Blog categorie: vloerentrends
19 april, 2022

Laat je inspireren door de vloerentrends van 2022

Laat je inspireren door de vloerentrends van 2022

Vaak wordt gedacht dat de kleur op de muur en de kleur van de bank de blikvangers zijn van de woonruimte, maar niets is minder waar. De echte blikvanger van jouw woning is namelijk de vloer. Wel zo prettig als deze bijdraagt aan de uiteindelijk sfeer die je wilt creëren. Een vloer moet niet alleen mooi zijn en aansluiten bij onze woonstijl, maar ook voldoen aan onze strenge eisen. Van duurzaam en slijtvast, tot gemakkelijk in onderhoud. Wil jij een nieuwe sfeer maken in jouw woning? Laat je dan inspireren door de vloerentrends van 2022.

bekijk de collectie

 

Parket, elegant en warm

Een parket vloer is nooit echt weggeweest en komt altijd terug in de laatste vloerentrends. Begrijpelijk ook, want met parket is geen vloer hetzelfde. Het unieke karakter van hout past bij elke woonstijl. Hout is tijdloos, geeft de ruimte een warme uitstraling en is ook nog eens elegant. Met zijn natuurgetrouwe uitstraling voegt een parket vloer authenticiteit toe aan werkelijk iedere ruimte. Je kunt dit extra benadrukken door te kiezen voor een parket vloer met grote noesten en scheuren en door de vloer te behandelen met een donkere olie. Een parket vloer sluit dan ook perfect aan bij dé trend van dit jaar. Authentiek in een nieuw jasje.

Betonlook, eigenzinnig en ijzersterk

Het mag allemaal best wel wat stoerder in 2022. Met een betonlook vloer houd je je interieur strak, maar geef je het wel een rauw randje. De ideale basis voor iedere interieurstijl. Een echte betonnen vloer wordt ook wel eens als kil ervaren, maar met de natuurgetrouwe uitstraling en warme kleuren van een Floorlife pvc vloer hoef je je daar geen zorgen over te maken. Een lichte variant combineert prima in combinatie met stalen deuren en een donkere antracieten uitvoering sluit perfect aan bij een modern interieur met veel wittinten. Combineer een betonlook vloer eens met zachte materialen zoals een hoogpolig vloerkleed, stoffen bank of plaid. Zo creëer je ook met een betonlook vloer een heerlijk en warm thuisgevoel.

Maak grote gebaren met unieke patronen

Vergeet de rechte plank, een Hongaarse punt, een visgraat patroon of een Versailles tegel is echt een blikvanger voor jouw interieur. Ook in 2022 zijn patronen de vloerentrend. Waar een visgraat patroon al langere tijd bovenaan de wensenlijst staat van veel interieurliefhebbers, is de Hongaarse punt nog wat minder bekend. Het verschil tussen deze vloeren is niet extreem, maar is er wel degelijk. Zo is een Hongaarse punt net wat rustiger dan een doorlopend visgraat patroon waardoor deze ook in kleinere woonruimtes perfect tot zijn recht komt. Durf jij echt los te gaan? Dan kun je altijd nog kiezen voor een klassiek Versailles patroon. Dit unieke kasteel patroon is in vier verschillende kleuren verkrijgbaar en is met recht een blikvanger in jouw interieur. Dat klinkt als muziek in je oren toch?

Blijf op de hoogte van de laatste vloerentrends

Alle vloerentrends van 2022 zijn te bewonderen via onze influencers, onze binnenkijkers en onze brochures. Wil jij de nieuwste vloerentrends zelf ervaren? Leg dan onze vloeren alvast virtueel in je eigen woonkamer via onze AI-tool of bezoek een Floorlife vakman in jouw buurt.

Vergelijk producten (0)