Blog categorie: pvc
21 september, 2023

Welk vloerkleed kan op een pvc vloer?

Welk vloerkleed kan op een pvc vloer

Je hebt je nieuwe pvc-vloer in huis gelegd of je bent van plan om er één te plaatsen. Leuk! Nu is het tijd om het interieur aan te kleden. Met een vloerkleed kun je jouw woonstijl helemaal afmaken. Maar kun je pvc eigenlijk wel met een vloerkleed combineren of is dit geen verstandige keuze? We vertellen er alles over.

bekijk de collectie

 

De kracht van een vloerkleed

Mist er warmte en comfort in jouw woning, dan is een vloerkleed dé ideale manier om meer sfeer te creëren in huis. Door de voelbare én zichtbare zachtheid van het vloerkleed ontstaat er meteen een hoge mate van gezelligheid en knusheid in jouw interieur. Naast het creëren van warmte heeft een vloerkleed een decoratief karakter. Het is de eyecatcher die iedere woonstijl kan gebruiken. Of je nu dol bent op felle of juist neutrale kleuren houdt: een vloerkleed pas je perfect aan op jouw woonstijl en geeft je woning een extra persoonlijk tintje.

Kun je een vloerkleed combineren met pvc?

Bij Floorlife krijgen we regelmatig de vraag of je pvc kunt combineren met een vloerkleed. Toch is het niet gek dat veel mensen dit zich afvragen. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat je pvc met een vloerkleed kunt combineren. Naast dat niet ieder vloerkleed een goede match is met vloerverwarming, zijn er ook specifieke randvoorwaarden als je een vloerkleed met pvc wilt combineren. Dit betekent echter niet dat er helemaal geen vloerkleed mogelijk is met pvc. Het is alleen belangrijk dat je scherp bent op specifieke kenmerken.

 

 

Risico’s bij het verkeerde vloerkleed

Houd je geen rekening met de juiste kenmerken voor jouw vloerkleed, dan kan dit een bepaalde reactie geven op je pvc-vloer. Het verkeerde vloerkleed kan namelijk verkleuring of aftekening veroorzaken. Dit kun je onder andere herkennen door een witte waas op de vloer of dat deze juist zwart uitslaat. Zonde, zeker als je flink geïnvesteerd hebt in jouw net gelegde pvc.

Maar hoe komt dit? De reactie komt meestal door lijmstoffen en weekmakers in het vloerkleed, die het kleed verband geven. Voornamelijk ‘goedkope’ vloerkleden worden gemaakt van deze kwaliteit lijm. Heb je net een nieuwe pvc vloer gelegd, dan is het dus essentieel om vloerkleden met deze lijmstoffen te vermijden.

Vloerkleed bij pvc zonder vloerverwarming

Heb je een pvc vloer in huis, maar geen vloerverwarming? Dan is het belangrijk dat je een vloerkleed kiest waar je meteen de rug van het kleed ziet. Dit is de laag waaraan de vezels zijn geweven. Hierbij maakt het niet uit of het vloerkleed geweven, handgeknoopt of machinaal is. Voorkom vooral dat er weekmakers in de rug van het kleed zitten.

Vloerkleed bij pvc met vloerverwarming

Ligt er wel vloerverwarming in huis? Ook dan is het belangrijk dat het vloerkleed geweven, handgeknoopt of machinaal is. Dit zorgt er namelijk voor dat de warmte van de vloerverwarming uitstekend geleid kan worden door het vloerkleed en de vloer nog voldoende kan ademen. Zo voorkom je namelijk dat er een verkeerde reactie ontstaat. Heb je een verkeerd vloerkleed, dan is de kans groot dat het kleed uitdroogt door de warmte, waardoor deze fout uitslaat. En dit wil je natuurlijk voorkomen.

  Kies voor een anti-slip onderkleed

  Zeker een aanrader voor een vloerkleed met pvc is om gebruik te maken van een anti-slip onderkleed. Dit zorgt ervoor dat een kleed met een zachte backing niet zomaar wegschuift én beschermt de pvc-vloer tegen goedkope vloerkleden. Het antislip onderkleed kan uitstekend gecombineerd worden met of zonder vloerverwarming en kan de levensduur van zowel uw vloer als het vloerkleed verlengen.  

  Vind het juiste vloerkleed voor jouw woonstijl

  Naast het vinden van de juiste vloer kan het best een opgave zijn om een vloerkleed te vinden die aan al je wensen voldoet. Er zijn namelijk eindeloos veel mogelijkheden vanwege de verschillende stijlen, kleuren en materialen. Bij Floorlife hebben we een prachtige collectie aan vloerkleden om jouw interieur extra vorm te geven. En geloof ons: met een bijpassend vloerkleed voel jij je nét wat extra thuis.

  Laat je adviseren

  Nu je weet dat pvc en vloerkleden niet altijd goed samen gaan, is het extra belangrijk om je goed te laten adviseren. Vraag daarom bij een van onze vakmannen naar de mogelijkheden, zodat je jouw nieuwe pvc-vloer in perfecte staat kunt houden.

  Vergelijk producten (0)