Blog categorie: pvc
25 juli, 2022

Pvc: waterbestendig, praktisch en toch realistisch

Pvc waterbestendig praktisch en toch realistisch

Tegenwoordig gaan ze als warme broodjes over de toonbank, pvc vloeren. En dat is niet voor niets. Pvc vloeren zijn extreem realistisch, verkrijgbaar in alle denkbare patronen en ijzersterk. Door het waterbestendige karakter is een pvc vloer ook nog eens in alle ruimtes door te leggen. Zo creëer je in iedere ruimte dezelfde beleving en sfeer. Benieuwd naar een aantal belangrijke voordelen van een pvc vloer? Wij leggen het aan je uit.

bekijk de collectie

 

Breng je interieur tot leven

Pvc en vinyl worden ten onrecht nog vaak met elkaar verward. Deze vergelijking is ergens wel te begrijpen, maar toch zijn er kenmerkende verschillen tussen beide vloeren. Zo is een pvc vloer realistischer dan een vinyl vloer. Bij een pvc vloer zie je niet alleen nerven, noesten of een steenstructuur maar voel je het patroon ook letterlijk. Bij een vinyl vloer is dat niet het geval en komt het patroon die je voelt niet overeen met het patroon die je ziet. Een pvc vloer komt dus letterlijk tot leven in jouw woning en voegt direct een authentieke sfeer toe. Wij vinden het belangrijk dat jij het realistische patroon van onze vloeren zelf ervaart. Daarom kun je bij ons maar liefst twee kleurstaaltjes volledig gratis opvragen. Zo kun jij vanaf je bank onze vloeren in je eigen woonruimte ervaren.

De meest praktische vloer

Pvc vloeren zijn perfect te combineren met iedere woonstijl. Door de oneindige mogelijkheden in kleur, patroon en structuur vind jij gegarandeerd een pvc vloer die bij je past. Naast jouw persoonlijke voorkeur spelen de praktische aspecten van een pvc vloer ook een belangrijke rol bij het maken van een keuze. Zo zul je eerder voor een pvc vloer kiezen als jij vloerverwarming in je woning hebt liggen. De dunne stroken nemen de warmte namelijk uitstekend op om deze vervolgens optimaal door de ruimte te verspreiden. Daarnaast is een pvc vloer geluiddempend waardoor deze ook geschikt is voor op de trap. Oh, en vind jij plinten niet meer van deze tijd? Dan kun je met een plak pvc uitvoering de vloer strak tegen de muur aan leggen waardoor plinten overbodig zijn. Als je de vloer liever zelf wilt leggen is een click uitvoering de beste oplossing. De clickverbinding van een pvc vloer is namelijk vergelijkbaar met die van laminaat. Het leggen is een fluitje van een cent.

Water maakt geen schijn van kans

Een ongelukje zit in een klein hoekje. Een glas water die over de grond valt, een vaas met bloemen die uit je vingers glijdt of spelende kinderen die met eten zitten te smeren. Met een pvc vloer hoef je je geen zorgen te maken dat dit je vloer aantast. Door de sterke en waterbestendige top- en onderlaag kan water niet doordringen in jouw vloer. Dat maakt een pvc vloer ook geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer en keuken. Zoals je misschien wel verwacht is het onderhouden van een pvc vloer ook erg eenvoudig. Regelmatig stofzuigen en dweilen met water en een pvc reiniger is al voldoende om jouw vloer brandschoon te houden.

Vergelijk producten (0)