Blog categorie: parket
14 september, 2023

Zo mooi is rustiek parket: een vloer met een verhaal

Zo mooi is rustiek parket een vloer met een verhaal

Houten vloeren zijn vloeren met een verhaal. Vloeren waarbij geen plank hetzelfde is. Rustiek parket is een tijdloze, authentieke vloer die je interieur een excentrieke uitstraling geeft. In dit artikel vind je alles over de voordelen van deze vloer en waarom dit een uitstekende keuze is voor jouw woning.

bekijk de collectie

 

Ontdek rustiek parket

Ondanks dat andere vloeren, denk aan laminaat of pvc, steeds populairder worden, blijft de robuuste houten vloer enorm geliefd. Met een parketvloer haal je letterlijk de natuur in huis en creëer je een prachtige, authentieke sfeer. Maar wat is een parketvloer nu eigenlijk? Parket wordt ook wel lamelparket genoemd, omdat de vloer is opgebouwd uit meerdere lagen – de lamellen. De bovenste laag van het lamelparket bestaat uit massief eiken hout, de onderste lagen uit Multiplex, ofwel meerdere houtlagen. Door deze opbouw is de lamelparketvloer minder gevoelig voor temperatuur- of vochtveranderingen. Zo blijft jouw vloer dus voor lange tijd mooi.

Diverse uitvoeringen van parket

Kies je ervoor om een parketvloer in je woning te laten leggen, dan heb je de keuze uit verschillende houtsorteringen, ofwel de mate waarin de houten vloer een ‘rustieke’ uitstraling heeft. Bij Floorlife maken we een onderscheid tussen drie parketselecties:

 • Rustiek
 • Extra rustiek
 • Select

Wat deze selecties precies betekenen, nemen we met je door.

Houtsortering rustiek

De eerste houtsortering bij Floorlife is rustiek. Bij de rustieke parketvloer zijn noesten en vlammende effecten aanwezig. Ook kunnen er spint en kleurverschillen in de vloer terugkomen. Met deze rustieke houtsortering is de vloer dus ongerept en kies je dus voor een natuurlijke uitstraling in je woning.

Houtsortering extra rustiek

Met de houtsortering extra rustiek doen we er nog een schepje bovenop. Waar bij de houtsortering rustiek noesten, vlammende effecten, spint en kleurverschillen toegestaan zijn, kunnen er bij de extra rustieke uitstraling ook grote noesten en scheuren aanwezig zijn. Dit geeft een ruwe uitstraling aan je interieur. Houd je van een stoer interieur waarbij vooral een landelijke sfeer de boventoon voert? Dan sluit deze extra rustieke houtsortering goed aan.

Houtsortering select

Geen fan van de rustieke uitstraling, maar houd je wel van een natuurlijke houten vloer? In onze houtsortering select (amper noesten) zijn de planken bewust gekozen op een rustige uitstraling. Hierbij zijn de noesten in het hout niet groter dan 1,5 centimeter, waardoor er meer harmonie in de vloer ontstaat. Deze parketvloer past vrijwel in iedere woonstijl.

Voordelen van rustiek parket

Hoewel we bij Floorlife ook trots zijn op onze rustige houtsortering select, gaat ons vloerenhart altijd snel kloppen van de rustieke parketvloeren. Met een rustieke parketvloer vertel je een verhaal. Iedere plank is uniek en bijzonder op zijn eigen manier. Rustiek parket kent talloze voordelen. We zetten de belangrijkste voor je op een rij.

 

  1.     Natuurlijke uitstraling in huis

  Met rustiek parket wek je de indruk dat de houten planken rechtstreeks uit de natuur komen. Dit geeft een onmiskenbare natuurlijke uitstraling die moeilijk te repliceren is. In tegenstelling tot de selecte houtsortering, die vaak net iets meer bewerkt lijkt, behoudt rustiek parket de natuurlijke variatie in houtnerf en kleur. Hierdoor ontstaat een authentieke en warme sfeer in elke ruimte.

  2.     Breng karakter in je interieur

  Doordat rustiek parket zijn natuurlijke kenmerken behoudt, heeft elke vloer een uniek patroon en karakter. Geen twee planken zijn hetzelfde, waardoor je een vloer krijgt die werkelijk uniek is in jouw huis. Zo weet je dus ook zeker dat niemand met dezelfde vloer aan de haal gaat. Zoek je naar een vloer met persoonlijkheid en karakter, dan zit je bij rustiek parket goed.

  3.     Schoonheid komt met de tijd

  Hoewel wij het bij Floorlife onzin vinden dat een parketvloer na jaren pas mooi wordt, zijn we het er wel mee eens dat de vloer een prachtige aantrekkingskracht krijgt met de jaren. Waar veel vloeren door intensief gebruik slijten en hun ‘glans’ dreigen te verliezen, gaat rustiek parket er juist op vooruit. De natuurlijke veroudering voegt charme toe aan jouw vloer, waardoor je nog jaren van jouw houten vloer kunt genieten.

  Laat je adviseren

  Door de talloze uitvoeringen van rustiek parket is het belangrijk om je goed te laten adviseren. Bij Floorlife helpen we je daarom graag om de parketvloer van jouw dromen te vinden. Kom langs bij een Floorlife winkel en vraag naar de mogelijkheden.

   

   

  Vergelijk producten (0)