Blog categorie: pvc
11 september, 2023

Wat is de beste vloer voor vloerverwarming?

Wat is de beste vloer voor vloerverwarming

Steeds vaker zien we vloerverwarming in woningen terugkomen. Niet alleen zorgt dit voor warme voeten; het is ook nog eens een energiezuinige oplossing. Ligt er vloerverwarming in huis, dan wil je dat jouw vloer deze warmte zo efficiënt mogelijk doorlaat. Maar welke vloer kun je het beste combineren met vloerverwarming? We nemen de mogelijkheden met je door.

bekijk de collectie

 

Waarom veel mensen kiezen voor vloerverwarming

Zeg maar gedag tegen lelijke radiatoren: vloerverwarming betekent het einde van een tijdperk van zichtbare verwarming in huis. Dit is één van de grote voordelen waarom vloerbedekking de laatste jaren enorm in populariteit is toegenomen. Het draagt bij aan de uitstraling in huis: het zorgt namelijk voor een strakke en verzorgde woonstijl zonder lompe radiatoren.

Naast de stijlvolle keuze van vloerverwarming zie je het ook nog eens terug in je portemonnee. Vloerverwarming zorgt er namelijk voor dat de warmte gelijkmatig verdeeld wordt in huis. Hierdoor ga je dus optimaal om met de energie, waardoor je je energiekosten zo laag mogelijk houdt. Dat is dus prettig verwarmd wonen.

Welke vloer op vloerverwarming?

Kies je om vloerverwarming in huis te plaatsen, dan wil je dat deze warmte niet verloren gaat. Zonde als een vloer de warmte niet goed doorlaat of een slechte isolatie heeft. Naast de uiterlijke wensen van een vloer is de combinatie met vloerverwarming daarom een steeds hardere eis als er een nieuwe vloer gekocht wordt. Hierbij is het belangrijk dat een vloer een lage warmteweerstand heeft. Met andere woorden: dat de vloer de warmte goed doorlaat en je woning dus snel kan opwarmen.

Wil je jouw nieuwe vloer combineren met vloerverwarming? Dan heb je geluk bij Floorlife! In principe komt de vloerverwarming namelijk bij al onze vloeren goed tot zijn recht. We zetten de vloeren op een rij.

Pvc vloer vloerverwarming

Pvc en vloerverwarming, kan dit? Het antwoord is ja. Heel goed zelfs. Een pvc vloer kun je perfect combineren met vloerverwarming. Pvc zorgt namelijk voor een uitstekende warmtegeleiding. Dit komt doordat pvc stroken relatief dun zijn, waardoor zij een lagere warmteweerstand hebben dan andere vloeren. Dit betekent dus dat de warmte optimaal doorgegeven kan worden, waardoor je dus bespaart in energiekosten. Ligt er vloerverwarming in huis dan is pvc dus een grote aanrader.

Laminaat leggen op vloerverwarming

Ook laminaat is te combineren met vloerverwarming. Laminaat heeft een isolerende werking en (daar is ‘ie weer) een lage warmteweerstand. Let er bij laminaat wel op dat je bij het plaatsen een ondervloer moet gebruiken. Deze ondervloer zorgt voor een extra laag tussen de ondervloer en het laminaat. Voor een optimaal resultaat van de vloerverwarming is het belangrijk dat de warmtedoorlaatweerstand niet hoger is dan 0,15m2 K/W. Hoe bereken je deze waarde precies? Dit is een optelsom van de warmteweerstad van de ondervloer én laminaatvloer.

 

 

  Parket en vloerwarming

  Dacht je dat parket en vloerverwarming niet samen gaan, dan bewijzen de parketvloeren van Floorlife het tegendeel. Wij werken namelijk enkel met lamelparket: houten vloeren die opgebouwd zijn uit meerdere lagen, ook wel de ‘lamellen’ genoemd. Door deze opbouw zet het hout bij temperatuurschommelingen minder uit, waardoor de warmte sneller over het oppervlak verspreid kan worden. Je hoeft je bij lamelparket dus geen zorgen te maken dat het hout erg gaat werken.

  Jouw woonstijl telt

  Bij Floorlife kunnen onze pvc, laminaat en parketvloeren uitstekend gecombineerd worden met vloerverwarming. Zoek je naar een nieuwe vloer, dan kun je dus gewoon jouw favoriete woonstijl volgen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Daarom helpen we je graag verder met inspiratie. Je kunt daarom bij Floorlife binnenkijken bij anderen om te zien hoe onze vloeren er in levende lijve uit zien. Zo ontdek je wat er wel, maar misschien ook helemaal niet bij je past.

  Vloerverwarming welke vloer en hoe plaatsen?

  Om er zeker van de zijn dat jouw nieuwe vloer optimaal gelegd wordt met vloerverwarming, is het belangrijk om je goed te laten adviseren. Bij Floorlife vertellen we je graag meer over de mogelijkheden. Kom langs bij één van onze verkooppunten en vraag om hulp bij onze vakmannen over welke vloer je wel of niet met vloerverwarming kunt combineren. Twijfel je over de stijlkeuze? Ook daarin denken we natuurlijk graag met je mee, zodat jij je helemaal thuis voelt bij je nieuwe vloer.

   

   

  Vergelijk producten (0)