Blog categorie: parket
27 oktober, 2021

Voordelen: parket in de spotlight

Voordelen parket in de spotlight

Parket of hout wordt al eeuwen toegepast als vloerbekleding, maar is allang niet meer ouderwets. De moderne parket vloeren van Floorlife zijn volledig aangepast aan deze tijd. De planken vormen een stabiele basis voor je interieur en zijn voorzien van akoestische eigenschappen. Door het toepassen van verschillende olietypen, sorteringen en kleuren is iedere parket vloer uniek. We kunnen daarom garanderen dat een Floorlife parket vloer kan aansluiten bij iedere woonstijl. Benieuwd wat de Floorlife collectie bijzonder maakt? Wij leggen het aan je uit.

robuuste & karakteristieke parket vloeren

1. Een Floorlife parket vloer leeft

Een parket vloer wordt met de jaren alleen maar mooier. Hoe intensiever er op geleefd is, hoe meer je dit terug ziet in de vloer. Wij durven te stellen dat een nieuwe Floorlife parket vloer net zo mooi is als een doorleefde parket vloer. Net zoals bij elke andere vloer is het belangrijk dat een parket vloer bij je persoonlijke woonstijl aansluit. Om deze reden hebben wij de Floorlife parketcollectie samengesteld uit een diversiteit van kleuren en selecties. Neem een rustieke selectie voor een noesten en scheuren. Of kies voor een select sortering met een rustige en moderne uitstraling.

2. Ruime keuze uit sorteringen

In de Floorlife parket collectie heb je een ruime keuze uit diverse parketsorteringen. Deze sorteringen zijn eigenlijk te verdelen in 3 groepen. Select, rustiek en extra rustiek. Bij een selecte vloer zijn de planken gesorteerd op een rustige uitstraling. Planken met grote noesten, scheuren en veel kleurverschillen zijn zoveel mogelijk buiten de selectie gehouden. Houd je juist van een robuust karakter? Dan is een parket vloer in een rustieke sortering wat voor jou. Bij een rustieke sortering zijn de planken juist geselecteerd op het karakter van het hout en de tekening. Noesten, spint en kleurverschillen zijn dus toegestaan. Als je nog een stapje verder wilt gaan kun je kiezen voor een extra rustieke uitstraling. Bij deze sortering zijn er naast spint, grote noesten en kleurverschillen ook meer vlammende effecten en opgestopte scheuren toegestaan.

 

3. Een Floorlife parket vloer is de meest persoonlijke vloer

De vloer is de basis voor ieder interieur. Met een Floorlife parketvloer kun je je persoonlijke woonstijl nog meer benadrukken, omdat je alles zelf kunt kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een onbehandelde of juist behandelde vloer, een niet-gerookt of vlammend effect en kleine of juist robuuste noesten. Dit geeft iedere vloer een uniek karakter.

4. De voordelen van lamelparket

Onze parket vloeren zijn uit meerdere lagen opgebouwd, dit noemen we ook wel lamelparket. Het grootste voordeel van lamelparket is dat er relatief weinig kracht in het hout zit. Daardoor is er minder kans op het vormen van scheuren en in de planken en het kromtrekken van de parketdelen. Omdat er bij lamelparket gebruik wordt gemaakt van stroken multiplex en de toplaag enkel massief is ontstaan er spreekwoordelijke luchtkamers. Door deze luchtkamers wordt loopgeluid gedempt. We spreken daarom ook wel van een verbeterde akoestische werking.

Altijd een vakman dichtbij

Het is belangrijk dat je het karakter van een parket vloer zelf ervaart en ziet hij hoe leeft. Een Floorlife vakman is dichterbij dan je denkt. Weten waar onze vakmannen te vinden zijn? Je checkt het hier!

Vergelijk producten (0)