Blog categorie: pvc
13 april, 2023

Zo kies je de vloer die bij jouw woonstijl past

Zo kies je de vloer die bij jouw woonstijl past

Iedere woonstijl is anders. Best een uitdaging dus om jouw unieke vloer te vinden in het enorme aanbod van het vloerenlandschap. Je zoekt naar het ‘wauw’-gevoel. Een vloer die van jouw huis je thuis maakt. Maar hoe kies je de vloer die bij jouw woonstijl past? We zetten de tips op een rij. En geloof ons: voor iedereen zit er een passende vloer tussen.

bekijk de collectie

 

De basis van je interieur

Het kiezen van de juiste vloer is geen eenvoudige klus. Je maakt als het ware de keuze voor de basis van je interieur. Een vloer drukt namelijk een stempel op je woonstijl en is een grote verandering in huis. Het is dus belangrijk dat de vloer correspondeert met wat jij uit wilt stralen. We raden daarom aan om vooraf goed na te denken over de sfeer die jij in huis wilt creëren. Zo kun je een vloer kiezen die perfect aansluit bij jouw ideale woonstijl en zorg je voor één geheel in je woning.

Maar hoe vind je nu de vloer die goed aansluit bij jouw woonstijl?

De ruimte van de vloer

De ruimte waar je de vloer wilt leggen, zegt vaak al veel over het type vloer. Waarom? Omdat iedere ruimte andere eisen heeft. Bij een vloer voor de badkamer is het bijvoorbeeld belangrijk dat de vloer voornamelijk waterdicht is, terwijl je in de woonkamer eerder kijkt naar stijl. Overweeg daarom goed aan welke eisen je wilt dat de vloer voldoet. Dit geeft al veel richtlijnen voor de gewenste vloer. Zo is pvc een goede oplossing voor een waterbestendige vloer.

Houd rekening met vloerverwarming

Ben je van plan om vloerverwarming aan te leggen of ligt er momenteel al vloerverwarming in huis? Dan wil je dat je vloer deze warmte goed doorlaat. Hoewel vrijwel iedere vloer tegenwoordig te combineren is met vloerverwarming, is de één een geschiktere optie dan de ander. Zo is pvc een uitstekende warmtegeleider en zorgt hout juist voor een goede isolatie. Maak je gebruik van vloerverwarming, dan is het dus slim om hier je vloer op uit te kiezen en optimaal gebruik te maken van de warmte.

Houd je buren te vriend

Een authentieke houten vloer kraakt meer dan een gemiddelde pvc vloer. We kennen waarschijnlijk allemaal wel een vloer waarbij iedere stap die je zet geluid maakt. Zeker voor je buren kan dit ontzettend vervelend zijn. Heb je een appartement of is je woning gehorig? Zorg dan dat je nieuwe vloer geluiddempend is. Authentieke houten planken zijn in dit geval misschien niet de juiste oplossing. Wel fan van de houten uitstraling? Laminaat en pvc zijn tegenwoordig nauwelijk van echt hout te onderscheiden en zijn dus een geschikt alternatief.

Van natuurlijk tot robuust

De mogelijkheden in vloerenlandschap zijn eindeloos. Bedenk dus goed welke sfeer je in huis wilt creëren. Ben je vooral op zoek naar een landelijke uitstraling, dan past een houten parketvloer waarschijnlijk goed in je interieur. Wil je een moderne look creëren? In dat geval kun je denken aan een pvc vloer met tegels. Bij Floorlife is iedere vloer uniek en vind je een karakteristieke vloer voor elk interieur.

Maak gebruik van onze AI-tool

Hoe kun je beter ontdekken welke vloer er bij je woonstijl past, dan deze vloer daadwerkelijk in je woning te visualiseren? Met onze AI-tool is dit mogelijk! Je upload een foto van je woonruimte en kiest een vloer uit onze Floorlife collectie. De tool doet de rest. In de nieuwe foto bekijk je jouw woonruimte met de vloer van Floorlife, waardoor het net lijkt alsof deze vloer er al ligt. Je ziet dus uitstekend of je vloer mooi aansluit bij je interieur en je kunt meerdere vloeren met elkaar vergelijken. Zo kun je dus een weloverwogen keuze maken voor de perfecte vloer bij jouw woonstijl.

Laat je inspireren

Nog een tip om de juiste vloer te vinden: laat je inspireren door anderen. Er is niets zo fijn om binnen te kijken bij anderen. Het geeft je boordevol nieuwe ideeën om jouw interieur piekfijn af te maken. Bij Floorlife staan onze vakmannen natuurlijk ook klaar om mee te denken met jouw persoonlijke woonstijl. Heb je vragen over de mogelijkheden of wil je eens sparren over onze collectie? Neem gerust contact met ons op!

    Vergelijk producten (0)