Blog categorie: pvc
14 november, 2022

Zo combineer je een donkere vloer met elke woonstijl

Zo combineer je een donkere vloer met elke woonstijl

Heb jij een nieuw huis gekocht of ga je binnenkort je huis verbouwen? In eerste instantie zul je misschien niet denken aan een donkere vloer, maar een donkere vloer is zeker het overwegen waard. Als we een eerste blik werpen op de interieurtrends van 2023 zien we dat steeds meer woonstijlen zijn gebaseerd op donkere vloeren in combinatie met felle kleuren en natuurlijke materialen. Ben jij benieuwd hoe jij een donkere vloer kunt toepassen in jouw interieur? Wij geven je in deze blog wat inspiratie.

bekijk de collectie

 

Donkere vloeren worden steeds populairder

Op social media, in woonbladen, in tv programma’s, je kunt er niet meer omheen: donkere vloeren zie je steeds vaker terugkomen en wij begrijpen dat wel. Een donkere houten vloer geeft extra warmte en sfeer aan je interieur en een donkere betonlook tegel maakt je woonruimte nog iets industriëler. De warme kleurnuances van een donkere vloer voegen direct gezelligheid en een huiselijke sfeer toe. Door de juiste meubels te gebruiken wordt je huis echt een plaatje en doe je iedereen verstelt staan. Gebruik bijvoorbeeld lichte meubels voor een ruimtelijk effect of natuurlijke materialen, zoals rotan en wol, voor extra warmte.

Echte houten vloeren

Niet is zo karakteristiek als een echte houten parket vloer. Door de donkere uitstraling haal je echt de natuur in huis. Door de kleurnuances, noesten en scheuren in de houten plankdelen komt jouw interieur echt tot leven. Een donkere houten vloer is misschien iets duurder in de aanschaf, maar gaat wel ontzettend lang mee en is de meest unieke vloer die jij je kunt wensen. Een donkere houten vloer verandert met iedere woonstijl mee. De mogelijkheden met een donkere houten vloer zijn eindeloos. Zo kun je kiezen voor een gerookte uitstraling, waarin de planken nog robuuster en donkerder worden, of voor een donkere olielaag waarmee de warme gloed nog zichtbaarder wordt. Wil jij liever een lichte houten vloer? Dan kun je de houten vloer ook met een blanke olie bewerken.

Je kunt niet meer om een pvc vloer heen

Zoek je een onderhoudsvriendelijke, tijdloze en stijlvolle vloer? Dan is een donkere pvc vloer in jouw interieur zeker het overwegen waard. Een lichte pvc vloer is de trend van dit moment, maar we zien een verschuiving ontstaat. Donkere pvc vloeren met een natuurgetrouwe uitstraling winnen steeds meer populariteit. Je moet even weten hoe je een donkere vloer moet combineren met verschillende accessoires en meubels, maar als je dit eenmaal doorhebt is het resultaat echt verbluffend. Een donkere pvc vloer is in combinatie met vloerverwarming niet alleen optimaal warm, maar ook nog eens ontzettend makkelijk te onderhouden. Om de authentieke uitstraling te behouden, zijn onze donkere pvc vloeren voorzien van een matte en natuurgetrouwe uitstraling die je niet alleen kunt zien, maar ook voelen.

Laminaat, nog altijd razend populair

Een laminaat vloer combineert het beste van twee werelden. Zo heeft het de natuurlijk uitstraling van een echte houten vloer en is het bijna net zo makkelijk te onderhouden als een pvc vloer. Niet zo gek dus dat een donkere laminaat vloer zo populair is. Binnen ons omvangrijke laminaat collectie hebben we diverse mogelijkheden. Zo vind je een trendy visgraat patroon, robuuste en donkere betonlook tegels en authentieke gerookte laminaat vloeren. Met een laminaat vloer van Floorlife vind jij gegarandeerd een karakteristieke vloer voor jouw woning. Oh en ben jij een beetje handig? Dan is een laminaat vloer gemakkelijk zelf te plaatsen. Dankzij het eenvoudige clicksysteem is jouw nieuwe vloer binnen een dag gelegd.

Een industriële sfeer met donkere betonlook tegels

Naast de standaard donkere houten parket, pvc en laminaat vloeren, zijn donkere betonlook tegels ook een uitstekende keuze. Een betonlook tegel heeft de uitstraling van een echte beton tegel, maar is een stuk warmer, makkelijker te leggen en bijzonder comfortabel. Daarnaast is een betonlook tegel van laminaat of pvc, net als een echte beton tegel, uitermate geschikt voor vloerverwarming. Dit maakt een donkere betonlook vloer een echte alleskunner. Bij Floorlife vind je niet alleen de standaard vierkante tegels, maar kun je ook kiezen voor een patroon met stijlvolle rechthoekige betonlook tegels of extra grote tegels. Dat maakt jouw woonruimte optisch groter. Een ander voordeel van een donkere betonlook tegel is dat je er werkelijk alle kanten mee op kunt. Zo kun je het perfect combineren met chroom, leer en staal, maar ook met natuurlijke materialen.

Een donkere vloer in iedere woonstijl

Zoals al eerder aangegeven is het afstylen van een donkere vloer iets lastiger dan van een lichte vloer. Toch is het met onze tips makkelijker dan je denkt. Als een donkere vloer de basis vormt van jouw interieur, kun je deze perfect combineren met een mix van wereldse materialen. Hout, leer, keramiek, bamboe en wol, de keuze is eindeloos. Ook met kleuren kun je lekker losgaan. Kies voor felle meubels, een gekleurde muur of gouden accessoires. Op deze manier krijgt jouw interieur een chique touch en springen jouw meubels of accessoires er helemaal uit. Wist je trouwens dat onze donkere vloeren ook op de muur geplakt kunnen worden? Zo kun je kiezen voor houtlook of betonlook tegels als wandbekleding.

Meer inspiratie? Bezoek een Floorlife vakman

Heb je genoeg inspiratie opgedaan en wil je onze unieke donkere vloeren zelf ervaren? Dan kun je op onze website gratis kleurstalen aanvragen. Zo wordt het zoeken van bijpassende meubels en accessoires een stuk makkelijker. Wil je onze donkere vloeren op een groter oppervlak bekijken? Bezoek dan één van onze Floorlife verkooppunten en laat je verrassen door de unieke en levensechte kwaliteit en uitstraling.

 

Vergelijk producten (0)