Blog categorie: duurzaamheid
10 november, 2021

De meest duurzame keuze maak je met Floorlife

De meest duurzame keuze maak je met Floorlife

Wil jij je steentje bijdragen aan het milieu? Dan maak je met een Floorlife vloer een bewuste keuze. Wij stellen jouw gezondheid en het milieu altijd centraal bij alles wat we doen. Dit begint al bij het produceren van onze vloeren waarbij milieu en mens een belangrijke rol spelen. Daarnaast zoeken we altijd naar mogelijkheden dichtbij huis. Zo kunnen we garanderen dat onze duurzame aanpak in al onze collecties is doorgevoerd. Bij ons ga je niet alleen voor een karakteristieke, robuuste vloer, maar ook voor duurzaam. Benieuwd? Lees hieronder wat onze vloeren zo duurzaam maakt.

bekijk alle karakteristieke vloeren

 

Parket

Van alle Floorlife vloeren collecties is parket misschien wel het meest duurzaam. Parket is namelijk opgebouwd uit diverse lagen van écht hout. We doen er dan ook alles aan om op een verantwoorde manier met de natuur om te gaan. Zo maken we bijvoorbeeld alleen gebruik van FSC-gecertificeerd hout. Dit type hout staat garant voor duurzaam en verantwoord gekapt hout. Bij goed onderhoud gaat jouw Floorlife parket vloer jaren mee.

Pvc

Duurzaamheid en veiligheid spelen een steeds belangrijkere rol bij de keuze van een vloer. Nu pvc steeds populairder wordt snappen wij wel dat jij graag wilt weten of dit een duurzame keuze is. Floorlife heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Al onze pvc vloeren zijn daarom 100% ftalaatvrij en van veilige weekmakers voorzien. Dit zijn goede weekmakers die ervoor zorgen dat het pvc soepel is en blijft. Deze veilige weekmakers zijn onschadelijk voor jouw gezondheid en het milieu en volledig afbreekbaar. Daarnaast beschikt Floorlife over kwaliteitskeurmerken voor emmisiearme vloeren. Emissies zijn vluchtige stoffen die vrijkomen uit de vloer en daardoor een bepaalde geur afgeven. Met een lage emissiewaarde kunnen wij garanderen dat de impact van de vloer op de luchtkwaliteit in jouw woning minimaal is. Wil je meer weten over de kwaliteits- en gezondheidseisen van onze pvc vloeren? Klik dan hier.

Laminaat

Voor de productie van ons laminaat maken wij veel gebruik van overschotten uit de bosbouw en houtindustrie. Op deze manier geven wij hout dat eigenlijk afgeschreven is een tweede kans en sparen wij de natuur. Ook voldoet de Floorlife laminaat collectie aan de strenge voorwaarden die de Europese Unie heeft afgegeven voor de productie van laminaat vloeren. Zo kunnen we garanderen dat de grondstoffen op een eerlijk en duurzame manier zijn verkregen, de gezondheid en veiligheid van medewerkers gewaarborgd wordt en dat de luchtkwaliteit in jouw woning optimaal blijft. Wist je trouwens dat de volledige laminaat collectie van Floorlife uit Europa komt? De vloeren hoeven daardoor minder kilometers naar Nederland af te leggen waardoor de CO2 uitstoot aanzienlijk wordt vermindert.

Vergelijk producten (0)