Blog categorie: pvc
3 oktober, 2022

Een pvc vloer leggen zonder plinten

Een pvc vloer leggen zonder plinten

Een interieurtrend die we steeds vaker voorbij zien komen is modern, strak en clean. Wil jij net iets anders dan anderen en ben je ook niet zo’n fan van plakplinten of hoge plinten? Dan hebben wij de oplossing voor je. Een vloer zonder plinten. Niet alle vloeren kunnen gelegd worden zonder plinten. Zo is het bij laminaat en parket niet mogelijk om deze legmethode te gebruiken. Wil jij toch een vloer zonder plinten? Dan kom je al snel uit bij een pvc vloer. In deze blog vertellen we je alles over de afwerking van een pvc vloer zonder plinten.

bekijk de collectie

 

Een vloer zonder plinten, kan dat?

Zoals de inleiding je al doet vermoeden, kunnen niet alle vloeren zonder plinten worden gelegd. Waar een laminaat vloer, parket vloer en click pvc vloer hier niet voor geschikt zijn, is een plak pvc vloer dat wel. We kunnen de vraag ‘kan een vloer zonder plinten worden gelegd?’ dus met ‘ja’ beantwoorden. Een laminaat, parket en click pvc vloer kunnen niet strak tegen de muur gelegd worden omdat de planken kunnen gaan ‘werken’. Werken is niets anders dan het krimpen en uitzetten van de vloer bij temperatuurschommelingen. Om de ruimte tussen de vloer en de muur op te vullen is het noodzakelijk om plinten te gebruiken. Plak pvc kun je daarentegen strak tegen de muur leggen waardoor plinten geen must zijn.

Hoe leg je een pvc vloer zonder plinten?

Het is mogelijk om een plak pvc vloer zonder plinten te plaatsen. De belangrijkste en eerste stappen bij het leggen van een pvc vloer zonder plinten zijn de ondervloer egaliseren en de vloer minimaal 48 uur in de ruimte laten acclimatiseren. Vervolgens kun je starten met het plaatsen van de vloer. Dit is een precies klusje die nogal afwijkt van het leggen van een click pvc vloer. Om een naadloos effect te creëren is de nodige ervaring vereist waardoor wij je adviseren dit door een specialist te laten uitvoeren. Zo is het ontzettend belangrijk dat de afstand tussen de vloer en de muur altijd exact hetzelfde is. Op deze manier ontstaat er een naadloos effect en hoef je geen dikke kitrand aan te brengen. De voordelen van een pvc vloer zonder plint? Het geeft een ontzettend strakke en tijdloze uitstraling en is eenvoudig schoon te maken.

Een vloer met plinten

Een vloer met plinten blijft nog altijd razend populair. Het geeft niet alleen een klassieke uitstraling, maar het benadrukt ook beter het patroon, geeft een mooi contrast tussen de vloer en de wand en het kan simpelweg bij veel vloeren niet anders. Zo vullen plinten de ruimte tussen de vloer en de muur op een strakke manier op en zorgen ze voor een mooie afwerking van de vloer. Alle vloeren uit de Floorlife vloeren collectie zijn verkrijgbaar met passende plakplinten en/of hoge plinten. Wist je dat onze hoge plinten verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren, uitvoeringen, stijlen en hoogtes? Zo kun je kiezen voor een witte, zwarte of overschilderbare plinten, een strakke, bolle of hoekafwerking en een hoogte van 9, 12 en 15 centimeter. Zo kies je altijd een plint die jouw interieurstijl past.

Vergelijk producten (0)