Blog categorie: parket
2 mei, 2022

Zo krijg je een parketvloer weer mooi schoon

Zo krijg je een parketvloer weer mooi schoon

Het onderhouden van een parketvloer is best lastig, maar met de juiste afwerking en middelen kun je je kostbare houten vloer de aandacht geven die het verdient. Hoe beter je parketvloer is behandelt, hoe makkelijker het onderhoud is en hoe langer je vloer meegaat. Met onderstaande tips houd jij je parketvloer in topconditie.

bekijk de collectie

 

De eerste stap naar een goed onderhouden vloer

De eerste stap wordt vaak over het hoofd gezien, maar is ontzettend belangrijk. Je zult in eerste instantie denken aan regelmatig stofzuigen, maar niets is minder waar. Om vuil en zand op je vloer te voorkomen is het aanschaffen van een goede schoonloopmat de eerste stap. Een goede entreemat zorgt er namelijk voor dat het directe vuil dat je mee naar binnen neemt achterblijft. Zo heb je minder kans dat zandkorrels gaan schuren over het hout en de vloer aantasten. Daarnaast is het verstandig om je vloer te voorzien van een laag parketolie. Deze laag zorgt ervoor dat water en vuil niet kunnen doordringen in het hout. Dit beschermt jouw vloer tegen externe factoren en zorgt ervoor dat jij jaren van je authentieke parketvloer kunt genieten.

Zo onderhoud je je vloer

Om te beginnen is het belangrijk om je parketvloer regelmatig te stofzuigen met een zachte parketborstel. Dit zorgt er namelijk voor dat er zo min mogelijk krassen zullen ontstaan op jouw houten vloer. Is stofzuigen niet jouw favoriete bezigheid? Dan is het raadzaam om je schoenen bij de entreemat uit te trekken zodat er zo min mogelijk vuil over de vloer wordt verspreid. Ook het dweilen van een parketvloer behoort tot de mogelijkheden, maar het is wel belangrijk om met een aantal factoren rekening te houden. Je houten vloer is namelijk gevoelig voor vocht en kan gaan werken als jij de vloer niet op de juiste manier onderhoudt. Zo raden we het af om een agressief reinigingsmiddel te gebruiken, omdat deze middelen de toplaag van jouw vloer kunnen aantasten. Dit zijn vaak de standaard huis-tuin-en-keuken middeltjes. Laat je informeren bij een Floorlife verkooppunt over de manier om jouw parketvloer te reinigen.

De vloer die met je mee verandert

Een parketvloer is misschien wat duurder in aanschaf dan andere typen vloeren, maar we kunnen garanderen dat je hier veel voor terug krijgt. Een parketvloer verandert namelijk letterlijk met je persoonlijke woonstijl mee. Dat is niet alleen handig als je je huis gaat verkopen of je interieur een nieuwe look wilt geven, maar ook als je al jaren op je vloer hebt geloofd. Je kunt parketvloer namelijk schuren en opnieuw lakken waardoor krassen, deukjes en vlekken verdwijnen en je vloer weer als nieuw lijkt. Door je vloer vervolgens opnieuw te oliën kun je een compleet nieuwe uitstraling creëren die jouw persoonlijke woonstijl het beste weerspiegelt. Let er wel op dat je vloer de eerste 3 weken na het oliën of waxen nog niet volledig is uitgehard. Je moet dan dus extra waakzaam zijn voor vlekken, zand en vuil.

Vergelijk producten (0)