Blog categorie: parket
16 maart, 2023

Wat is zwevend leggen?

Wat is zwevend leggen

Hoera! Je staat op het punt om een robuuste vloer aan te leggen in je woning. Toch komt hier het een en ander om de hoek kijken. Je kunt er namelijk voor kiezen om de vloer zwevend te leggen. Zwevend leggen betekent niet dat de vloer letterlijk in de lucht zweeft, maar misschien ben je nog niet bekend met het begrip. In deze blog leggen we uit wat deze legmethode inhoudt en hoe dit in de praktijk in zijn werk gaat. Zo zorg je ervoor dat het karakter van de vloer optimaal naar voren komt.

bekijk de collectie

 

De mogelijkheden om een vloer aan te leggen

Ga je een vloer aanleggen in huis, dan kun je diverse methoden hanteren. Bij Floorlife onderscheiden we twee manieren om de vloer aan te leggen: zwevend leggen en verlijmen. Zwevend leggen betekent simpelweg dat je de vloer niet aan de basisvloer vastlijmt. Met andere woorden: de vloer ligt los van de ondergrond. Kies je ervoor om een vloer te verlijmen, dan lijm je de vloer dus wel aan de basisvloer vast. Beide opties zijn mogelijk met de robuuste vloeren van Floorlife.

Voordelen van zwevend leggen

Hoewel zwevend leggen en verlijmen beide mogelijk zijn bij Floorlife, verschillen de methoden zich op diverse aspecten van elkaar. We zetten de voordelen van zwevend leggen op een rij. Zo kun je een weloverwogen keuze maken voor de juiste legmethode in jouw woning.

 

 • Fijn voor de doe-het-zelver: zwevend leggen is een eenvoudige methode om de vloer zelf te plaatsen.
 • De vloer is eenvoudig te verwijderen.
 • Zwevend leggen van een vloer is in de meeste gevallen een goedkopere optie.  
 • Met de juiste ondervloer zorg je voor een ideale geluidsdemping.

Eenvoudig verhuizen met zwevend leggen

Een nieuwe vloer is vaak een flinke investering. Je wilt daarom nog jaren van de vloer kunnen genieten. Ga je op termijn verhuizen of woon je in een huurwoning? Dan wordt er in de meeste gevallen gekozen om de vloer zwevend te leggen. Een zwevende vloer is namelijk eenvoudig te verwijderen en mee te nemen naar een ander huis. Zo gaat je investering dus niet verloren en verhuis je de karakteristieke vloer gewoon mee naar je nieuwe woning.

Zwevend leggen met ondervloer

Kies je ervoor om de vloer zwevend te leggen, dan is een ondervloer een vereiste. Zonder een ondervloer is er geen egale basis om de vloer op te leggen. Met een egale ondergrond zorg je ervoor dat alle panelen perfect op elkaar aansluiten. Zo verzeker je de vloer van een uitstekende kwaliteit en raakt deze niet beschadigd. Daarnaast zorgt een geschikte ondervloer voor een goede geluidsdemping in huis. Zeker voor appartementen is dit belangrijk. Zo houd je buur en onderbuur te vriend.

 

  Voordelen van verlijmen

  Naast zwevend leggen kun je er ook voor kiezen om je vloer te verlijmen. Ook dit brengt diverse voordelen met zich mee.

  • Een verlijmde vloer is minder vatbaar voor temperatuurschommelingen.
  • Uitstekend bij vloerverwarming: de warmte wordt direct via de planken overgedragen.
  • Je kiest met verlijmen voor een egaal geheel door diverse ruimtes.

  Diverse vloertypes bij Floorlife

  Iedere vloer is uniek en vertelt een eigen verhaal. Bij Floorlife bieden we daarom diverse types aan: pvc, parket en laminaat. Iedere karakteristieke vloer heeft een eigen legmethode. Gelukkig kunnen we alvast verklappen dat ieder vloertype bij Floorlife zwevend gelegd kan worden. Welke legmethode je ook kiest: de kwaliteit van jouw vloer is altijd van uitstekende kwaliteit en geeft een robuuste uitstraling.

  Zwevend laminaat

  Ben je fan van laminaat? Wij ook! Deze vloer is de perfecte basis van je interieur en wordt al in vele woningen toegepast. Laminaat wordt altijd zwevend gelegd. De vloer wordt met een clickverbinding in elkaar geplaatst en maakt dus gebruik van een ondervloer. Wil je vloerverwarming en laminaat combineren? Ook dit kan met de juiste ondervloer.

  Pvc: plak of click

  Of pvc zwevend gelegd wordt, hangt af van het type pvc dat je kiest. De naam plak pvc geeft al een tipje van de sluier: dit type wordt aan de basisvloer vast gelijmd. Bij deze optie kies je er dus voor om de vloer te verlijmen. Met click pvc maak je gebruik van een ondervloer en zijn de vloer en ondergrond dus niet met elkaar verbonden. Wil je pvc zwevend leggen, dan maak je gebruik van click pvc. Bij Floorlife heb je de keuze uit zowel click als plak pvc met een uitstekende kwaliteit.

   

   Een authentieke parketvloer

   Met een parketvloer kies je voor een natuurlijke uitstraling in huis. Parket is gemaakt van echt hout en geeft dus een robuuste uitstraling in huis. Ook bij parket heb je de keuze uit twee legmethodes: zwevend leggen en verlijmen. Een zwevende parketvloer wordt op een ondervloer geplaatst en is de perfecte optie voor de doe-het-zelver.

   Zwevend leggen bij Floorlife

   Bij Floorlife geloven we in de kracht van een vloer. Het geeft iedere woning een prachtige uitstraling en is de basis voor een karakteristieke stijl in huis. Heb je een vloer op het oog en heb je vragen over de legmethode van dit type? Onze vakmannen helpen je graag, zodat jouw vloer haar kwaliteit behoudt. Of je nu de voorkeur hebt voor zwevend leggen of verlijmen: bij Floorlife zoeken we samen naar jouw persoonlijke woonstijl.

   Vergelijk producten (0)