Blog categorie: pvc
19 september, 2022

De verschillende legverbanden van onze vloeren

De verschillende legverbanden van onze vloeren

Een rechte plank is niet uit de interieurtrends weg te slaan. De authentieke houten plank geeft niet alleen lengte aan je interieur maar past ook bij iedere woonstijl. Toch wordt er tegenwoordig ook steeds vaker gekozen voor een bijzonder patroon. Door te kiezen voor een patroonvloer maak je meteen een statement in je woning en geef jij je woonstijl een extra boost. Wij zetten de meest voorkomende patronen in het vloerenlandschap voor je op een rijtje.

bekijk de collectie

 

Ga voor een karakteristieke rechte plank

De rechte plank is bij Floorlife verkrijgbaar in talloze verschillende decoren en kleuren. Zo kun je kiezen voor een vloer met weinig of juist veel noesten, kleine of grote scheuren en smalle of brede planken. Ook in kleur zijn de mogelijkheden eindeloos. Van een trendy beige tint tot een klassieke donkere gerookte vloer, met een rechte plank kun je werkelijk alle kanten op.

De trend van nu versus de toekomstige trend

Het welbekende visgraatje blijft een favoriet onderdeel van de interieurtrends. De korte stroken worden in een hoek van 90 graden tegen elkaar aan in een doorlopend patroon geplaatst. Op deze manier ontstaat er een prachtig patroon die doet denken aan de graat van een vis. Een visgraat vloer geeft een hele klassieke en stijlvolle uitstraling waardoor je een interieur met recht een beetje warmer maakt. Toch zien we langzaam een verschuiving ontstaan en wordt de visgraat misschien wel van zijn troon gestoten door de Hongaarse punt. Dit patroon is net wat rustiger dan een visgraat patroon. Bij een Hongaarse punt ontstaan er letterlijke banen, waardoor het patroon beter zichtbaar is.

Een industriële touch

De echte betontegel verdwijnt langzaam uit onze interieurs. Een van de oorzaken hiervan is dat een betontegel vaak koud en kil aanvoelt en niet zo gemakkelijk te verwijderen is als je woonstijl verandert. Toch wordt er nooit getwijfeld aan de charme van een betontegel. Niet zo gek dus dat we op zoek zijn gegaan naar een oplossing die past bij deze tijd. Zo zijn betonlook tegels van pvc of laminaat niet te onderscheiden van een echte betontegel, maar zijn ze wel gemakkelijk zelf te plaatsen en voelen ze heerlijk warm aan. Wel de looks, niet de lasten!

Een ware eyecatcher

Misschien wel de minst bekende van alle patronen, het Versailles patroon.Het patroon, dat zijn naam letterlijk dankt aan het paleis van Versailles, zorgt letterlijk voor een koninklijke uitstraling in jouw woning. Wie denkt dat een Versailles patroon alleen past bij een statig herenhuis of klassiek pand heeft het dan ook mis. Het bijzondere patroon van geweven planken is weliswaar wat druk, maar in combinatie met rustige kleuren en accessoires is deze elegante vloer ook in jouw moderne woning een aanwinst.

Vergelijk producten (0)