Blog categorie: pvc
8 augustus, 2022

Een vloer met band en bies, wat is dat?

Een vloer met band en bies wat is dat

De afgelopen jaren zijn pvc vloeren enorm populair geworden. Niet alleen door het onderhoudsvriendelijke karakter, maar ook door de eindeloze mogelijkheden in kleuren, patronen en decoren. Niet zo gek dus dat iedere interieurliefhebber tegenwoordig voor een visgraat of Hongaarse punt pvc vloer kiest. Om deze bijzondere patronen extra te benadrukken kun je kiezen voor een band en bies. Je hebt er misschien wel eens van gehoord, maar wat is het nu precies? Wij begrijpen dat dit wat uitleg nodig heeft. In deze blog vertellen we je alles over de mogelijkheden met een band en bies.

bekijk de collectie

 

Een band en bies, wat is het precies?

Een band is de extra strook tussen de muur en het patroon van je vloer. Het is een soort omlijsting van je patroonvloer, zoals je een schilderij ook omlijst. Deze band heeft een lengte van 100 tot 120 centimeter, is minimaal 12 centimeter breed en heeft altijd dezelfde kleur als de bijbehorende vloer. Een bies is meestal donker van kleur en wordt tussen de band en de patroonvloer geplaatst. Dit zorgt ervoor dat er nog meer contrast ontstaat en laat de vormen in de ruimte extra goed uitkomen. Samen geven een band en een bies een exclusieve en klassieke uitstraling aan je interieur. Je kunt er voor kiezen om alleen een band te plaatsen maar een band en een bies samen geven nog meer karakter.

Kan elke vloer voorzien worden van een band en bies?

Om meteen met de deur in huis te vallen, niet alle vloeren kunnen worden voorzien van een band en een bies. We zien deze unieke uitstraling steeds vaker bij pvc patroonvloeren zoals visgraat en Hongaarse punt. Een band en bies gaan dan ook perfect samen met plak pvc vloeren, maar het is niet mogelijk om klik pvc vloeren te voorzien van een band en bies. Dit komt doordat een klik pvc vloer uit unieke linker- en rechterplanken bestaat die geen extra verbinding hebben voor een band rondom de vloer. Ook laminaat vloeren kunnen om dezelfde reden helaas niet voorzien worden van een band en een bies.

Vergelijk producten (0)