Blog categorie: pvc
6 juli, 2023

Zo mooi én makkelijk is een trap bekleden met pvc

Zo mooi n makkelijk is een trap bekleden met pvc

Een nieuwe look voor jouw trap creëren? Dat doe je met een pvc traprenovatie. In één dag kun je jouw trap een compleet nieuwe uitstraling geven. Verander jij je woonstijl in huis? Dan verandert de trap gewoon met je mee. Een trap kun je namelijk eenvoudig bekleden met pvc. Bij Floorlife zijn de mogelijkheden voor een traprenovatie eindeloos.

bekijk de collectie

 

Make-over met een pvc traprenovatie

Met een traprenovatie sluit je jouw trap perfect aan bij je nieuwe of huidige woonstijl. Op deze manier creëer je een prachtig geheel in het interieur en zorg je voor een consistente uitstraling. Trapbekleding van pvc is enorm veelzijdig en kan op talloze manieren toegepast worden. In de vele mogelijkheden vind je dus altijd een passende pvc bekleding om jouw trap mee te laten veranderen in jouw nieuwe woonstijl.

Dit zijn de voordelen van trapbekleding pvc

De eindeloze mogelijkheden van een pvc traprenovatie qua kleuren of dessins zijn niet het enige wat pvc zo bijzonder maakt. Het materiaal kent veel voordelen die uitstekend tot hun recht komen op de trap. We sommen de voordelen voor je op:

 • Pvc is een veilige trapbekleding, mede dankzij de anti-sliplaag;
 • Pvc is eenvoudig schoon te maken, waardoor je de trap in één handomdraai onderhoudt;
 • Pvc is geluiddempend, wat de trap heerlijk stil maakt.

De trap als eyecatcher in huis

Bij Floorlife zijn we van mening dat de trap niet in ieder huis de aandacht krijgt die het verdient. Dit is zonde, juist omdat je met een trap zoveel kanten op kunt. Kies je voor een stijlvolle trapbekleding van pvc, dan zul je zien dat de trap al snel als eyecatcher fungeert: een waardevolle toevoeging van het interieur.

Verschil open en gesloten grap

Ga je zelf de trapbekleden met pvc? Dan is het belangrijk dat je bewust bent van het verschil tussen een open en een gesloten trap. Een open trap heeft namelijk geen stootborden. Hoewel een open trap moeilijker is om zelf te bekleden, kun je met een open trap een bijzonder statement maken in huis. Wil je jouw open trap bekleden met pvc? Dan raden we aan om een van onze vakmannen in de buurt te bezoeken.

Gesloten trap zelf bekleden met pvc

Fijn voor alle doe-het-zelvers: een gesloten trap kun je eenvoudig zelf renoveren. Bij Floorlife bestel je de gewenste pvc trapbekleding, waarmee je meteen aan de slag kunt. Maar hoe gaat dit in zijn werk? Belangrijk is dat je dit allereerst goed voorbereid. Zorg dat lijm- en stofresten verwijderd zijn van de trap om een optimaal resultaat te garanderen. Daarna is het tijd om de trap op te meten. Bij een rechte trap heb je geluk: dit gaat vaak eenvoudig in zijn werk.

Een trap met schuine traptreden is echter iets moeilijker. Bij Floorlife raden we aan om hiervoor een trapspin te gebruiken om het formaat vast te stellen. Na het opmeten van de traptreden kun je de rechte of schuine treden op maat zagen en deze aan de huidige traptreden te lijmen. Easy!

  Trap met betonlook

  Wist je dat je jouw trap ook een betonlook kunt geven? Misschien niet een keuze die voor de hand ligt, maar wel ontzettend stijlvol voor een industrieel of robuust interieur in huis. In onze collectie vind je prachtige pvc trapbekleding met een betonlook. Een pvc traprenovatie met een beton uitstraling zorgt voor prachtig karakter in huis en is een waardevolle toevoeging voor jouw trap.

  Binnen één dag een nieuwe trap

  Zeker als jouw trap al enige tijd niet meer naar wens is of niet meer aansluit bij je huidige interieur, is een traprenovatie een ideale oplossing. Kies je ervoor om de trap door Floorlife te renoveren, dan zorgen we ervoor dat jouw trap binnen één dag een compleet nieuwe uitstraling heeft. We begrijpen namelijk als geen ander hoe vervelend het is als je de trap niet kunt gebruiken. Onze vakmannen geven de trap in een mum van tijd een complete make-over, waar je jaren mee vooruit kunt.

  Zoek een dealer van Floorlife bij jou in de buurt en kom meteen langs voor een advies om jouw trap met pvc te bekleden.

  Vergelijk producten (0)