Blog categorie: laminaat
12 januari, 2023

Zo houd jij je laminaat vloer langer mooi

Zo houd jij je laminaat vloer langer mooi

Wil jij je woonruimte voorzien van een nieuwe vloer? Dan is laminaat de meest vriendelijke keuze voor je portemonnee. Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk van je nieuwe vloer genieten, maar hoe zorg je er nu voor dat jouw laminaat vloer in topconditie blijft? Met de tips van Floorlife voorkom jij een snelle slijtage van je laminaat vloer en zorg je ervoor dat je jaren kunt genieten van je nieuwe vloer.

bekijk de collectie

 

Wat is laminaat?

Een vloer is de basis van jouw interieur. De afgelopen jaren zijn er veel soorten, kleuren en maten vloeren bij gekomen, maar laminaat is nog altijd één van de meest populaire keuzes en is ook nog eens goed betaalbaar. Hoe komt dit, en wat is laminaat nu precies? Laminaat is één van de meest realistische vloeren en is bijna niet te onderscheiden van echt hout of beton. In feite is een laminaat vloer een verzameling van meerdere materialen. Laminaat is namelijk opgebouwd uit meerdere lagen van kunststof en hout, maar de kern van een laminaat vloer is van HDF. Dit is samengeperst hout en zorgt ervoor dat een laminaat plank ontzettend stevig is. Daardoor is laminaat een uitstekende keuze voor op de vloer.

Het beste onderhoud van jouw laminaat vloer

Het leggen van een laminaat vloer neemt enige tijd in beslag. Daarom wil je er alles aan doen om zo lang mogelijk van je vloer te genieten. Door jouw laminaat vloer op de juiste manier te onderhouden, kan jouw vloer wel tot 10 jaar langer mee. Om deuken, krassen en beschadigingen te voorkomen, is het belangrijk om je vloer schoon te maken met een zachte bezem of stofzuigermond. Daarnaast raden we je aan om eens in de twee weken je vloer grondig te reinigen met Co-pro laminaat reiniger en lauwwarm water. Het is hierbij wel belangrijk om een uitgewrongen dweil te gebruiken om waterschade aan je vloer te voorkomen. Gebruik liever geen huis-tuin-en-keuken middeltje, want deze middelen kunnen de toplaag van jouw vloer aantasten waardoor er een doffe uitstraling ontstaat.

Bescherm je laminaat vloer tegen schade

Naast het grondig schoonmaken van je laminaat vloer zijn er nog een aantal dingen die je kunt doen om de levensduur van je laminaat vloer te verlengen. De aanschaf van een goed entreemat bij de voordeur en achterdeur is de eerste stap naar een schadevrije vloer en doet wonderen. Zand die je onder je schoenen van buiten meeneemt, wordt namelijk opgenomen in de mat waardoor het niet op de vloer terecht komt en gaat schuren. Het is daarbij wel belangrijk om jouw entreemat regelmatig te stofzuigen. Daarnaast is het aan te raden om je meubels te voorzien van vilt, zodat deze bij het schuiven over de vloer geen krassen achterlaten.

Pas op met water

Water is een boosdoener voor jouw laminaat vloer. Door laminaat langdurig bloot te stellen aan water, gaat het hout uitzetten waardoor jouw vloer bol kan gaan staan en de planken uit de clickverbinding schieten. Dit is vaak niet te herstellen waardoor jouw vloer blijvend is aangetast. Toch zit het morsen van water op je vloer in een klein hoekje. Mocht dat het geval zijn is het belangrijk om het water zo snel mogelijk te verwijderen met een droge doek. Op deze manier voorkom je waterschade en blijft jouw vloer lang mooi.

Vergelijk producten (0)