Blog categorie: pvc
2 februari, 2023

Wat is Silent Rigid Click?

Wat is Silent Rigid Click

Wanneer je voornemens bent om een nieuwe vloer te gaan kopen is een click pvc vloer zeker het overwegen waard. Of je nu kiest voor een natuurlijke eiken uitstraling, een industriële betontegel of een luxe patroon, bij het kopen van een nieuwe vloer vliegen de vaktermen je om de oren. Eén van de termen waarvan je, je wellicht zult afvragen wat dit nu betekent is Silent Rigid Click, ook wel SRC genoemd. In deze blog leggen we graag aan je uit wat deze unieke clickverbinding van Floorlife betekent.

bekijk de collectie

 

Kenmerken van een SRC pvc vloer

De term Silent Rigid Click zegt iets over de tussenlaag van jouw click pvc vloer. Deze tussenlaag staat bekend om zijn ultra stabiele karakter. De tussenlaag van een click pvc plank is dankzij de SRC technologie een stuk sterker en harder dan die van een plak pvc vloer. Dit komt door het feit dat de tussenlaag luchtvrij is en daarnaast is voorzien van kalksteen. Mede hierdoor kan een Silent Rigid Click pvc vloer van Floorlife in veel gevallen over een bestaande vloer gelegd worden en is deze beter bestand tegen luchtvochtigheid en temperatuurschommelingen. De lage warmtedoorlaatweerstand maakt een SRC pvc vloer ook een uitstekende combinatie met vloerverwarming. Daarnaast zijn al onze Silent Rigid Click pvc vloeren voorzien van veilige weekmakers en 100% ftalaatvrij. Dat geeft de vloeren ook nog eens een duurzaam karakter

Vloeren met een geïntegreerde ondervloer

Het grootste verschil tussen een Silent Rigid Click pvc vloer, en vloeren zonder deze technologie, is de geïntegreerde ondervloer. Bijna alle click pvc vloeren van Floorlife hebben een geïntegreerde ondervloer die voldoet aan de in appartementen gestelde geluidsreductie van 10dB. Daarnaast zijn deze vloeren ook nét iets sterker dan andere pvc vloeren, omdat de planken iets dikker zijn. Daardoor kunnen ze ook wel tegen een stootje. Wist je dat een Silent Rigid Click pvc vloer ook een kostenbesparende optie is? De vloer is in aanschaf iets duurder dan een plak pvc vloer, maar daarentegen kun je met een SRC pvc vloer aanzienlijk besparen in de arbeidskosten en in materiaal. Omdat de vloer al is voorzien van een geïntegreerde ondervloer, hoef je niet apart een ondervloer aan te schaffen. Daardoor is het ook niet noodzakelijk om de basisvloer te egaliseren, als deze redelijk vlak is. Met een SRC pvc vloer kies je voor een vloer voor het leven. Floorlife geeft jou namelijk levenslange garantie op de productspecificaties. Ben jij benieuwd wat dit precies inhoudt? Laat je dan informeren door een Floorlife vakman in jouw buurt.

Een SRC pvc vloer is eenvoudig geplaatst

Een Silent Rigid Click pvc vloer is in een handomdraai geplaatst. De unieke clickverbinding zorgt ervoor dat een SRC pvc vloer zelfs nog sneller is gelegd dan een laminaat vloer. Dankzij de uniclick verbinding, kun je de planken razendsnel en eenvoudig in elkaar clicken. Hoe je herkent dat de plank stevig vastzit? Een klikgeluid als de planken in elkaar vallen. Floorlife heeft een uitgebreide collectie SRC pvc vloeren in ontelbaar veel verschillende decoren en kleuren. Zo weet jij zeker dat jouw nieuwe vloer aansluit bij jouw eigen karakteristieke woonstijl.

Vergelijk producten (0)