Blog categorie: pvc
30 maart, 2023

Ontdek de vloertrends van 2023

Ontdek de vloertrends van 2023

Van inspireren kun je leren. Daarom zijn we bij Floorlife dol op het volgen van trends. Trends kunnen je nieuwe inzichten geven en bieden een inkijkje in de continu veranderende wereld van vloeren. En dat is altijd erg waardevol. Zeker als je op zoek bent naar een nieuwe stijl. Met de ingang van een nieuw jaar staan er weer nieuwe trends voor de deur. Daar worden wij blij van! Dit zijn dé vloertrends van 2023.

bekijk de collectie

 

Een karakteristieke pvc vloer

Pvc is niet meer weg te denken in huis. En dus is deze vloer zeker niet te missen tussen de vloerentrends van 2023. Wat pvc zo bijzonder maakt? Zonder twijfel haar veelzijdige karakter. Pvc is namelijk op eindeloos veel mogelijkheden te combineren in huis én is tegenwoordig nauwelijks van echte houten vloeren of robuuste tegels te onderscheiden. Niet heel gek dus dat pvc de vloertrends domineert.

Maar: het prachtige uiterlijk van pvc is niet het enige waar de vloer haar populariteit aan te danken heeft. Pvc is namelijk ontzettend praktisch en staat bekend om haar veelzijdige functionaliteiten. Een pvc vloer is eenvoudig te onderhouden, waterbestendig, geluidsdempend en is een duurzame keuze voor je portemonnee. Je kunt een pvc vloer namelijk uitstekend combineren met vloerverwarming. Hierdoor kun je je verwarming redelijk laag houden en bespaar je dus op energiekosten. En dat kunnen we wel gebruiken in 2023.

Duurzaamheid telt in 2023

In 2023 kunnen we niet meer om duurzaamheid heen. En daar zijn we bij Floorlife erg blij mee. Mens en milieu staan bij ons hoog in het vaandel en dat zie je ook in onze collecties terug. Met onze vloeren kan iedereen op een laagdrempelige manier een steentje bijdragen aan het milieu. Je kiest niet alleen voor een karakteristieke vloer, maar haalt ook een parel aan duurzaamheid in huis. Zo ga jij verantwoord om met de wereld om je heen én volg je de laatste interieurtrends. Twee vliegen in één klap, toch?

Natuurlijke look and feel

Ook met de volgende trend blijven we hangen in de natuurlijke sferen. Een natuurlijke uitstraling behoort namelijk tussen de vloertrends van 2023. Bij Floorlife houden we van authenticiteit. Eigentijdse vloeren met een hart voor de natuur. Je kunt kiezen voor een echte houten parketvloer om letterlijk een natuurlijk product in huis te halen, maar je kunt ook een natuurlijke look and feel nastreven met laminaat. Iedere vloer bij Floorlife ademt karakter en past op haar eigen manier bij jouw persoonlijke woonstijl.

Warme tinten in jouw interieur

De kille tinten laten we achter in 2022. Momenteel wordt er genoeg op warmte in huis bespaard, waardoor warmtetinten voor jouw vloer meer dan welkom zijn. Donkere kleuren zorgen over het algemeen voor een warm gevoel in huis. Wees er wel alert op dat je donkere kleuren met lichte tinten combineert. Denk bijvoorbeeld aan een donkere vloer met lichte tinten voor je meubels. Vind je het lastig om een donkere vloer in huis te combineren? Onze vakmannen denken graag mee in kleuradvies voor jouw interieur.

Laat je inspireren door anderen

Iedere woonstijl is uniek. En dat maakt een vloer juist zo bijzonder. Het is de basis van ieder interieur, maar het is meteen een belangrijke sfeerbepaler in huis. Trends kunnen helpen om jouw persoonlijke, karakteristieke vloer te vinden. Ze helpen om een weg te banen door de eindeloze mogelijkheden in het vloerenlandschap. Nog een tip om jouw stijl te ontdekken? Kijk binnen bij anderen! Influencers volgen de laatste woontrends vaak op de voet. De ideale gelegenheid dus om ideeën op te doen voor jouw woning. Bij Floorlife houden we van inspiratie!

Vertel jouw verhaal met een vloer

Ontdek meer over de mogelijkheden bij Floorlife en neem een kijkje in onze collectie. De vloeren sluiten aan bij de laatste vloertrends van 2023 en passen uitstekend bij iedere woonstijl. Iedere vloer heeft een verhaal. Het is de vraag welk verhaal je wilt vertellen. En daar helpen we bij Floorlife maar al te graag bij. Heb je vragen over de mogelijkheden of wil je advies inwinnen bij onze vakmannen? Kom dan langs bij één van onze verkooppunten. Misschien ligt er dan bij jou binnenkort ook een robuuste vloer in huis. Een vloer die van je huis jouw thuis maakt. En geloof ons: dat is een bijzonder gevoel.

    Vergelijk producten (0)