jouw contactgeluid. Uitermate geschikt voor de bovenverdieping of appartementen dus.
 • Ga je verhuizen? Dan verhuist click pvc eenvoudig met je mee. Je kunt click pvc gemakkelijk uit elkaar halen en weer in elkaar leggen in je volgende woning.

 

 

Welke pvc uitvoering kies jij?

Ga jij voor click of plak pvc? Die keuze is afhankelijk van een aantal factoren. Niet alleen jouw woonsituatie en de ruimte waarin je de vloer wilt leggen zijn belangrijk bij het maken van een weloverwogen keuze. Ook de staat van je basisvloer, je budget en de aan- of afwezigheid van vloerverwarming spelen een rol. Plak pvc is de beste keuze in combinatie met vloerverwarming, maar je moet dan wel eest de basisvloer egaliseren. Dat brengt extra kosten met zich mee. Click pvc kan door de egaliseren onderlaag wel over kleine oneffenheden geplaatst worden. Je hoeft de basisvloer dan niet eerst te egaliseren. Houd er wel rekening mee dat de click pvc planken door de klikverbinding dikker zijn dan plak pvc stroken. Dit kan invloed hebben op het berekenen van afmetingen van kozijnen en deuren.

 

Click of plak pvc 

Floorlife staat voor een ruime collectie pvc vloeren met keuze uit unieke structuren en dessins. Zo hebben wij de perfecte vloer voor jouw eigen woonstijl. Heb jij al kennis gemaakt met onze vtwonen by floorlife pvc collectie? Deze collectie is volledig afgestemd op de laatst woontrends en bestaat uit bijzondere decoren en patronen. Wil jij alvast kijken hoe onze vloeren in jouw interieur staan? Maak dan gebruik van onze AI-tool.

Wil jij meer inspiratie opdoen? Bezoek dan één van onze verkooppunten en volg ons op Instagram en Facebook.  

Vergelijk producten (0)